Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp

A kérdés

Nem unjátok még ezt a horoszkóp olvasást? Az egész egy nagy humbug!

[link]


Az meg hagyján, hogy valakik ez alapján választanak párt, és ez alapján kerülik bizonyos jegy szülötteit.Keress kérdéseket hasonló témákban: hazugság, ezotéria, horoszkóp, jóslat, hiszékenység

 2019. máj. 11. 10:07  Privát üzenet  

A válaszok

Nem értem miért olyan nehéz elfogadni az embereket olyannak amilyenek.

Ha valaki ez alapján választ, valasszon, lelke rajta, ő dolga, nem a tiéd.

Másrészt pedig, a horoszkópos leírások amiket pletyka lapokban olvashat az ember, mind hülyeség.

Az asztrológia, csak leírja a jegyeket, és annak szulotteit, de nem meghatároz.

Így a kérdésed totálisan alaptalan.


Te nem unod meg a másik ember el nem fogadását, olyannak, amilyen?

Nézz inkább magadba kérdező.

Bár te is olyan vagy, amilyen.A válasz 73%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/8Időpont 2019. máj. 11. 10:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha mindenki racionálisan tudná felfogni a körülöttünk lévő világot, akkor nem kellene se ezotéria, se vallások, se egyéb kitalált lények. Az emberiség viszont nem racionális halmaz, vannak köztük zsenik, őrültek, babonások és ezeknek mindenféle keveréke. Emiatt teremtünk magunknak annyira színes világot és ezért létezik a művészet. Ha mindenki csak a hideg tényeket nézné, a művészet is unalmas és száraz lenne. Az emberiség fejlődésének része a megfoghatatlan is, mert amíg hiszünk abban, hogy vannak általunk nem értett dolgok, addig kutatjuk is ezeket és fejlődünk. Ez trilliónyi tévedéssel van kikövezve és nagyon lassú folyamat, de mégis fontos alapot adnak az evolúciónkhoz. Alig 150.000 éve létezik a modern ember, ez iszonyú kevés idő földtörténeti időszámításban és egy faj evolúciós fejlődésében. Számolj hozzá még egymillió évet, ki tudja, hol leszünk.

A válasz 28%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/8Időpont 2019. máj. 11. 10:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
28, 24, 61, 11, 94

A válasz 20%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/8Időpont 2019. máj. 11. 14:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

1) A horoszkópot legalább 12 összetevőből lehet felállítani. Amit az asztológiához nem értő ember a magazinokban olvas, az csak a napjegyet használja, és önkényesen abból az egy összetévőből vezet le mindent. A cikk ennek létjogosultságát megcáfolta, de ennek a létjogosultságát még a hagyományos asztrológia is tagadja.


A magyar és az angol Wikipedia-szócikkből:


"A médiában elterjedt asztrológiai rovatok elsődleges célja a média olvasottságának növelése. Az itt közzétett információk általában túlságosan általánosak, semmitmondóak (csak a születési csillagjegyet veszik figyelembe), ellenben közérdeklődésnek örvendenek. A születési dátum (és nem pontos időpont) alapján, kizárólag a Nap helyzetére referálva fogalmaz meg állítást, ami olyan mértékű redukálása az asztrológia által hagyományosan figyelembe vett komponenseknek, ami már az vonatkoztatás pontosságát lehetetleníti el. Akkor sem lehet pontos, ha tanult asztrológus fogalmazza meg, mert nem személyre szabott."


"Astrology's modern representation IN WESTERN POPULAR MEDIA is usually reduced to sun sign astrology, which considers only the zodiac sign of the Sun at an individual's date of birth, and represents only 1/12 of the total chart."


