Ki hogy áll a "Cogito ergo sum" kijelentéshez?
Ez de gyenge...
Persze beismerhetnéd, hogy következetlen voltál, de inkább azt szeretnéd bizonyítani, hogy az én tudásommal van baj. Így ne várj valós válaszd a nagy kérdéseidre.
"minden koncepciót kihajítasz"
- Ötnapos lébőjtkúra megteszi?
A gondolkodom tehát vagyok sehogy nem jön össze, egy baromság. Fordítva már oké, kell lennem, hogy legyen gondolkodó, aki gondolkodik.
A "nem vagyok" élménye nekem egyszer megvolt. Haverék valami irgalmatlan durva fűből szereztek sokat, én nem füveztem sose, és megtaláltak vele, kipróbáltatták velem. Persze elmondták mindenféle alig gyengének, meg nyomatták, hogy szívj le sokat, tartsd lenn sokáig... Énvesztés a neve, pszichedelikumok nem ritka hatása. Fura jószág, mert idő nélküli semmi-lét, miközben "észreveszed", hogy a tested éli tovább az életét, dumál hülyeségeket meg minden.
De a logikán túlnyúló megfejtése már emberközelibb: magamra eszmélek, tehát tudat vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!