Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A spirituális fejlődés szempon...

A spirituális fejlődés szempontjából akadály, ha semmiféle szexuális tapasztalattal nem rendelkezem, sőt, önmegtartóztató életet élek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 20 éves srác vagyok. Egyes beavatásokban azt mondják, hogy a szexualitás az isteni teremtőerő legalapvetőbb megnyilvánulása, és aki elindul a beavatás útján (azaz hogy a magasabb energiákat tudatosítja magában), annak ismernie kell a szexuális energiát.


Én viszont - sikertelen helyzetek, traumák, megaláztatások - miatt mindig elfojtottam magamban a szexuális vágyakat, egészen máig, nem tudok vele mit kezdeni.


Tényleg ekkora hátrány, ha nem tudom ezt az erőt irányítani? A magasabb tudatosság elérése enékül lehetetlen? Vagy meg lehet kerülni?


Elérhet-e valaki úgy megvilágosodott tudatállapotot, hogy soha nem volt viszonzott szerelme és semmiféle szexuális tapasztalata (és természetesen ezek hiányában forrong az elfojtott vágyaktól)?jan. 8. 17:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
81%

én több mint 10 éve gyakorlok egyénileg zen meditációt - eddig nem sikerült elérnem a megvilágosodást

viszont tudatmódosító szerektől (lsd, dmt) volt megvilágosodásszerű élményem

(így korlátozott tudatom alapján írok választ)


Elérheted a teljes megvilágosodást. Az életutak teljesen különbözőek, és mi emberek is különbözőek vagyunk. A megvilágosodás tulajdonképp felébredést a test/elme azonosságából. Ráébredés a végsőre. Az abszolútra. Amit sehogy nem lehet definiálni.

Ez a végső valóság viszont minden érző lényben közös. Ennek átélése nem egy magasabb tudatosság. (Onnan nézve nincs magasabb vagy alacsonyabb.) Ez itt van a formák szintjén a duális világban.

A valódi mivoltod amire ráébredhetsz már most teljes. Mindig is az volt, és lesz is. Örökkévaló, és végtelen. Nincs hová fejlődnie. Ha sikerül megtapasztalnod akkor ez a küszködés, és vágyak csak egy jó vicc lesz. Mivel ez a szerep, és a játék amivel most azonosulást élünk meg. De az igazi önvaló ettől független :)

jan. 8. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Az akadály egyébként az hogy ezen gondolkodsz. Amíg ezeket a gondolatokat nem tudod félre tenni - addig ezek akadályozni fognak. Hiszen tovább nézed a gondolati/érzelmi kivetítéseket.. Viszont ha meghaladod őket (akár meditációval) akkor elérheted a felébredést. Szóval az elfojtott vágyak akadályok. Igen. De nem kell kiélni őket ahhoz hogy leválasztódj róluk.

Tehát ha megszünteted a velük fennálló azonosulást, akkor kevesebb dolog lesz a felébredésed útjában ;)

jan. 8. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 Grimfox ***** válasza:
81%

Az elfojtás hátrány, mindenféle elnyomott érzelem felszínre tör, ahogy szellemileg fejlődsz, mivel a megkötések, elfojtások akadályoznak a fejlődésben, amikor a fejlődés ilyen akadályba ütközik, vagy megakad, vagy feldúlja mindazt, ami az útjába kerül. Maga a szexuális tapasztalat, és tevékenység hiánya viszont nem akadály. Egyes iskolák például a szexuális energiát átalakítják a szellemi fejlődéshez szükséges erővé(elég magas szintű technikák). Amíg kezdő vagy, addig érdemes megváltoztatni a hozzáállásod. Az elfojtást önként vállalt lemondássá alakítani, a frusztráció így megszűnik.

Az elfojtott vágyak kavargása meglehetősen problémás. Mivel egy elemi ösztönről van szó, így képes rá, hogy minden figyelmedet elvonja az élet más területeiről. Ha ilyesmin akad meg a szellemi fejlődés, és ezt forgatja fel fenekestül, akkor az nem lesz szép. Ezért kezdődik minden szellemi fejlesztő módszer, ami valóban visz is valahová meditációval, a test, és a szellem feletti uralom megszerzésével. Minél nagyobb ez az uralom, annál könnyebben tudod csillapítani a különböző érzelmeidet, gondolataidat, és vágyaidat. Nem csak a szexuális vágyról van szó. Az összes elemi ösztönt így szabályozzák. Ez után kezdődik a valódi elmélyülés.

jan. 8. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
90%

Én nő vagyok. Engem nem érdekelt soha a párkeresés, párkapcsolat, szex stb.

