Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi lehet a halál után?

Mi lehet a halál után?

Figyelt kérdés

lehetséges hogy semmi? hogy megszűnik a tudatunk is és a gondolataink is? vagy ti ezt valószínütlennek tartjátok?

félek attól hogy mi lesz miután meghalok.. vallásos nem nagyon vagyok, de jó lenne, ha tényleg lenne egy mennyországhoz hasonló túlvilág, ahová magunkkal vihetnénk minden emlékünket és gondolatunkat.

vannak ilyen klinikai halálos interjúk, de gondolom azokat csak azért látták mert nem voltak teljesen halottak, és még az agyuk képes volt egy képzelgést generálni.

szerintetek mi a legvalószinűbb? vagy ti miben hisztek?

2016. júl. 3. 20:55
1 2
 11/19 hubabuba1 válasza:
100%
Emlékszel milyen volt, mielőtt megszülettél? Na pont olyan lesz a halál után is! :D Szerintem ilyen egyszerű a válasz. Én is sokszor morfondíroztam ezen, de rájöttem hogy felesleges és ezzel a válasszal le tudtam a dolgot. Élni kell amíg lehet mert nem tudhatjuk kinek mennyi jut az életből. Kár ilyen felesleges dolgokkal foglalkozni. Ráérsz gondolkodni ezen akkor ha már meghaltál. :D :D .
2016. júl. 3. 23:12
 12/19 anonim ***** válasza:
66%

Hát ezt senki sem tudja biztosan :D

Én hiszek benne, hogy van valami. Újjászületünk, purgatórium, mennyország, pokol, a lelkünk itt ragad a földön egy másik létsíkon... Passz. Hiszek egy felsőbbrendű hatalomban/erőben is. De ezt sem tudom konkretizálni. VALAMI VAN:D

2016. júl. 4. 00:11
 13/19 anonim ***** válasza:
Amit a 11-es írt hogy olyan mielőtt megszülettél, vagy mikor alszol de nem álmodsz semmit.
2016. júl. 4. 01:14
 14/19 Vree ***** válasza:

Ha úgy gondolod, a bizonyítékok alapján, hogy a világ maga permanens, ami nem tűnik el a tudatoddal együtt, akkor fogadhatsz esetleg arra.

Minden, amit életedben teszel, valamerre továbbindul, akkor is, ha te eltűnsz, tehát a változások, amiket a világban elindítottál, túlélik a halálodat.

Én azt hiszem, hogy az a fajta "nirvána", ahol a gondolkodással együtt minden félelem, fájdalom és igény is eltűnik, nem olyan rossz lehetőség. Sokkal félelmetesebb, ha elszakadsz a világtól, de a tudatod megmarad, hiszen az a tudat képtelen magát kiélni, és csak azt teheti, hogy visszábbhúzódik a saját álomvilágába.

A halálvalóban pazarlás abból a szempontból, hogy egy csomó tudást újra és újra elveszítünk, ezért folyton újra és újra elölről kell kezdenünk, és a gyerekeinket egy re hosszabb és hosszabb ideig tartó iskolákba kell járatnunk, hogy megpróbáljuk átadni nekik legalább csak egy részét annak az információt, mit felhalmoztunk (annak ellenére, hogy a gyerekek közismerten ellenállnak ennek).

Viszont a jó oldalról nézve, a folytonos halál segít abban, hogy ne "merevedjen" bele az emberiség és a világ egyetlen állapotba, mindig legyen változás. Evolúciós szempontból például az ilyen rapid módon fejlődő fajok rendszerint lenyomják a változásra képtelenebbeket.

A mesékben is a tündérek és törpék halhatatlansága rendszerint ellenük dolgozik, mert az emberek rövid életük és társadalmuk viharosan gyors fejlődése által mindig lekörözik őket.

2016. júl. 4. 13:49
 15/19 Vree ***** válasza:

Még egy dolog:

a magunkfajta tudatnak igazából csak egy világgal együtt "van értelme". Mire jó az éhség, ha nincs szükség a táplálkozásra és talán még az ehető dolog sem létezik?

Mi haszna az erről a világról szerzett tapasztalatoknak, ha a más(ik)világ más?

