Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Ezotéria » Egyéb kérdések

A kérdés

Az érzéseknek rontó hatásuk lehet, vagy ezek sima véletlenek? L

Sziasztok!


Eléggé fura lesz... Röviden és tömören:

Szoc. gondozónak és ápolónak tanulok. Nyári gyakorlaton voltam idősek otthonában, ott volt egy néni amelyik enyhén szólva utált - a többi lányt is, akik előttem és utánam mentek. K rvázott, sértegetett, folyton engem nézett étkeztetésnél az asztalnál, mindenbe belekötött. Az összes többi néni imádott engem, én is kedveltem őket, nagyon kellemesen elvoltunk egymással, és már ők szóltak arra a nénire, hogy ilyet nem illik. Emberből vagyok, és bár tűrtem, átkozottul elegem lett a sokadik alkalom után, de mivel demens volt, nem lehetett mit tenni ellene. Itt jön a lényeg: Nem kívántam a halálát, viszont nem egyszer kívántam, hogy tűnjön el, nyelje el a föld és egyéb sötét gondolatok. Ismétlem, a halált nem kívántam, és azt sem, hogy sérüljön meg. Véget ért a gyakorlat, örömmel várnak vissza oda, mentem a következő helyre. Nem sokkal később az a néni meghalt.


Laza óránk volt, ezért én olvastam, tanultam. Jön az egyik volt oszt. társam felém, és hirtelen a füzetemre dob egy élő poloskát. Köztudott, hogy irtózok azoktól a dögöktől. Ő jó nevetett, szinte a földön fetrengett. Odalegyintett nekem egy bocsit, de nem érdekelte, hogy más félelmével játszott. Gondolom írnom sem kell, hogy a szemeimmel villámokat szórtam a lány felé, és magamban kicsit átkozódtam. Fél vagy egy perccel később a lány nagyot esett, de úgy, hogy kitört az egyik foga.


Másik osztálytársam, nem vagyunk rosszban, önsajnálatát leszámítva, osztályon belül jóban vagyok vele. A hajam miatt azóta cukkol - nem rosszindulatból -, hogy kopaszodok, pedig csak vékony szálú a hajam. Nincs benne rossz szándék, hogy be akar nekem szólni, nekem viszont a hajam kényes téma, mert anno sokat szekáltak a fiúk általánosban - mint mindenki mást is, szerencsére túljutottak ezen korszakukon. Nos, így aztán magamban elmondtam néhány olyan sort, hogy legyen ő kopasz, és még néhány dolgot. Amúgy konkrétan nem kívántam neki se régen, se most semmi rosszat. Nemrég tudatta velünk, hogy kemoterápiára van szüksége, legalábbis erősen ajánlják neki az orvosok. És ha azt vállalja, kihullik a haja.


Konkrétan egyiküknek sem kívántam rosszat, mármint halált, betegséget, fogtörést, se semmit. Szerintem mindenki életében voltak olyan helyzetek, amikor magában elmondott néhány nem túl szép szót és szitkozódást, még úgy is, hogy igazából nem gondolja komolyan, csak magától jöttek az érzések. Nem vagyok szent, viszont nem is vagyok rossz ember.


Eszembe jutott ez a kérdés, hogy a mások felé irányított negatív érzések lehetnek hatással az illetőre?Keress kérdéseket hasonló témákban: ezotéria, lány, bizarr, történés, véletlen, baleset, különös, eset, aggodalom, érzés

  máj. 17. 19:27  Privát üzenet  

A válaszok

Bár minden hat mindenre és minden összefügg mindennel, de nem azonos arányban, sem módon.


Sokkal erősebb hatás olyan esetekben, amikor relatíve hamar (percek, napok alatt) baja esik a negatív embernek, az, hogy a saját tudatos, vagy tudat alatti lelkiismeret furdalásuk okozza a saját bajukat.


