Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Keverem a valóságot egy...

Keverem a valóságot egy kitalált (Anime) világgal, mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az lenne az én nagy bajom, hogy évek óta elhiszem, hogy létezik a Bleach világa. Ennek pedig okai vannak, szeretném azt hinni hogy őrült vagyok, de ezt pszichologus, és pszichiáter is tagadta. Szerintük nem küzdök pszichés problémákkal, illetve személyiségzavar/skrizofréniával. (Ami ugye takarja is a pszichés zavarokat)

Sajnos 23 éves nő vagyok. Normális munkával, normális élettel.

De gyerek korom óta ( 16 éves koromtól ) hiszek abban, hogy a Bleach (Anime) igaz dolgokat, illetve embereket személyesít meg.

Sok időt töltöttem gyermekotthonban. És ott fajultak el a dolgok is..

Régen azzal kezdődött az egész, hogy volt egy álmom, amiben felnőtt nő voltam, s íjedten szaladtam, egy parkban.

Jött utánam valami furcsa lény (akitől a mai napig rettegek) aranyszínű volt, kezei nem voltak, csak éles kard szerű valamik. És a làbai is ilyenek voltak.

Álmomban elestem, mert megbotlottam egy bokorban, a lény pedig fölémtornyosult, és a szavak, amiket mondott, a mai napig az emlékeimben maradtak. Idézem, "Én leszek a végzeted, életed megváltoztatója, ő érte. És a végzeted elől nen tudsz menekülni" 16 éves voltam, soha egy álmomtól nem féltem annyira, mint akkor ettől. Még nappal is alig mertem akár vécére is kimenni heteken át.

(Hozzáteszem, akkor már láttam a Bleachet, de nem érdekelt különösebben)

Aztán egy kb két hónappal késöbb egyik reggel arra ébredtem hogy valaki simogatja a fejem. Mikor kinyitottam a szemeim, azt hittem sokkot kapok. Mivel egy Bleach karakter állt elöttem, élő emberként. (Aizen)

Emlékszem, összeszorítottam a szemeim, mire kinyitottam, már nem volt ott.

Aztán nagyon sok csapás ért 20 éves koromig. Amiket az emberek elsem hittek, hogy ennyi minden megtörtént velem. ( kegyetlen halálesetek, nemi erőszak, testi erőszak. Elvesztettem a családom. Hajléktalan is voltam. Mint egy film...)

Aztán, 19 éves voltam, mikor ültem a buszon. Pestre utaztam. Akkor tartottam a vasútállomásra. Összevoltam omolva.

A szívem összeszorult, ha erre a nyomorult anime karakter Aizenre gondoltam.

Vagy különböző dolgokra. ( Furcsa emlékek kavaroktak bennem. Idézetek. Egy szőke nő, harang virág, és tavaszi tőzike. Ahogy egy lapra rajzolgatok harangvirágot, de úgy éreztem, ezek nem az én emlékeim) Szóval a busz elérkezett egy vasúti sínhez. A busz megállt, én pedig bámultam magam elé, és próbáltam elhitetni magammal, hogy csak elmebeteg lehetek. Aztán feltettem magamban a kérdést, hogy tényleg létezel? ( Utalva ezzel minden emlékemre) aztán már csak egy nő hangját hallottam, hogy felórdít, hogy a vonat elvitt egy kocsit. Félelem lett úrrá rajtam, úgy éreztem, hogy ezt is az a nyomorult karakter tette.

Percekkel késöbb a busz ajtai kinyíltak, én pedig rohantam. ( Hozzáteszem. Azért tudok ilyen könnyen írni erről, mert felül is írtam, ennél komolyabb dolgokon is keresztül mentem)

És megint láttam azt az átkozott kitalált karaktert.

Most meg itt vagyok, 23 éves női fejjel, és nem szünnek az érzések.

Az álmaim folytatódnak, lidércekről, halálistenekről, és azt akarom hinni, hogy beteg vagyok, de azok a nyomorult pszichiaterek nem akarják egyszerűren alátámasztani a véleményem.

Most a válaszolók nagy része azt fogja írni, kamu kérdés. Mondjuk, én sem hinnék ilyet el. De lenne jobb dolgom is, munka után, minthogy ilyenekkel trollkodjak 23 éves fejjel.

Nem tudom, mit tegyek? Az álmaimban azt mondja az a lény, hogy nem sokára beteljesül a végzeted, én meg félek!!!

2016. jún. 30. 23:42
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
Egy Kubo Tite által megalkotott karakter jelent meg a szobámba, hogy ne hinném magam bolondnak?
2016. júl. 2. 23:06
 32/49 anonim ***** válasza:
Hívd Rumli Bátyát ördögűzésre.
2016. júl. 3. 10:47
 33/49 anonim ***** válasza:
2016. júl. 3. 10:47
 34/49 anonim válasza:
Jó oké, ha ennyire ezt akarod hallani, akkor bolond vagy. Úgy látom reménytelen itt neked bármit is mondani ezen kívül, mert ebben akartál megerősítést kapni. Ha ez neked ennyire szívügyed, akkor legyél bolond.
2016. júl. 3. 12:56
 35/49 A kérdező kommentje:

Jó, oké, bocsánat... tulzásba vittem.

De akkor mit kéne tennem?

