Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Ezotéria » Egyéb kérdések

A kérdés

Kinek van igaza ebbe az ősrobbanás vitába?

Barátommal beszélgettünk hétvégén és az ősrobbanás is szóba került, mely heves vitába torkollott. Én mondtam, hogy ez egy nagy félrelépése a tudósoknak, mert a semmiből nem keletkeszhet ez a végtelen nagynak tűnő világegyetem. A semmiből amúgy se keletkezik csak semmi, ráadásúl nem áll össze rendezett dologgá a káoszból semmi és az hogy mi tudatos lények vagyunk egy rendezett világban az nem lehet egy ősrobbanás miatt.


A barátom szerint viszont másmiatt mondják a tudósok hogy ősrobbanás volt. Szerinte ez egy tévedés. A semmiből egy kis pontból nem keletkezik minden, de ők nem azért mondják ezt, mert ebbe hisznek, hanem hogy ezt kommunikálják le a hétköznapi embereknek, hogy meglegyen a tudósok presztizse, ne nézzék őket butának és ne higyjenek a mágiába meg ezotériába.


Szerinte nem mondhatják aszt, hogy semmit se tudunk, mert nem lenne hitelük a tudósoknak. Aszt mondanák az átlagemberek, hogy már pár száz éve van fizika és még se tudjuk hogyan jött létre a világ. Valamit mondani kell, hogy értelmesnek gondoljuk a tudósokat a másik meg az, hogy így elvegye a vallás és a spirituális világ keresését. Azt kéne mondani, hogy Isten vagy egy felsőbb inteligencia teremtette a világot tudatosan így, hiszen magától nem lesz semmi, nemhogy galaxisok meg emberek, de ha azt mondanák, hogy Isten teremtette, akkor az emberek elfordúlnának a tudósoktól és a babonák meg ezo tv-félékbe hinnének és nem értenék meg, hogy van aranyközépút is !


Így a cél szentesíti az eszközt képpen elterelik a figyelmet a vallásokról vagy pedig nekem van igazam és a akadémikusok baklövése az ősrobbanás elmélete ?Keress kérdéseket hasonló témában: ősrobbanás

 2014. jún. 17. 15:20  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Az ősrobbanás elmélet nem azt állítja, hogy a semmiből keletkezett a világegyetem, hanem hogy, az előtte lévő világról nincsen semmilyen információnk. Egy pontba tömörödött az összes anyag és az robbant szét.

A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/83Időpont 2014. jún. 17. 15:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Jepp, a mai tudomány nem féli kimondani, ha valamit nem ismer. És nem is állítja, hogy ősrobbanással jöttünk létre, csak azt mondja, hogy a jelenlegi ismereteink alapján tudományosan ez a legvalószínűbb a lehetséges forgatókönyvek közül. De vizsgálja a többit is, ott van a bránok ütközésének elmélete pl, a hologram-világ elmélet, virtuális valóság, és a kreacionizmust sem tagadja, fenn tartja és vizsgálja a lehetőségét, csak egyiknek sincs akkora valószínűsége, mint az ősrobbanásnak.

A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/83Időpont 2014. jún. 17. 19:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az őssrobbanás, mint a fizika sok kutatási területe, egyenletek megoldása. Nem logikus, nem megérthető, hanem a matematika eredménye. Amit az átlagember ebből megért, az semmi, az a felszín. Ebből ered minden félreértés.

A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/83Időpont 2014. jún. 17. 20:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
meteorologus8 nevű felhasználó válasza:

Az ősrobbanás elmélete a leginkább elfogadható magyarázat arra, amit jelenleg a világűrről tudunk (galaxisok távolodása, mikrohullámú háttérsugárzás, stb.).


Természetesen ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül igaz, de azért baklövésnek sem nevezném. A Földközpontú világkép baklövés volt? Ma már tudjuk, hogy nem volt igaz, de az akkori ismeretek alapján helytálló elmélet volt, és az akkori igényeknek tökéletesen megfelelt. Aztán ahogy változtak az igények, gyarapodtak az ismeretek, úgy javították az elméletet. Valahogy így lesz ez az ősrobbanással is.