Ellenben a karmikus hatás sokkal később jelentkezik, évtizedek múlva, vagy másik inkarnációban, pont azért, mert ha hamarabb következne be, nem volna külön9ösebb tanító hatása a kamrikusságnak. A karmikus hatás nagyjából lefedi a tettek szándékait mint "majdan kikelő magvakat".


Tehát amit megcselekedtek tudatosan rossz szándékkal ellened, azok részeivé válnak ezen illetők távolabbi jövőjének, azonban minden folyamatos változás alatt van, csak ugye sok mindentől függ, mi mennyire képlékeny, pl egy adott változás (lehetősége). De ez tehát a karmikusság, tehát a tettek szándékai. Értelemszerűen folyamatosan módosítható a jövő, az ellentétes szándék kioltó hatású, és a karma mindig a cselekvőre irányul vissza.


A fentiek okán mivel relatíve hamar bekövetkeztek, azok bár nem karmikus események, de ettől függetlenül az illetők jövőjébe karmikusan bekerülnek (ami tehát szintén módosítható, de csak önmaguk által, ha idővel ellentétes szándékkal, jó szándékkal is cselekednek), de a rövidtávú esemény is törlesztő hatású (tehát a lelkiismeret furdalásukból eredő, őket érintő kellemetlen események).


Egyfelől fontos megjegyeznem, hogy a karmikusság

nem büntet és nem jutalmaz sosem.

Érett elmével végiggondolva alapvetően csak tanít.


Más kérdés, hogy az szenvedések és örömeknek csak egy része karmikus. Adott dolgok okai különfélék sok esetben. Tehát aki szenved, nem tudhatjuk, hogy vajon azért-e, mert bántott mást pl másik inkarnációjában, vagy vajon más okok miatt szenved-e, de az bizonyos, hogy többféle okból következik szenvedés, illetve öröm, úgy értve, hogy az esetek egy részében emilyen, más részében amolyan oka van, ritkábban pedig kombinált oka.


A legkevésbé vagy te az okozója annak, hogy mi történt velük. Elsősorban saját magunknak okozzuk, amit másnak okozunk. Például a jó szándékú ember is szenved, de ő már vagy nem karmikus okokból (tehát vagy nem azért , mert bántott mást korábban), vagy még akad esetleg némi törlesztendő (azaz megtanulandó) karmája.


Ugyanakkor az is igaz, hogy a jó szándékú ember jó szándéka idővel (sok-sok évtized múlva, többnyire a halála után) gyümölcsözik, kivéve, "ha a termésért tett jót", azaz kivéve, ha nem ezen realitás felismerése okán tesz jót, más szóval kivétel, ha nem önzetlenül tesz jót az illető.


A valóságot nem érdekli a csalás. A valóság igazságos, csak rejtve van a szemünk elől, mert hosszú távon alakulnak igazságosan a dolgok és egyenlítődnek ki. Fontos megismételnem: semmiféle büntetésről és semmiféle jutalmazásról nincs szó az univerzum részéről. Tanít. Megtanítja, hogy ha teszel valamit, visszaadod önmagadnak (többszörösen), más kérdés, hogy nem csak ebből erednek szenvedések és örömek.


Hogy mely más okok a továbbiak, melyek szintén örömeket (könnyítéseket) illetve szenvedéseket (akadályokat) okoznak, az egy másik történet, egy hozzászólásban elég lesz ennyi, válasz gyanánt. (Halálközeli élményem volt, ebből ismerem ezen összefüggéseket.)A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/6Időpont máj. 17. 20:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Folytatom: az iménti soromhoz némi magyarázat, idézem magamat: "Elsősorban saját magunknak okozzuk, amit másnak okozunk." Nos, fontos kiemelnem, hogy tehát a tett mögötti szándéknak van igazán nagy súlya! És az fog visszahatni a cselekvőre, pontosabban tehát beíródik a távolabbi jövőjébe, ami tehát szintén képlékeny, módosítható valamelyest. Magának a tett eredményének a rövid távú hatása csak alig hat -egyúttal, párhuzamosan- hosszútávon.