2016. júl. 3. 14:59
 36/49 anonim válasza:
100%

Nyugodj meg először is és tudatosítsd magadban hogy ez egy NEM létező, kitalált világ.

Felhoznék neked egy példát, amiből kiderül hogy a populáris kultúra mint a filmek és a tv mekkora hatással van manapság az emberek mentális állapotára. Van egy betegség, Truman-szindrómának nevezik, amikor a beteg azt képzeli, hogy egy valóságshowban él, és mindenhol kamerák vannak amik őt veszik, más emberek pedig tudják nézni az ő életét a tv-ben. Készült egy film erről, Jim Carrey főszereplésével, ami valamilyen szinten ezt illusztrálja, de ott a főszereplő valóban egy valóságshow-ban él gyerekkora óta, csak nem tudott róla. Úgy hallottam hogy ez a film az ilyen betegeknek különösen rosszat tett, méginkább azt hitték hogy ez velük is megtörténik, úgy tudom volt aki öngyilkos is lett emiatt. Pedig azt hiszem mondanom sem kell, hogy ez egy butaság, ami abból fakad hogy rengeteg dologgal szembe kell néznünk nap mint nap ami nem tartozik hozzá a mindennapi életünkhöz. Vegyük pl azt hogy hazamész, bekapcsolod a laptopot, megnyitod a facebookot, meglátod h az ismerőseid megint megosztottak 10 cikket egy balesetről, arról hogy hogyan erőszakoltak meg egy 4 éves kislányt, arról hogy kijött a legújabb horror film és az emberek elhányták magukat a moziban. Persze egyből kíváncsi leszel h mi lehet ennyire durva, megnézed az előzetesét a filmnek rosszabb esetben, majd már attól a 2 perctől is megijedsz és éjszaka erről álmodsz. Utána lehet h ez az álom megpecsételi az egész napodat... ezután bekapcsolod a tv-t és ott is látsz egy csomó trágyát... persze hogy az embernek néha vannak rémálmai... nem szabad h ezek a dolgok felülemelkedjenek rajtad. Ennek nincs semmi köze a te életedhez, az Anime is egy kitalált, nem valós világ, úgy mint ahogy a Truman-szindrómások is csak beképzelik hogy az életükről szóló valóságshow tényleg létezik!!

Kérd meg a barátaidat, hogy ne beszéljenek előtted ilyenekről, ha tényleg a barátaid meg fogják érteni... és iktass ki mindent az életedből ami ezzel a Kitalált világgal kapcsolatos. Dobd ki a régi magazinokat vagy mittudomén, te tudod h tartogatsz-e még erről valamit otthon. Egyszer és mindenkorra iktasd ki az életedből, próbálj meg nem erre gondolni. 23 éves felnőtt nő vagy...sokkal nagyobb problémák is vannak az életedben ennél, amik megoldásra várnak. Jöjj már rá hogy ez NEM VALÓS! :)

2016. júl. 3. 15:26
 37/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!

Sokat segítettél vele, de képtelen vagyok elhinni, hogy ez nem létezik. Hisz láttam, tapasztaltam. És inkább már semlegesen állok a dolgokhoz, hogy nyugodtan legyenek, és inkább megpróbálom figyelmen kívűl hagyni ezeket...

2016. júl. 3. 16:54
 38/49 anonim ***** válasza:

Én néha a meghalt szeretteimet látom...

De szerintem csak képzelem :P

Ne aggódj, ne stresszelj ezen túl sokat! A Bleach tényleg csak egy kitalált világ! semmi bajod nem lesz! (szerintem)

Meg amúgy is! Élvezd ki az életet! Nem kell ilyen dolkokon annyit parázni. Ráérsz félni ha eljön. Én mindig is a haláltól féltem! Még most is :( De igazából senki nem hal meg. Hisz lélek leszel, utána elküldenek a lelkek világába. Hisz tudod! :) De ne aggódj! Nem vár rád semmi veszéj! És nyugi bolond se vagy. Lehet hogy túl sok animét néztél! Ha meg megint talizol Aizennel rugd seggbe a nevembe! :)

2016. júl. 4. 22:03
 39/49 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Hát... ma is volt aztán egy fura álmom, úgyhogy így nehéz felejteni.

Igazság szerint, nem tudnám seggebrúgni.

Bár csak egyszer láttam, de az biztos, hogy szívdöglesztő volt...

2016. júl. 4. 22:53
 40/49 anonim ***** válasza:

Kérdező, tudod az van, hogy az álmok általában furák. Mindenkinek.

Egyébként most néztem egy videót ami a "sleep paralysis"- ről szólt. Nem lehet, hogy az az Aizenes eset ilyen volt? Az a lényeg, hogy mikor az ember mélyen alszik, a test megbénítja magát, hogy be csinálja meg azt, amit álmában csinál. (van, hogy ez nem működik rendesen, ilyenkor van az alvajárás). Viszont néha előfordul, hogy az ember hirtelen felriad de még ilyen bénult állapotban van kb 5-10 másodpercig, ilyenkor jellemző az erős félelem, illetve az, hogy azt látod, mintha ott lenne egy alak feletted. Velem egyszer volt ilyen, én mintha anyukámat láttam volna magam felett, de ilyen "árnyék" verziban, megmozdulni nem tudtam és nagyon para volt, de csak pár másodpercig tartott. Lehet veled is valami ilyesmi történt.

2016. júl. 5. 09:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!