Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a reinkarnác...

Damarisz kérdése:

Mi a véleményetek a reinkarnációról?

Figyelt kérdés
Éppen vacsorázunk az asztalnál mikor nem is tudom honnan,de felmerült a szó a reinkarnációról,és elkezdtek szédíteni engem a f@szságaikkal. Szerintem ez egy nagy rakás humbuk,ez ugyan az mint hogy vannak akik elhiszik hogy egy ősz, szakállas pali teremtette a világot,de ha ez tényleg így van akkor az öreg egy óriási nagy f@szkalap és inkompetens. Félreértés ne essék én elfogadom azt ha valaki más hitbeli,vallásbeli nézeteket vall,az már egy más tészta,hogy max nem értek egyet velük,nem mondom azt hogy nincs lélek,lehet hogy van valami amiről jelenleg halvány lila fingunk nincs ,nem tudunk róla semmit,én magam ateista vagyok,félig meddig materiális nézeteket vallok és inkább a tudomány oldalán állok. Szerintem a reinkarnáció egy baromság.Bizonyítsa be nekem valaki hogy van,és akkor talán,de csak talán!!! El hiszem,mondhatni pedig mondhat bárki bármit ÉS?!! Mennyi az esély arra hogy igazat mond?!! Én is ki tudok találni hasonló sztorikat,ha nagyon akarok. Mi a garancia arra hogy ezek az emberek nem b@sszák át emberek milliárdjait?! Vissza térve,mikor elmondtam a véleményemet a dologról,illetve azt hogy nekem ez az élet bőven elég,nekem nem kell még egy f@szom élet amit végig kell gürizzek.Ki akarna még X életet újra,meg újra végig szenvedni?!Anyám erre csak annyit mondott hogyha nekem ilyen sz@r a véleményem erről az egészről,meg ha én nem akarok tovább élni akkor keressek fel egy szakembert mert komoly gondok lehetnek a lelki világommal,és ki tudja hogy mikor teszek kárt magamban !!!Erre inkább nem mondtam semmit. Az élet nem egy videójáték ahol ha meghalsz újra spawnolsz és mellé kapsz egy új skin-t. Ez a véleményem

ápr. 28. 12:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

10.

Azok nem tények, amiket bemesélnek neked, hatásvadász oldalak, "áldokumentum" filmek. Te magad nem tapasztaltad, nem tudod ellenőrizni a valós összefüggéseket vagy véletlenek összejátszását, utólagos belemagyarázásokat, kognitív torzításokat.

Csak visszaélnek a hiszékenységeddel.

Fiatal tudatlan korban még én is jobban felültem ezeknek, de idővel egyre többet tapasztal az ember és rájön, hogy ezek csak mesék, egyébként a józan észnek, realitásoknak is ellentmond.

Magát a reinkarnációt is úgy találták ki, hogy törlődik minden emlék, ezzel kivédve azt, hogy bárki okoskodjon.

Ha valaki azt állítja, hogy a gyerek emlékszik, az ősi tanokat cáfolja meg. A tanítás szerint ez egyszerűen nem lehetséges.

Népszerű dolog arra hivatkozni, hogy a gyerekek látják a szellemeket, csakhogy ez a valódi szakemberek szerint természetes, az emberi agy fejlődése miatt, hogy pár éves korig még lehetnek olyan látomásai, aminek a valósághoz semmi köze. Mumus, rémek, nagyapa szelleme, előző halott lakó, ilyesmi.

Tehát ez még nem utal arra, hogy felnőtt korára skizofrén vagy bármi baja lenne. Elmúlik.

máj. 7. 06:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi a véleményed az általános szubjektív folytonosság elméletéről?

Az általános szubjektív folytonosság egy filozófiai elképzelés, amelyet gyakran Tom Clark filozófushoz kapcsolnak, és amely szerint bár az egyéni személyiség és az emlékezet nem él tovább a halál után, a tudatos élmény alapvető áramlása folytatódik, és személyes...

Lenne egy fontos kérdésem a reinkarnációval kapcsolatban! MEgosztanátok a véleményeteket? Többi lent

Mivel létezik lélekvándorlás, az elhunytak lelke reinkarnálódik egy másik testbe, de nem tudhatjuk, hogy kinek a lelke milyen testben jelenik meg.Tehát, ha én beleszeretek egy lányba, de egy rokonom lelke az ő testében reinkarnálódott akkor lélek vérfertőzés történik köztönk?

Tudnátok segíteni? Kíváncsi lennék a véleményekre!:) (Álomfejtés)

Azt álmodtam, hogy meghaltam, de nem tudom mi okozta, hogy történt. Egyszerűen csak átéltem magát a halált,s hirtelen tudatomat vesztettem. A következő kép pedig már a születésem pillanata volt. Reinkarnációt/újjászületést éltem át azthiszem. De mindebben az érdekes,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!