Két ember étertestje mennyire hat egymásra? Két ember asztráltestje mennyire hat egymásra?
Kérem, hogy csak olyan válaszoljon, aki valamelyest otthon van az antropozófiában, és ebben a témában. (Látni fogom a válaszból 😉)
Ugye a fizikai testünk az amiben leginkább el vagyunk szigetelve.
De az asztráltestnél meg az étertestnél már nem így van.
Tehát ha pl együttél 2 ember. Vagy akár csak rövidebb ideig, egy pár órás talalkozás idejére.
Hogyan és mennyire hatnak az ember ezen testjei egymásra?
Az Én-nél nem hiszem hogy bármilyen ráhatás lenne a környezetre, de ez csak feltételezés, erről is írhatsz, ha tudod.

Az étertestek kölcsönhatásához gyakorlatilag fizikai kontaktus kell, mert annyira az anyagi test alakját követi az étertest. Az, hogy mennyire hat egymásra a kettő, nagyon változó. A majdnem semmitől az erős indukcióig széles a skála. Az étertestnél ha van távolság a két ember között, akkor minimális kölcsönhatás van. Együttélésnél ez más, ott gyakoribb a közvetlen kontaktus. Az étertest esetén főképp az egészségi állapotot befolyásolja a kölcsönhatás. Ha egy testileg, vagy szellemileg tartósan beteg emberrel élsz együtt, az téged is terhel, még ha egészséges is vagy.
Az asztráltest más. Nem csak azért, mert messzebbre terjed, hanem mert gyorsabban is változik, és könnyebben is indukál változást abban, amivel kapcsolatba kerül. Az már rövid idő alatt is megmutatkozik. Arról nem is beszélve, hogy az asztrális testről, és auráról már válnak le gondolatformák, amik akár az után is hatást gyakorolhatnak a másik személyre, hogy elváltatok egymástól. Ha személyesen találkozol valakivel, az asztrális test közvetlenül hat a másik félre. A hasonló mintázatok indukálják egymást, erősítik. Ha ezek erősek, és elég jelentősek, könnyebben közös nevezőre jutsz a másik féllel. Leegyszerűsítve könnyen össze tudsz vele barátkozni. Ennek ellentéte, ha a másik személy asztrális teste olyan dolgokat tartalmaz, amik számodra idegenek, vagy taszítóak, ösztönösen bezárod magad, vagy épp heves ellenszenvvel reagálsz. A témáról könyveket írtak, ezért az összes vonatkozást nem lehet itt kitárgyalni, de a dolog lényege nagyjából ez. A hasonló dolgok indukció útján erősítik egymást, az idegen, vagy taszító dolgok pedig növelik a különbséget a két fél között, ellenszenvet, meg-nem-értést eredményeznek.
A fizikai test csak akkor szigetel el, ha nem ismered. Ha ismered, ugyanolyan hasznos eszköz, mint az összes többi vetülete az életnek.

Azonnal hatással van rád mások energiája, ahogy kapcsolatba kerülsz velük.
Én például egy nagyon negatív emberrel élek együtt, és ahogy bemegyek a házba, egyből lehúz, elkezdenek negatív gondolataim lenni, elkezdek szorongani, rossz érzéseim lesznek, azonnal felveszem az energiáját.
A kérdés, hogy mennyire vagy tudatos arra, hogy épp a másik ember energiamezőjéből felvett gondolatok és érzelmeket éled. A legtöbb ember a saját érzéseinek, gondolatainak hiszi, amikor felveszi más emberek gondolatait, érzéseit.
Az a vicces, hogy amikor egy nagyon negatív ember mellett vagy, és felveszed az energiáját, akkor te is negatív, ideges leszel, és ha a viselkedéseddel elkezded visszatükrözni rá az energiáját, amit neked okoz, akkor még neki fog feljebb állni, hogy hogy viselkedhetsz így, hogy képzeled... Közben meg az ő energiája okozta azt a viselkedést, amit megnyilvánítasz.
Egy teljesen békés és pozitív ember mellett nem fogod magad idegesnek érezni soha. Sőt, oldani fogja a te negativitásodat is.

Szerintem is azonnal történik a kölcsönhatás csak ugye nem veszed úgy fel. Az asztrál és éter test inkább akkor lép érvénybe amikor alszol hiszen kilép a testedből. Csak az éter síkon minden ködös, szürke, nincs ott sok látnivaló míg az asztrál világ bár tele van negatív entitásokkal is vannak pozitívak is és ugye "repülsz", sőt néha repülsz ide-oda.
A reakció egymásra abban a momdntumban ott van ugyanúgy.
"Az a vicces, hogy amikor egy nagyon negatív ember mellett vagy, és felveszed az energiáját, akkor te is negatív, ideges leszel, és ha a viselkedéseddel elkezded visszatükrözni rá az energiáját, amit neked okoz, akkor még neki fog feljebb állni, hogy hogy viselkedhetsz így, hogy képzeled..."
Így, ahogy mondod. Ugyanezt élem.
Érdekes ez az alvás, amit mondasz. Pont mostanában figyeltem meg, hogy hetvégén, amikor relatíve tovább alszok, akikkel élek nálam korábban felkelnek akkor is.
Tehát hétköznap kicsivel kelnek korábban mint én, hétvégén órákkal.
Ez azert érdekes, mert hétvégén már eleve úgy kelek, hogy nekem is elég negatív a hangulatom, és beletelik akár órákba is hogy meditacióval meg relaxacióval meg mindenfélével visszakerúljek a saját "alapállapotomba". Ja és ennek sosem volt oka, legalábbis velem nem tórtent semmi rossz se este se máskor hogy magyarázza.
De van egy erős sejtésem hoygan. Ahogy én tudom alvaskor az én es az asztráltest nincs a testben, az étertest ott marad.
Ezért ahogy alszom a "csak" fizikai + étertestre sokkal intenzívebben hat a környezet akkor valószínűleg az asztáltestük. (?) Ugye ami valamelyest talán kivedhetné mert tudatos, az én + asztráltest pont hiányzik.
Muszáj leszek valamit kitalálni csak az a baj, hogy bagoly típus vagyok, és örülök ha legalabb hétvégén ki tudom pihenni magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!