Tehát megcáfolta a bulvárasztrológiát, amit az asztrológusok sem fogadnak el. Megcáfolt valamit, amit az asztrológia soha nem is állított. Hogy is hívják ezt az érvelési hibát? Ja igen: [link]


2) Ami még ennél is problematikusabb, hogy a több ezer éves múltra visszatekintő asztrológia nem megmásíthatatlan sorsszerűségről beszél, hanem tendenciákról. Az egyéni születési képlet alapján felállított jellemrajz hajlamokban fogalmaz, és azt sem tagadja, hogy a szociokulturális tényezők jelentősen módosíthatják az egyént az alaptulajdonságai ellenére. ERGO NEM TAGADJA A SZABAD AKARATOT. Elsősorban arról beszél, hogy milyennek érdemes lennünk, és nem arról, hogy milyenek vagyunk. Ezt nagyon sokan félreértik az asztrológiában.


3) Az előző pontban leírtakból (a szabad akarat meglétéből) következik, hogy maga a hipotézis és a kutatás módszertana is gyenge lábakon áll. Nem azt kellene vizsgálni, hogy a házastársaknak milyen a csillagjegye, hanem hogy a párok valóban összeillenek-e. (Tudniillik a párkapcsolati asztrológia sem azt állítja, hogy össze fognak házasodni, és punktum, hanem azt, hogy összeillenek.) Az egy nagyon naiv elképzelés, hogy minden házaspár összeillik. Aki a saját életében erre nem lát ellenpéldát, az vak. Vizsgálták valamilyen módon, hogy boldogok-e azok a házaspárok? Hogy pusztán az anyagi körülmények, a megszokás tartja őket össze, vagy egy mélyről jövő összetartozás-élmény?


Egyébként létezik hathatós érv az asztrológia ellen, mégpedig a Forer-hatás. Ez az elmélet pontosan megértette, hogy mit állít az asztrológia, és a magvát próbálja támadni: [link]


Erről sokkal előremutatóbb lenne vitatkozni; hogy amit észlelek, azt csak egy speciális megerősítési torzítás-e vagy tényleg pontosan észleltem. (Én az utóbbi mellett teszem le a garast.) Kár, hogy a vitakultúra megáll a szalmabáb szintjén.A válasz 76%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/8Időpont 2019. máj. 11. 15:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hagyj játszanak készen kapott válaszokkal, az önismeret rögös út.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/8Időpont 2019. máj. 12. 15:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Miquel nevű felhasználó válasza:

Mindenkinek hinni kell valamiben. Én azt hiszem, iszom még egy sört...

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/8Időpont 2019. máj. 12. 16:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Figyelj... ha ennyire nem érdekel az egész, és lenézed azokat akik hisznek benne, akkor miért szánsz rá mégis időt, hogy másokkal kötekedj?

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/8Időpont 2019. máj. 13. 18:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
dubitus nevű felhasználó válasza:

Amíg valaki nem akarja hitét másokra kényszeríteni, hadd gyakorolja.

Kishitű, magukat nem ismerő, magukban nem bízó embereknek szükségük van valamire/valakire, amit/akik okolhatnak önmaguk által előidézett balszerencséjük esetén! Ezzel tévedhetetlenségüket is bizonyítják - saját maguknak.

Nem kell ismerniük azt az alapigazságot, hogy

"Aki belátja tegnapi tévedését, azt bizonyítja, hogy ma bölcsebb, mint tegnap volt!"

Mivel nem az ő akarata szerint történt az, ami, hanem a horoszkópja határozta meg, nem ő hibáztatható sem a saját, sem mások szemében.A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/8Időpont 2019. máj. 14. 07:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Vannak itt Oroszlánok, akik a Kígyó évében születtek? Milyen tulajdonságok jellemzőek rátok?
Mérleg nő, szűz napjegyű férfi. Mire érdemes figyelni és miben passzol egymáshoz?
Hogy lehet, hogy vízöntőként szörnyen intorvertált vagyok? Nem extrovertáltanak kellene lennem?
Kik hívják fel a televízióban a jós műsorokat? Nem pénz lehúzás az egész?
Csak szerintem borzasztó ez az egész horoszkóp?
Valakinek megvan a májusi IM? Csak az egész oldalas horoszkóp kéne a bikáról. Akinek megvan lécci küldje el e-mailbe : cicaka@gmail.hu!

Kérdések az Ezotéria rovatbólKérdések az Asztrológia, horoszkóp rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!