Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az abszolút racionális, két...

Az abszolút racionális, két lábbal a földön járó emberekkel, akik előbb-utóbb ezoterikus érdeklődésbe fordulnak, mi történt veletek, volt-e valami, ami kiváltotta, illetve hogy lehet összeegyeztetni az elveiteket a spiritualizmussal?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, mikor valaki életközépi válság címszó alatt belefárad az irodai munkába, és inkább lifecoach lesz meg spirituális tanácsadó, hanem akinek pl. akár természettudományos, akár egészségügyi végzettsége van, és ezzel együtt is össze tudja egyeztetni az ezoterikus dolgokat, akármilyen mélységben. És milyen mélységben tudjátok? Pl. hogy Tarot kártya még belefér, átok levétel már nem? Több orvos foglalkozik asztrológiával, és gyógyszerész-természetgyógyászt is ismerek. Vagy hol található biztos forrás arról, hogy ezek működnek, pontosan hogyan, és milyen szintig, pl. laboratóriumi körülmények, statisztikai ellenőrzés, nem csak projektivitás, belemagyarázás, "megérezgetések" (itt számomra mindig fennáll egy le nem zárult önismereti folyamatnak/traumának a kivetülése).
2021. jún. 9. 19:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
43%

Elvittek gyerekkoromba többször a földönkívüliek. Több esetre vissza is emlékszem. Én ugyanazt álmodtam mint az édesanyám pl...

Volt implantátum a lábamban


Már nem jönnek egy jó ideje

2021. jún. 9. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Pl. Egy halálközeli élmény meg tudja változtatni a materiális felfogást. Biztos forrás hogy működik-e valami vafy sem az a visszajelzés, tapasztalat. "ezoterikus dolgok" nagyon tág fogalom...
2021. jún. 9. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

Szeretnék neked egy választ írni, kicsit hosszabb lesz.

Mamám boszorkány volt.Egy Tisza melletti kis faluban élt, nyáron mindig náluk voltam.Azt mondta látja bennem az erőt, megfog tanítani ennek a használatára.12 voltam, nem sokat fogtam fel belőle.Beszélt sok mindenről, láttam olyan dolgokat, amit normál ember az életben nem fog még álmodni sem.Tudom hogy ezek a dolgok léteznek, éreztem ahogy működik, hat az emberre.

Mama fekete boszorkány volt.Egy körhöz tartozott, ők voltak az egyik ilyen csoport az országban, egy másikról tudott még, akik szintén ilyen csoportban voltak.13 évesen kezdett tanítani.Első amit megtanított az áldozás volt.Megmutatta melyik növény és melyik állat feláldozása, mire van hatással.Később bevezetett a ceremonális mágia mélyebb rétegeibe is.Az idézést,invokációt is megmutatta.14 éves koromban vitt el az első boszorkány összejövetelre,a nyári napéjegyenlőségi napon.Amit ott akkor láttam, soha nem felejtem.Az áldozati ceremónia után kaptam meg az első beavatást, utána ez a kör, közülük valónak tekintet.Elrendezték az életem.Második dolog, amit a mama megmutatott, az a mágia anyagi dolgokra való használata.Ennek is megvolt az áldozata, ez biztosította, hogy a szellemvilággal továbbra is fenntudja tartani a kapcsolatot.Később ezt én is alkalmaztam a saját életemre, hogy teljesen a spiritualitás felé tudjak fordulni.18 éves koromban megkaptam azt az erőt, egy másik beavatás során, amivel az idézést és az áldozati mágiát teljes felelősséggel tudtam használni.Nem fehér boszorkány volt a mama, hanem fekete, én is ezt tanultam.Idős korában halt meg, a Tiszán nyugszik, ahonnan az erőt a Föld adta neki.A harmadik dolog az öngyógyítás képessége volt, amit megtanított, erre is több módszert mutatott.Hetente egyszer kell csinálni, vagy ha érzi az ember, hogy valami betegség kerülgeti, arra megvan egy konkrét gyakorlatsor.Mama soha nem volt beteg, egyik este szólt mikor már öreg volt, hogy hosszabb álomba fog merülni.Azonnal hívtam a társait, megcsinálták neki a rituálét, utána eltávozott, mintha kilélegezte volna magát.Még láttam is, ahogy az utolsó lélegzet kimegy belőle.Mutatott még többfajta mágiát is, mivel fekete boszorkány volt, de ez már nem ide való.Amit tanultam tőle, mind én is hasznosítottam az életben.Elég sok pénzhez jutottam, Erdélyben vettem egy hatalmas birtokot, ahol sokszor felkeresnek azoknak a leszármazottai, akik a mamám társai voltak.Családban adták tovább, mindenki tovább is vitte, amit tanult.Mama annak idején elég nagy erővel bírt, emlékszem sok ismert ember megfordult nála, akiket a tv-ben láttam sokszor.

Én továbbvittem mindezt, egy saját kört csináltunk, de egy sokkal jobb energiájú helyen, Erdélyben.Itt a hegyek völgyek között, ahol a birtokom van, csend,nyugalom vesz körül, akármi történik, senki nem hall semmit, mert szinte egy kisebb völgyet megvásároltam,felette az erdőkkel is.

