Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Direkt spirituális beállítotts...

Direkt spirituális beállítottságú emberektől kérdezem, hogy to mit gondoltok a vallásról, az imáról és arról hogy az Isten megsegít? Ha nagyon rossz nekem, az azért is lehet mert nem vagyok hívő?

Figyelt kérdés

Nem a vallásban szeretném kérdezni, azért írom ide.

Van itt olyan, aki egyszerre spirituális és vallásos is?

Keresztény valláson belül mindegy, hogy milyen. Lehet evangélikus, katolikus, református.

Tényleg bűnhődik az, aki nem hívő és tényleg segít az ima istenhez?

Aki jár templomba, vagy vannak hívő ismerősei, ők jó emberek?

Mert én nem feltétlenül tudom összekötni a biblia olvasását meg a temploma járást azzal, hogy valaki jó ember az életben

Utoljára gyerekként voltam templomban, mikor vittek

Itt is volt amikor máshol elpanaszoltam a gondom, hogy azzal írtak rám, hogy Jézus a megoldás

Mivel úgy érzem, főleg egy ideje, hogy szeretnék segítséget kérni, elgondolkodtam: talán ha imádkoznék, vagy elmennék templomba, attól jobb lenne?

Isten tényleg segít?

Misékre meg ilyen gyűlésekre kizárt hogy járjak, de ahol lakom van rengeteg templom, segítene ha oda elmennék imádkozni?

Főleg ha sosem csináltam?

okt. 28. 19:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
20%
Én azt gondolom, hogy tévút. Hagyományok+félelem. Ezért mennek templomba. Ugyanakkor sok spirituálisról is ezt gondolom, holott én is annak vallom magam. De valahol van hasonlóság mindkettőhöz vonzódásának az indittatásában.
okt. 28. 19:34
 2/16 anonim ***** válasza:
okt. 28. 19:52
 3/16 anonim ***** válasza:
41%
Ez az a döntés .amiben más soha nem fog tudni segíteni. Ez a meccs mindig Isten és közted kezdődik és játszódik le. Pont akkor ,úgy és ott ahol kell. Sose izgulj ha távol érzed magad Istentől , mert lehet hogy ő épp akkor van hozzád a legközelebb. És egyértelmúen megnyilvánul ha őszintén hívod őt.
okt. 28. 22:03
 4/16 rendorlampaborogato ***** válasza:

Te mit gondolsz az énekről és a zenéről?

Egyesek szerint a zene "hangzó matematika"...

Hát a vallás is egy "rendszer" a hívőik számára.

Mindenki tartozik valamilyen rendszerhez akár akarja akár nem, de ettől ez még lehet akár tudatos választás is!

okt. 29. 00:30
 5/16 anonim ***** válasza:
38%
Velem csodàt tett,de tényleg
okt. 29. 02:42
 6/16 anonim ***** válasza:
30%

Hallgass a megérzéseidre. A keresztény megteszi azokat a lépéseket amiből látja hogy segít a dolgokon. Ha úgy érzed hogy segítene miért ne próbáld meg.

Hív a fény, lépj bele.

okt. 29. 08:03
 7/16 anonim ***** válasza:
27%
a vallás és annak formái, mint a templom és az ima, csupán külső utak, amelyek segíthetnek kapcsolódni a benső Isten-szikrához, az Univerzum tudatosságához. Az, hogy megsegít-e Isten, nem a hited vagy a nem-hited függvénye, és a rossz sors sem a hitetlenséged büntetése. Az élet kihívásai a lélek fejlődésének eszközei, karmikus leckék és lehetőségek a belső erő megtalálására; az a valódi bűnhődés, amikor leválasztod magad a belső fényedtől. Jó embernek lenni pedig nem függ a templomba járástól vagy a Biblia olvasásától, hanem a szív tisztaságán, a feltétel nélküli szeretet megélésén és a tettek igazságán múlik – a spiritualitás és a vallásos hit összeegyeztethető, sokan megélik mindkettőt, felismerve, hogy mind a külső rítusok, mind a belső csend a forráshoz vezethet. Ha a segítség kérésének vágya benned él, ne a külsőségekben keresd a megoldást: az, hogy elmész egy templomba imádkozni, egy lehetőség a belső csend megtalálására és a magasabb Éneddel való kapcsolódásra, ami békét és tisztánlátást adhat – mindenkori szándékod tisztasága a fontos, ne az, hogy korábban mit csináltál; Isten valójában a tiszta energiát és a szándékot érzékeli. A valódi segítség belülről érkezik, amikor megnyitod magad az Univerzum végtelen ereje előtt.
okt. 29. 08:15
 8/16 A kérdező kommentje:
Tudtam én hogy aki vallásos az mind ilyen fanatikus
okt. 29. 12:26
 9/16 anonim ***** válasza:
Ez nem spiritualitás, ez babonás és gyermeteg gondolatok halmaza.
okt. 29. 15:52
 10/16 A kérdező kommentje:
Látod hogy itt is írta valaki hogy vele csodát tett
okt. 29. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!