Mi a véleményetek a reinkarnációról?

válasza:10.
Azok nem tények, amiket bemesélnek neked, hatásvadász oldalak, "áldokumentum" filmek. Te magad nem tapasztaltad, nem tudod ellenőrizni a valós összefüggéseket vagy véletlenek összejátszását, utólagos belemagyarázásokat, kognitív torzításokat.
Csak visszaélnek a hiszékenységeddel.
Fiatal tudatlan korban még én is jobban felültem ezeknek, de idővel egyre többet tapasztal az ember és rájön, hogy ezek csak mesék, egyébként a józan észnek, realitásoknak is ellentmond.
Magát a reinkarnációt is úgy találták ki, hogy törlődik minden emlék, ezzel kivédve azt, hogy bárki okoskodjon.
Ha valaki azt állítja, hogy a gyerek emlékszik, az ősi tanokat cáfolja meg. A tanítás szerint ez egyszerűen nem lehetséges.
Népszerű dolog arra hivatkozni, hogy a gyerekek látják a szellemeket, csakhogy ez a valódi szakemberek szerint természetes, az emberi agy fejlődése miatt, hogy pár éves korig még lehetnek olyan látomásai, aminek a valósághoz semmi köze. Mumus, rémek, nagyapa szelleme, előző halott lakó, ilyesmi.
Tehát ez még nem utal arra, hogy felnőtt korára skizofrén vagy bármi baja lenne. Elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Az általános szubjektív folytonosság egy filozófiai elképzelés, amelyet gyakran Tom Clark filozófushoz kapcsolnak, és amely szerint bár az egyéni személyiség és az emlékezet nem él tovább a halál után, a tudatos élmény alapvető áramlása folytatódik, és személyes...
Mennyi esély van ra?
Mivel létezik lélekvándorlás, az elhunytak lelke reinkarnálódik egy másik testbe, de nem tudhatjuk, hogy kinek a lelke milyen testben jelenik meg.Tehát, ha én beleszeretek egy lányba, de egy rokonom lelke az ő testében reinkarnálódott akkor lélek vérfertőzés történik köztönk?
Azt álmodtam, hogy meghaltam, de nem tudom mi okozta, hogy történt. Egyszerűen csak átéltem magát a halált,s hirtelen tudatomat vesztettem. A következő kép pedig már a születésem pillanata volt. Reinkarnációt/újjászületést éltem át azthiszem. De mindebben az érdekes,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!