Ezt oldalt néha elolvasom, pár emberrel már beszéltem innen,volt akivel személyes találkozó is volt.Kevés olyan fórum van, ahol ilyen témában írnak, szeretem olvasni, ki hogy ért hozzá, vagy mit szól hozzá.

Köszönöm hogy elolvastátok, aki meglátja, ebből is tud tanulni.

2021. jún. 9. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Továbbra is olyan emberek véleménye/nézőpontja érdekelne, aki először és alapjában véve volt racionális ember, ez mégis megváltozott/kiegészült ezotériával.
2021. jún. 9. 19:51
 5/12 anonim ***** válasza:
97%

Eleg realista voltam, de eleve erdekeltek a rejtelyes dolgok, ezoteria is stb. Teljesen termeszettudomanyos vonalon mozgok.

Ami vegul biztossa tette, hogy van "mas" amire nehez valaszt adni vagy kepletet irni az a halalkozeli elmeny volt. Ettől fuggetlenul nem valtottam asztrologiara es nem rohantam templomba se es most is esszel elek.

2021. jún. 9. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

én realista vagyok idealista álmokkal.Mindig is a közép utat kerestem. amit a tudomány bizonyított azokban felesleges kételkedni, az elméleteiken meg érdemes agyalni hátha tévednek ők is. Ezóban meg kb minden kérdéses... ezért vagyok itt. :)

Engem pl jobban érdekel, hogy mennyire összeegyeztethető a régi emberek világképe/hitvilága a tudomány ágaival, pszichológia, szociológia stb.

(egyikben sem vagyok pro, csak hobbi...)

De ez a "kutatás" eredményezte hogy hiszek ebben abban. Mert valaminek a teljes tagadásával nem láthatom meg az igazat.

2021. jún. 9. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
7%
Racionális gondolkodású, materialista, ateista vagyok. Egy régi testi problémám miatt, amit a magyar orvosok nem képesek meggyógyítani, hanem egyre jobban elkúrják, olyan mélyen depressziós lettem, hogy egyszer úgy gondoltam, adok egy esélyt az ezotériának és vásároltam egy könyvet, hogy hogyan hagyd el a testedet. Természetesen a szokásos őrültség volt, képzelődés, bármiféle konkrétum nélkül, hiszen a "lelked" a központi idegrendszered funkciója, az meg rögzítve van a koponyádba, nem lehetséges azt elhagynia. Ezt aztán persze hamar beláttam. A nyilvánvaló megoldáshoz, az öngyilkossághoz pedig nem volt bátorságom.
2021. jún. 10. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
5%
3 Csak tudnám, hogy a pénz vagy az egészséged, hogyan érzi hogy jó állatot áldoztál fel a sátánnak -.-
2021. jún. 10. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
85%

és ha nem egy könvből, hanem valamelyik alernatív gyógyításnak adnál esélyt?

Te kapásból azt vetted meg ami nem sokat visz előre a bajodon s már a vételkor is az öngyilkosságon járt az eszed "és vásároltam egy könyvet, hogy hogyan hagyd el a testedet" alapban sem hiszel benne, nem a valós problémára kerestél, azaz valóban sok esélyt adtál neki 0,01°%-ot kb.

" Egy régi testi problémám miatt, amit a magyar orvosok nem képesek meggyógyítani"

ezek mellet azok a sriri dumát ha kihagyod, akkor nem is nagyon távolodsz el a hitedtől.

Ne a kilépésre hanem az alapra keress megoldást. Mert így aztán elhiszem hogy semmi értelmét nem látod, mert annak kb nincs is értelme.

2021. jún. 10. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

"és ha nem egy könvből, hanem valamelyik alernatív gyógyításnak adnál esélyt?"


Az alternatív terápiák nem működnek a valóságban, csak közérzetjavításra jók a placebóhatáson keresztül, de valós gyógyító hatásuk nincsen. AMinek van való gyógyító hatása, az már automatikusan része az evidence based medicínának. Szóval ez sajnos nem oldaná meg a problémámat.

Viszont az igaz, hogy az elviselésében segíthet a közérzetjavítás is nagyban, de inkább ott is a tudományos alapú pszichoterápiára támaszkodnék.


"ezek mellet azok a sriri dumát ha kihagyod"


Ezt a szövegrészt nem értem.


"Ne a kilépésre hanem az alapra keress megoldást. Mert így aztán elhiszem hogy semmi értelmét nem látod, mert annak kb nincs is értelme."


Persze hogy azóta is arra keresem a megoldást, de szürreális mértékben nem értenek a saját szakmájukhoz a magyar orvosok. Nagyon egyszerűen megoldható lenne majdnem teljesen a problémám, de ezek egyszerűen barmok. Rendkívül alacsony színvonalú a magyar orvosképzés, azt tapasztalom. Például az egyikük nemrég rengeteg pénzért nemhogy meggyógyította, de nagy mértékben rontotta a helyzetet - konkrétumokat nem szeretnék írni.

Mondjuk ehhez képest lehet hogy tényleg előnyösebb lett volna egy csodadoktorhoz fordulni, aki kézrátétellel, varázsvesszővel vagy homeopátiával kuruzsol, az legalább nem rontott volna rajta, valószínűleg.

2021. jún. 11. 04:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!