A csalásnak, rosszindulatnak, a különféle negatív szándékoknak tehát csak rövidtávú (max néhány évtizednyi) eredménye lehet, és a szabad akaratból ered, de az akarat mögött levő szándék a cselekvőre hat vissza, az viszont már karmikus tehát.


Tehát egyfelől van a tetteknek egy rövidtávú hatása (szabad akaratból), másfelől a mögötte levő szándéknak meg visszahatása (karma).


Azaz aki pl ügyetlenül cselekszik, de jó szándékkal tette, sokkal inkább gyümölcsözik számára kellemesen és hosszútávon, de hogy az ügyetlenségének mi a rövid- ill hosszútávú következménye saját magára nézve, az sok mindenen múlik, pl hogy mennyit tett előzőleg azért, hogy ügyesebb lehessen ő maga.


Amit okozott, annak oka nem elsősorban ő maga, hanem amire, vagy akire irányult, ott a főbb ok, de mint említettem, a dolgok egy részének emilyen, más részének amolyan oka van (pl karmikus, ill szabad akaratból eredő, stb)


Vagy pl aki képmutató, azaz rossz szándékkal látszólag jót tesz, ott is a szándéknak van nagyobb, hosszú távú súlya és önmagára hat vissza.


Leírva összetettnek látszik, de csak azért, mert az emberiség kellően bonyolult módon él. A mögötte levő képlet viszont nagyon egyszerű és megérti, aki ésszerűen végigköveti az előző és a jelenlegi soraimat.A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/6Időpont máj. 17. 21:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tak nevű felhasználó válasza:

Kérdező:

A nagymamád,aki nagyon szeretett,megvan még?A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/6Időpont máj. 17. 21:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

A még élő nagyanyámmal nem tartom a kapcsolatot, és nem is akarom tartani. Állítólag szeret engem, gyakorlatilag anyám is úgy döntött, hogy az ő életét csak roncsolja, visszahúzza.


Néhai nagyim, akit nem ismertem, elmondások alapján imádott, értem is élt, és ha tovább élt volna, apám szerint jó barátnők lettünk volna és sok mindenre megtanít. Sajnos nem ismertem, ennek ellenére érzem és tudom, hogy ő bizony tényleg szeretett, a tettei mögött nem állt önzés és akarva-akaratlanul szándék, hogy a másikat lehúzza.# 4/6Időpont máj. 18. 01:51 Privát üzenet
Ha nincs elég erős "aurád" <-- rühellem ezt a szót. Amikor erős jellemű határozott személy kimondatlanul haragszik miközben rád figyel, ezt nevezhetjük akár támadásnak is igaz, sokszor nem tudatos. Kellemetlen. Én érzékenyebb vagyok ezekre a hatásokra és valamiért megtanulom alkalmazni ami velem történik. Minden ilyet. Nem direkt. Nyugi nekem ilyen bárány lelkem van nem haragszom kb senkire.

A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/6Időpont máj. 18. 07:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Red Vixen nevű felhasználó válasza:

Ah érzem, majdnem hétszer annyira vagy képes manipulálni az energiát, mint mások. Ez bár nem mond sokat, kérlek manifesztálj konkrétabban. Lehet homály, de a vágyad legyen tiszta éa jó szándékú, amennyire tudod.

A válaszíró 40%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/6Időpont máj. 18. 09:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Jelenhet valamit ha valakit sok év után is szeret az ember és ha el is vállnak útjaik véletlenek folytán újra és újra keresztezik egymást?
Ezek pusztán véletlenek? Én akarok csak mindenáron sokat belebeszélni? Egy férfiról van szó. Bővebben lent.
Szerintetek nincsenek véletlenek? Minden találkozásunk és döntésünk okkal történik?
Ilyen véletlenek léteznek?
Miért történnek velem véletlenek?
Ezek a találkozások véletlenek? Vagy jelentenek valamit?

Kérdések az Ezotéria rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!