Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Gyakorlott meditáloktól...

Gyakorlott meditáloktól illetve a spiritualitás iránt érdeklődő személyektől kérdezem,hogy lehet ezt megoldani?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet a felszínen maradni mentálisan anélkül hogy ne menjen az agyadra az önmegfigyeles? Én úgy érzem hogy túlzasokba estem és konkrétan rákattant az agyam minden apró "blokkba" érzetbe (pl érzem hogy szégyenlős vagyok és akkor csak arra tudok koncentrálni de hogy miért, mi az oka,hogy lehet eltűntetmi most mit csináljak..egy ilyen apró jelentéktelen dolog nálam idáig fajult.. és nagyon nehéz tartanom egy fókuszált állapotot mert minden elvonja a figyelmem akaratlanul amit hadd ne mondjak milyen hátrányokat okozott nekem.

júl. 3. 10:40
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
63%
Ha felszínes a fókuszod, persze, hogy ez történik. Te magad adtad meg a diagnózist.
júl. 3. 10:56
 2/43 A kérdező kommentje:
És hogy lehet mélyíteni a fókuszt.. egyáltalán hová kell koncentrálni a figyelmet az éterbe? A
júl. 3. 11:13
 3/43 anonim ***** válasza:
39%
A Vipassana / Anapana meditáció szerint a test érzetekre érdemes figyelni. A fókusz erösítéséhez az anapanat ajánlják, ahol a légzést figyeled az orrod bejáratánál vagy esetleg a has/rekeszizom mozgását.
júl. 3. 11:58
 4/43 A kérdező kommentje:
Én ezt csináltam azt rákattantam ezek figyelésére.
júl. 3. 12:01
 5/43 A kérdező kommentje:
Nem érte meg.
júl. 3. 12:03
 6/43 anonim ***** válasza:
57%
Pontosan mit értesz rákattanás alatt? Ha teljesen ki tudsz zárni minden mást, akkor pont hogy elérted a célt. A figyelésben meg mindig van mélyebb. Pont ez a lényege.
júl. 3. 12:10
 7/43 A kérdező kommentje:
Azért mert fájdalmas,egy üres fájdalmas semmibe nézek..mintha nem is az élők között lennék.
júl. 3. 12:14
 8/43 anonim ***** válasza:
33%
Mi fájdalmas? A levegövétel?
júl. 3. 12:16
 9/43 A kérdező kommentje:
Az állapot amibe kerültem.
júl. 3. 12:25
 10/43 A kérdező kommentje:
Magamba zuhantam így
júl. 3. 12:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Aki spirituális alapon választ párt , az honnan èrzi az egyezősèget?? Hogy lehet meggyőzni, hogy mègsem illünk össze?

Bocsánat, én nem nagyon hiszek ebben a dologban,ennek fő oka a tudatlanság. Lehet egyszer bele mélyedek. Ennek folytán nem tudom, aki udvarol nekem nő létére,jól tudja, jól értelmezi e a dolgokat? Magas tudással rendelkező megèrtő emberek válaszát várom.

Ikerlángszerelemnél érdemes tovább próbálkozni, ha egyszer nem működött?

Mintha mindig is Őt kerestem volna az életemben, de nagyon viharos volt a rövid kapcsolatunk. Már több, mint fél éve külön vagyunk, de tudni akarunk egymásról, viszont egy szimpla üzenetváltás nálam könnyeket okoz és azt érzem szeretem. A kapcsolatunk mind anyagi,...

Van itt olyan nő, aki képes megérteni amit lentebb írok és esetleg részt venni benne?

Na szóval igyekszem rövid és célratörő lenni. 33 éves vagyok, sose éltem hosszabb ideig átlagos életet. Már gyerekkorom óta fogékony volzam a spirituális, mélyebb megtapasztalások iránt és az elmúlt évek során méginkább elmélyültem az önismeretben, a világ mélyebb...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!