Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mi az a mantra? Hogyan alkossa...

Mi az a mantra? Hogyan alkossak sajátot? Naponta mennyiszer kell ismételni?

Figyelt kérdés
Például ha kutyafóbiám van, és leszeretném küzdeni, akkor az jó, ha ezt ismételgetem folyamatosan: "nem fogok félni, ha kutyával találkozok"? Ez így hatásos, vagy hogyan kéne felépítenem? Hogyan ismételgessem, és mikor?
máj. 8. 21:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Mit érzel, ha kutyával találkozol?
máj. 8. 22:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A fóbia legyőzésének legkönnyebb módja, ha szembenézel vele, tehát minél többet vagy kutyákkal. Ne harcolj a negatív érzéseid ellen, csak legyél kutyákkal. Add át magad a félelemnek, mert így lehet tőle megszabadulni.
máj. 8. 22:18
 3/10 A kérdező kommentje:
1.: Semmit, szeretem a kutyákat. Csak példát írtam...
máj. 8. 22:20
 4/10 Grimfox ***** válasza:
40%

Amiről beszélsz, az nem mantra. Az önszuggesztió. A mantra egy vallásos szöveg. Egyfajta imádság, amit megadott számban ismételnek. A 108 ismétlés az egyik leggyakoribb.

Ha van egy problémád, amit le akarsz küzdeni, nem biztos, hogy az a módszer, amit említesz, hatékony lesz. A tüneti kezelésre viszont garantáltan alkalmas, ami sokat segít, ha a problémát le akarod küzdeni. Mantrával nem fog menni, a mantra vallási szöveg, vallásos hiten alapszik. Ha önszuggesztióval próbálkozol, akkor érdemes önhipnózist is tanulni mellé, mert a hipnotikus állapot szuggerálhatóbbá teszi az elmét. Javaslom az autogén tréninget. Az alap gyakorlat mellett tudsz sajátokat is alkotni, ha teljesen megtanultad. A könyv, amiből tanulhatod az összes módszert, és szabályt leírja.

Günther Krapf-Az autogén tréning gyakorlata.

máj. 8. 22:27
 5/10 anonim ***** válasza:
35%

Minél többet csinálod, amitől félsz, annál hamarabb válsz olyan emberré, aki nem fél.

Illetve emellett irányítsd a figyelmed magas rezgésű dolgokba, pl: Jézus, mert megemeli a tudatosságod egy olya szintre, ahol a félelem már nincs rád hatással.

máj. 8. 22:30
 6/10 anonim ***** válasza:
19%

Nàlam a bassza meg..

Mindenre jó mantra ès elèg sokszor szoktam ismètelgetni. Úgy mèg hatèkonyabb.

máj. 8. 22:33
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

A legismertebb mantra pl. a Hare Krishna - keress rá!

A példád "nem fogok félni, ha kutyával találkozok", nem jó!

Mert eleve benne van a félni szó, ami egyből negatívvá teszi a mantrádat.

Tehát helyesen így hangzik pl.: Szeretem a kutyákat és biztonságban érzem magam velük, mert ők is szeretnek engem.

Ugyanígy csak pozitív szavakkal fogalmazz meg bármilyen mantrát és ha elég sokszor ismételgeted, akkor beépül a tudatodba és egy jó idő után az agyad igaznak fogja elfogadni.

Nézd meg a reklámokat! A reklámpszichológia is így működik: beléd mantrázzák, hogy miért jó az adott termék neked, hogy megvedd és ezt addig ismételgetik, míg elhiszed, hogy neked arra a termékre tényleg szükséged van és hogy attól leszel menő és alig várod, hogy megvedd! :)

máj. 9. 00:05
 8/10 Tischler.Mario válasza:
76%

Ez valóban nem mantra, hanem önszüggesztió, amiről beszélsz, kérdező.

A mantra vallásos áhítattal átitatott mentális gyakorlat, aminek a célja az elme fókuszálása egy kiválasztott szentre, istenségre. A mantra egyszerre dzshána, bhakti, és jóga is.

máj. 9. 07:52
 9/10 anonim ***** válasza:

A mantra egy (kimondott, énekelt vagy gondolt) ismételgetésre való, jelentéssel rendelkező (vagy nem rendelkező) hangsor. Az ismételgetésnek van egy definiált célja, annak megfelelően választják a mantrát.

Jó hírem van számodra, kérdező, nem kell magadnak alkoss mantrát. Ezt több kultúra megtette már előttünk, jellemzően ázsiaiak. Válogass kedvedre a mahamantrák közül! A mahamantra az a mantra, amit bárki használhat. De léteznek személyes mantrák is, amit a mester ad a tanítványnak. Ez utóbbihoz beavatáson keresztül juthatsz.

máj. 9. 16:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez igy pont nem jó mert benne van a félelem szó

Negativ mantrát sose mondogass csak pozitivat

tegnapelőtt 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!