És ne felejtsd el, hogy ugyanilyen tudományos elmélet például a kontinensek vándorlása, az éghajlatváltozás, a fekete lyukak vagy a dinoszauruszok létezése. Meg kell tanulnunk megbízni a tudományban, ha bármit is tudni akarunk a világról. Amiben persze benne van a tévedés esélye.


A vallásnak pedig ehhez az egészhez semmi köze, aki hisz a teremtésben, miért ne hihetné, hogy Isten az ősrobbanással együtt teremtette a világot? Több fizikust ismerek, akik hisznek Istenben és a teremtésben, és persze olyanokat is, akik nem. A vallás és a tudomány nem egy pályán focizik.A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/83Időpont 2014. jún. 17. 22:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Na most a te meg a barátod szellemi színvonalán inkább nem az ősrobbanásról kellene vitázni, hanem valami egyszerűbb dolgon.

A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/83Időpont 2014. jún. 18. 00:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Azt kéne mondani, hogy Isten vagy egy felsőbb inteligencia teremtette a világot tudatosan így, hiszen magától nem lesz semmi, "


Miért kellene ezt mondani?


Mi az, hogy Isten? Honnan szerzi az energiát, hogy működjön? Ő vajon miképpen teremt a "semmiből"? Egyáltalán honnan veszed, hogy létezik?

Most egyáltalán nem akarom a vallást semmilyen módon minősíteni, de a tudomány világában nem lehet figyelembe venni olyasmit, amit nem tudunk semmilyen módon kimutatni, érzékelni, mérni, vagy megmagyarázni, így hát az isteni közreműködés nem jöhet számításba.

Az egy dolog, hogy esetleg te elfogadod a Biblia kijelentéseit, ez a te dolgod.

Talán hallottál már az empírikus bizonyítás szükségességéről, a kísérleti igazolásról, ha nem, akkor nézz utána, mit jelent ez és vedd figyelembe, hogy nincs olyan tudomány, ami a vallásokkal foglalkozna, egyszerűen ott nincs mit keresni.

Néhány ezer évvel le vagy maradva ezzel a gondolkodással.

Bocsi, nem akartalak megbántani, de ez az igazság. Nehéz ezt másképpen megfogalmazni.A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/83Időpont 2014. jún. 18. 07:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Annyira bírom, hogy valaki kijelenti, hogy a "semmiből nem lehet valami" majd jön istennel, aki semmiből csinál valamit :D

A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/83Időpont 2014. jún. 18. 08:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az az érzésem, hogy ez egy kamu kérdés.

Ahhoz képest, hogy a kérdező próbál úgy írni, mint egy képzetlen 8 éves - mégis elég jól összeszedett írás.

Persze benne van az összes típushiba, butaság és előítélet, ami csak a témában előfordulhat...

Szerintem provokáció - mondjuk egy pszichológiai teszthez.A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/83Időpont 2014. jún. 18. 09:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hardcoreman nevű felhasználó válasza:

A tudomány mai állása szerint az M-elmélet (membrán-elmélet) magyarázza az Ősrobbanást is.

A válasz 44%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 42%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/83Időpont 2014. jún. 18. 10:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90

Hát persze, provokáció, de a valláskritika rovatban ilyeneket írnak, a vallásban meg, na hát azt nem is mondom, mert az ember haja égnek áll.

Ilyenek a vallásosak.

Ez is halál komolyan gondolja.A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/83Időpont 2014. jún. 18. 10:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Isten avagy ősrobbanás?
Hogyan keletkezett (keletkezik) az anyag?
Mi okozta az ősrobbanást?
Vajon mi volt a kezdetek kezdete tehát a nagy bum elöt mi volt?
Ha az ősrobbanás szempontjából nézzük a világegyetem létrejöttét, akkor a bolygók miért gömb alakot vettek fel?
Van olyan elképzelés, miszerint az ősrobbanás előtt épp fordítva, a világegyetem összezsugorodott a kiindulási helyzetig?

Kérdések az Ezotéria rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!