Mi lehet a halál után?
lehetséges hogy semmi? hogy megszűnik a tudatunk is és a gondolataink is? vagy ti ezt valószínütlennek tartjátok?
félek attól hogy mi lesz miután meghalok.. vallásos nem nagyon vagyok, de jó lenne, ha tényleg lenne egy mennyországhoz hasonló túlvilág, ahová magunkkal vihetnénk minden emlékünket és gondolatunkat.
vannak ilyen klinikai halálos interjúk, de gondolom azokat csak azért látták mert nem voltak teljesen halottak, és még az agyuk képes volt egy képzelgést generálni.
szerintetek mi a legvalószinűbb? vagy ti miben hisztek?
Hát ezt senki sem tudja biztosan :D
Én hiszek benne, hogy van valami. Újjászületünk, purgatórium, mennyország, pokol, a lelkünk itt ragad a földön egy másik létsíkon... Passz. Hiszek egy felsőbbrendű hatalomban/erőben is. De ezt sem tudom konkretizálni. VALAMI VAN:D
Ha úgy gondolod, a bizonyítékok alapján, hogy a világ maga permanens, ami nem tűnik el a tudatoddal együtt, akkor fogadhatsz esetleg arra.
Minden, amit életedben teszel, valamerre továbbindul, akkor is, ha te eltűnsz, tehát a változások, amiket a világban elindítottál, túlélik a halálodat.
Én azt hiszem, hogy az a fajta "nirvána", ahol a gondolkodással együtt minden félelem, fájdalom és igény is eltűnik, nem olyan rossz lehetőség. Sokkal félelmetesebb, ha elszakadsz a világtól, de a tudatod megmarad, hiszen az a tudat képtelen magát kiélni, és csak azt teheti, hogy visszábbhúzódik a saját álomvilágába.
A halálvalóban pazarlás abból a szempontból, hogy egy csomó tudást újra és újra elveszítünk, ezért folyton újra és újra elölről kell kezdenünk, és a gyerekeinket egy re hosszabb és hosszabb ideig tartó iskolákba kell járatnunk, hogy megpróbáljuk átadni nekik legalább csak egy részét annak az információt, mit felhalmoztunk (annak ellenére, hogy a gyerekek közismerten ellenállnak ennek).
Viszont a jó oldalról nézve, a folytonos halál segít abban, hogy ne "merevedjen" bele az emberiség és a világ egyetlen állapotba, mindig legyen változás. Evolúciós szempontból például az ilyen rapid módon fejlődő fajok rendszerint lenyomják a változásra képtelenebbeket.
A mesékben is a tündérek és törpék halhatatlansága rendszerint ellenük dolgozik, mert az emberek rövid életük és társadalmuk viharosan gyors fejlődése által mindig lekörözik őket.
Még egy dolog:
a magunkfajta tudatnak igazából csak egy világgal együtt "van értelme". Mire jó az éhség, ha nincs szükség a táplálkozásra és talán még az ehető dolog sem létezik?
Mi haszna az erről a világról szerzett tapasztalatoknak, ha a más(ik)világ más?
(Jó, elvi alapon minden tudás jó, és előbb-utóbb használhatónak bizonyul valamire... :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!