Arra emlékszek, hogy azért...na... 14 évesen egyszer kielégítettem magamat.

De mivel sok fiú bántott - ököllel ütötték a fejemet, csúnyának, rondának neveztek, még a gimiben is-pedig egyáltalán nem voltam ronda és vagy 3-szor nyertem szépségversenyt. Utánna akiknek tetszettem csak fogdosta rögtön a fenekemet, az egyik főnök az egyik munkahelyemen 1 teljes évig szexuálisan zaklatott-magam álltam ki ellene, úgy, hogy utánna rám sem mert nézni- rendősök nem segítettek, huába volt rengetek vkamerás felvétel, mert a rendőrök annak a nagy haverjai voltak.


tehát teljes mértékben aszexuális lettem....

nem akarja senki sem felfogni s elhinni.

mára szerencsémre van egy férfi az életemben, kolléga, aki nagyon kedvel és komolyan tervezget velem. de én képtelen vagyok még csak össze jönni bárkivel is. még azt sem tudom elviselni, ha csak a vállamhoz ér....


spirituális dolgokba 4 ééve kezdtem el... nekem is irogatták ezt a szexuális témát és én is rosszúl éreztem ezek miatt magamat.

főleg, hogy sok negatív élményem volt az egész meditációkkal kapcsolatosan is. már vagy 2 éve nem akarok foglalkozni ezekkel a dolgokkal.

szeretnék, de mivel rengeteg rossz élményem volt, olyan szinten, hogy 3-szor is öngyilkos akartam lenni....


én nem tudom, komolyan, hogy most tényleg ennyire drasztikusan kell e a szexualitás...de már undorítónak találom mindezeket. sajnálom, de ez az igazság. eléggé embergyűlölő is lettem.

jan. 8. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

amikor kezdtem a meditációkat, akkor nagyon bunkó emberek irogattak...bezzeg mára sokkal, 1000-szer normálisabbak vannak, ahogy látom. bárcsak akkor is normális emberek irogattak volna ide, mikor én kezdtem.

nagyon jókat írtatok!

jan. 8. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
Nekem sincsen szexuális tapasztalatom, mert nincsen kivel csinálni.
jan. 9. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia
 7/18 A kérdező kommentje:

Nagyon hálás vagyok, hogy ennyire hasznos és rendes válaszokat írtatok, 2011 óta használom az oldalt, de soha nem volt ekkora segítségben részem.


Igen, jól látjátok. Nem úgy vagyok, mint azok, akik azt mondják, hogy "nem érdekel a szex, nincsenek vágyaim, stb". Épp ellenkezőleg, alapból olyan ember vagyok, akinél az átlaghoz képest is intenzívebben működnek ezek az érzelmek.

Én pl. 9-10 éves korom környékén is teljes, hihetetlenül erős szerelmi érzelmeket éltem át, utána persze mindig kiröhögtek, hogy "ugyan már, a tudomány szerint ez csak 13 éves kor körül jön így elő". De akkor is így voltam.

Kiskoromban mindig úgy tekintettem a világra, hogy azt gondoltam, a viszonzott szerelem megélése az élet célja és értelme. Már 7-8 évesen is -

mikor még nem is volt rossz tapasztalatom -, folyton ezeken gondolkodtam, sokkal többet, mint mások. Én valahogy így születtem, nagyon erős, intenzív érzelmekkel. Csak ezt sose hitte el senki, de itt végre lehet nyíltan beszélni ezekről.


Csak aztán hatalmas traumáim voltak, nagy csatákat kellett megvívnom 11 éves koromtól, és hozzászoktam, hogy megszégyenítenek, kiröhögnek, lúzernek néznek, és az összes ilyen érzelmemet magamba fojtottam (egészen máig).

Februárban megyek hipnoterápiára, ráadtam a fejem, hogy kipróbálom, mert akkora gátlásaim vannak, hogy nem tudok így tovább élni. Az alapból is nagyon magas és elfojtott vágyak hatására mára már tényleg teljes perverz lettem, persze ennek a környezet nem látja kárát, de ahogy Osho is megmondta, ha hosszú ideig elfojtunk valamit, később visszatámad és a megszállottai leszünk.

Így jártam a szerelmi érzelmekkel és a szexualitással.