(Jó, elvi alapon minden tudás jó, és előbb-utóbb használhatónak bizonyul valamire... :D )

2016. júl. 4. 13:53
 16/19 anonim válasza:
azt csak akkor tudod meg ha megtörténik veled is ne adj isten
2016. júl. 4. 15:58
 17/19 anonim ***** válasza:
12%
Kinek a halála után? A tiéden? Halál után temetés van és végül temető egy sírhellyel koporsóval pár méterrel a föld alatt. Halálod után férgek vacsorája leszel és reggelie is. De azért jó tudni, hogy a körforgás nem áll meg, végülis hagysz magad után egy rodható tetemet, amit aztán a férgek százai használnak fel. A tudatod a halálod követően elpusztul és csak egy élettelen testet hagy a jövő nemzedékeire + talán a felajánlott szerveid tovább élhetnek egy másik emberben. :)
2016. júl. 4. 18:39
 18/19 anonim ***** válasza:
Aki hamvasztást választ azt nem fogja semmi felfalni.
2016. júl. 4. 19:20
 19/19 anonim válasza:
Én egyedül arra emlékszem mielőtt megszülettem hogy nagy fények villogtak én meg pánikba estem hogy miért mozgok meg hogy mi ez? Remélem értitek, megdöbbentem az élettől. Ennyire emlékszem aztán egyszer csak vége lett. Én úgy éreztem rengeteg idő telt el... Kb 2-3 éves koromig tudok csak visszaemlékezni. Szerintem halál után az agyunk egy örökké tartó álomba esik... Lehet hogy képzeljük a mennyországot, lehet hogy valaki azt képzeli hogy ő egy asztal, így tovább... Szerintem mindenki azt álmodja meg ami élete célja lett volna. Lehet hogy egy álom nélküli örök alvás jön. Igazából egy ideig én is féltem hogy mi lesz hogyha már holnap nem kelek fel. De rájöttem, hogy elég kicsi az esélye hogy ilyen fiatalon (10-13 évesen) meghaljak. Ezért én azt gondolom, minél több álmodat valósítod meg annál hosszabb életed lesz. Ha már az Isten (vagy valaki, [mindenki saját maga döntse el]) megáldott egy élettel! Még egyszer hangsúlyozom: egy ÉLETTEL! Akkor azt használjuk ki, ha kell, akkor azt pénz, munka nélkül. De azt csináljunk amit világéletünkbe szerettünk volna és amiért a Földre jöttünk. Én igazából a reinkarnációban is hiszek, de az se jobb a halálnál... Végül is nem tudod a másik életben hogy te az előzőben ki voltál de mégis jobb úgy élni hogy élsz, vagyis hogy nem haltak meg gondolataid, még ha ezt nem is tudod. Lehet hogy én is előző életemben Ősember, egy Oxigénmolekula vagy valamilyen életjelet adó lény voltam. Nem lehet tudni. Igazából ez egy olyan dolog amit nem tudunk felfogni, én bele is tudok szédülni (elkezdek szédülni, fáj a fejem, elfehéredek, szomjas leszek) amikor olyan dolgokra gondolok hogy milyen az univerzum vége, milyen a halál után, van-e a földön kívül máshol is élet. Szerintem jobb ha nem gondolunk bele ilyesmibe, mert a saját kárunkra megy. Lehet hogy ez az általam nevezett szédülés más formában jelenik meg többi embereknél. Lehet hogy evvel súlyos károkat okozunk szervezetünkben, agyunkban. Lehet hogy az olyan dolgokon gondolkozás amit nem lehet sehol sem megtanulni és agyunk nem dolgozza fel. Az kárt okoz bennünk. A lényeg: Csodálatos lények vagyunk (még az is aki bűnöz stb.) mert élünk, mozgunk, vannak érzéseink. És éljük ki ezt a szavakkal nem kimondható áldást hogy mi ÉLÜNK! És ezt a 80-100 évebe annyi kalandot, számunkra fontos dolgot tegyünk meg (ez mindenkinek más) és nem kéne a többi embert ezért elhordani. Igenis mindenki máshogy szeretné életét eltölteni (akár egy férfi egy másik férfivel vagy nő egy másik nővel) de hadd ne mások szablyák meg hogy hogy éld ki ezt a gyönyörű jelenséget és tégy 1000 évnyi élményt, csodát kalandot (mint ahogy ezt fönt is leírtam) az életedben. De elkanyarodtam a kérdés témájától és lehet hogy ez már félOFF. Úgyhogy ÉLD ÚGY AZ ÉLETED AHOGY TE AKAROD ÉS SENKI!! NE SZÓLJON BELE. Köszönöm hogy végigolvastad.
2016. júl. 4. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!