Ilyen tényleg létezik?
Tegnap kaptam egy ilyen emailt: Valamikor 2008 végén kezdett el keringeni egy poszt, a 4chan paranormális boardján. A cím egyszerű volt:
"DO NOT OPEN 'barbie.jpg'"
De a thread már késő volt. A fájl ott volt, és több tucat felhasználó letöltötte.
A kép egy sötét, pixeles fotó volt, mintha egy 2000-es évekbeli digitális kamerával készült volna. Egy fiatal lány guggolt egy szoba sarkában, csak a felsőteste látszott. Szőke haja rendezetlenül omlott a vállára, lilás kötött pulóvert viselt, a nyakában egy szív alakú nyaklánc fénylett. A szemei természetellenesen tágra nyíltak, jeges kékek, de üresnek tűntek – mintha nem is néznének, hanem keresnének valamit. És a szája… az a torz mosoly inkább volt vicsor, mint érzelem.
Az egyik posztoló pár nappal később újra jelentkezett, zaklatott hangvételű bejegyzésben. Azt írta, hogy azóta minden éjjel ugyanazt álmodja: egy szűk, elsötétített szobát, ahol a lány egyre közelebb jön. Nem fut, nem mászik, csak... lép. Minden este egy lépéssel közelebb. A harmadik éjszakán pedig már beszélt is.
„Küldd tovább.” – suttogta.
A legtöbben csak nevettek, és posztolták tovább a képet más oldalakra, gyűjteményekbe, komment nélkül. De voltak néhányan, akik figyelmen kívül hagyták a „kérést”. A fájlt törölni próbálták, elrejtették, vagy egyszerűen csak figyelmen kívül hagyták.
Róluk azonban később különös beszámolók terjedtek.
Az egyik névtelen felhasználó egy másik threadben írta: „A lány a tükörben volt, de mire visszanéztem, már nem.” Egy másik történet szerint egy informatikus hallucinációk miatt került pszichiátriára, és a kezelőorvosa úgy nyilatkozott, hogy az illető „rendszeresen beszélt egy ismeretlen női arcról, amely minden éjjel felbukkant, de sosem tudta megmondani, hogy álmodta-e vagy ébren látta.”
Senki sem tudja, ki a képen látható lány. A fájlt többen próbálták elemezni: nem tartalmaz EXIF-adatokat, nem található róla korábbi verzió az interneten. Arcfelismerő rendszerek sem hoztak eredményt. Nincs egyezés adatbázisokkal, hiányzik minden kontextus. Mintha soha nem is létezett volna... csak a képen. És ez pedig a kép: [link]
Eléggé megijedtem mert ezt a levelet kb 3:15-kor küldték de én csak ma délben vettem észre (nem is nagyon használom egyébként) a kép szamomra eléggé nyugtalanitó mikor rá néztem elkezdtem pánikolni és azonnal bezártam, de ilyen tényleg létezik? Vagy ez csak egy creepypasta?
Itt a levél folytatása ha érdekel valakit xd.
A „barbie.jpg” név is ironikus: mintha valaki direkt egy ártatlan elnevezést választott volna egy nyomasztó tartalomhoz. Többen megjegyezték, hogy a lány mosolya tényleg hasonlít egy Barbie-baba merev, plasztikus arcára – csak éppen sokkal torzabb.
Az évek során a fájl időről időre újra felbukkan, más névvel, más formátumban. De mindig ugyanaz a kép. És mindig ugyanaz a történet kíséri.
Akik elküldték… elfelejtették.
Akik nem… azok közül néhányan sosem szólaltak meg újra.
De egyvalamiben minden beszámoló egyetért:
Aki elég sokáig nézi a képet, az többé nem felejti el a tekintetét. Soha.

Itt a vège, fuss el vèle!
12 èven aluliak ugye tudod, hogy ide nem irkàlhatnak??

"Aki elég sokáig nézi a képet, az többé nem felejti el a tekintetét."
Ez mindenre igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!