De küzdök, hogy változtassak, 20 évesen nagyon gáz elgondolkodni azon, hogy a fele életemet elzárkózva, csalódott depiben éltem le. Beiratkoztam jógázni is, illetve megyek a hipnózisra, csak kár, hogy februárban kezdődnek.

jan. 9. 00:20
 8/18 anonim ***** válasza:

hidd el sokan így vannak ezzel. főleg a férfiakat nyomják el, de nagyon dúrván. én velem lehet az intim dolgokról, szexről is beszélgetni s viccelődni. ezért is szeretnek sokan. de sajnos az elnyomott férfiak sokszor úgymon a megkönnyebbülésüktől és örömükből ---hát messzire mennek egy picit. ilyenkor helyre teszem őket ahogy tudom. aztán újra normál minden. s úgy h ezek a férfiak már 28, 35 legidősebb 44 évesek. míg én már 17 évesen is ilyen voltam. vannak nők akik sokkal perverzebbek a férfiaknál....sajnos az ilyenek csak nők-nők között beszéklgetnek s elundorodom ezektől a nőktől. akkor már azt mondom helyénvaló h a férfiak perverzek, kicsivel mocskosabbak. de volt h egy ilyen nő mellettem s egypár férfi társaságában elpletykálgatta a mocskos vágyait. nos a jelen lévő férfiak eléggé rosszúl lettek ettől a nőtől. pedig nagyon szexi. de ha kinyitja a száját....


tehát jól gondolod h az elfolytottságok miatt tőr ki extrémebben a vágyaid s érzelmeid. úgymond eléggé korlátoztak téged, vagy te magadat korlátozod.

ha szabadabbá teszed magadat akkor, igen jól érzed h normál szintre tér minden. de van akiknek viszont teljesen elmúlik.


szerintem beszélgess még egy kicsit egy pszichológussal is. nem rossz indulatból. csak a hipnózis tere inkább újra magadba zárod s próbálod kezelni a dolgaidat. kell egy külső szemlélő, gondolkozó is. tehát beszélni kell valakivel. jobb ha van is valaki akivel tudsz beszélni ilyesmikről. ha esetleg pszichológushoz mennél azt is csak rövid ideig tanácsolom, mert később csak arra mennek h kapjanak tőled, vagy miattad pénzt. ha xanaxot ír fel, akkor azt csak max 3 hónapig szedd.


szerintem az önkifejezésed miatt is lehetnek ilyen szorongásaid, vagy túl intenzív érzéseid. nagyon jól írsz, kommunikálsz. valószínű h jó beszélgető és hallgató társaság is vagy.

beszélgess többet, írj többet. kreatívitásodban is kifejezheted magadat. pl.: könyvírás, rajzolás, festés,faragás, szobrászkodás, cukrászkodás stb.

jan. 9. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 A kérdező kommentje:

2017-ben jártam pszichológushoz, majdnem egy egész évig. Rengeteg pénzt elcsesztem rá, mégis úgy jöttem el, hogy semmi nem változott. Ezért gondoltam úgy, hogy valami komolyabb gyakorlat kell, mert szimplán filózgatásból nem jutunk egyről a kettőre.

A pszichológusnak annyi a technikája, hogy megpróbál rávenni, hogy másként szemléld a dolgokat, és hogy ne a régi traumák alapján gondolkozz.


De az a gond, hogy lehetetlen a félelmeket feladni, ha azok okozói még mindig jelen vannak.

Egyszerű példának mondom, hogy pl a régi megaláztatások, kicsúfolások, pletykálások (nyilvános lejáratás) megbélyegezte a személyiségemet. A pszichológus ezt megfogja, és megpróbálja elhitetni velem, hogy ez a múlté, lépjünk tovább, gondolkodjunk máshogy.

De nem működik, hisz a kifigurázások, a megaláztatások néha-néha máig megismétlődnek, ami csak megerősíti bennem a gátlásokat.

Ezért nehéz dolog ez. :(

jan. 9. 11:57
 10/18 anonim ***** válasza:

na én ezt most nem értem....

hol úgy írsz, mint aki "szentlélek" lenne és nem is kívánja a szexet és nem akarja megélni egyszer sem. Hol pedig azt h te bizony perverz vagy és nem tudod leküzdeni a vágyaidat.

akkor bmeg! d#gj meg valakit!!!!

jan. 9. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2
BODORRÓZSA LEVÉL TEA

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!