Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Miért akarhat valaki démont...

Miért akarhat valaki démont idézni?

Figyelt kérdés

Én mindig szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, kétlem, hogy léteznének ilyenek.

Viszont csak úgy "poénból" soha nem szórakoznék ezzel.

Aki démont akar idézni az miért teszi? Sokan pusztán csak kíváncsiságból?

Vagy vannak olyan rituálék ahol kérnek valamit és a démon valamiért cserébe teljesíti azt?

Vagy vannak olyanok is akik nem csak egyszeri alkalommal teszik, hanem egyfajta szövetséget kötnek démonokkal? Nyilván csak elméleti kérdésként érdekel.

A fentiek pusztán csak tippek, írjátok le ti a véleményeteket, vagy akár személyes tapasztalatot - akinek van. Olyanok válaszát várom, akik benne vannak ebben a témában és érdemi választ tudnak adni a kérdéseimre és nem csak gúnyolódni jönnek.

aug. 25. 07:53
 1/9 anonim ***** válasza:
32%
Ebben a témában nincsen senki "benne". Mert ilyen nincs a valóságban. Vannak akik nagyon hitelesen tudják előadni, mintha nagyon sokat tudnának róla, és rászedhető embereket meggyőzni. De az egész kamu. Ha nem lenne kamu, akkor értelmes embereket is meg tudtak róla volna már győzni értelmes bizonyítékokkal, évszázadok óta tudnánk.
aug. 25. 11:33
 2/9 anonim ***** válasza:
33%

A démonnak nevezett entitások legtöbbje nem ártó szándékú, azért idézik őket, mert nagyon intelligensek és jó tanítók, sokat tudnak segíteni, van köztük gyógyító, stb.

Akiket poénból idézgetnek, azok jellemzően másik véglet, legtöbben azért, mert bizonyítékot akarnak, és többnyire megkapják, bár nem úgy, ahogy gondolták.

aug. 25. 12:01
 3/9 anonim ***** válasza:
45%
Démon szerintem nem engedelmeskedik emberi idézésnek ha van. Akkor jelenik meg amikor kedve tartja.
aug. 25. 14:47
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Sokmindent értenek az emberek démon alatt.

Olyat még nem hallottam, hogy segítenek és nem ártó szándékúak.... szóval maradjunk az általános, szokásos konszenzusnál: a démon nem tesz jót az embernek.

Az ami segít meg intelligens, meg gyógyít azt nevezzük angyalnak, mert ez a konszenzus.

Én magam úgy szemlélem, hogy az rituálék, az idézés, a megtestesült szörnyek, a szerződések... metaforák.

Az ember minden hétköznapi cselekedete rituálé, amivel hitet tesz és szerződik valamilyen életmód mellett. Ezeknek, mint mindennek elkerülhetetlen következményei vannak. A testi létezésünkhöz kapcsolódó szokások (étkezés, szex, mozgás stb..) a z anyaghoz kötött tudatban (elme+értelem+ego) is rögzülnek. Ebből lesz a rög-valóság, ami az ember világról alkotott elképzelése, világlátása azaz a történő dolgok értelmezése.

Ezek a mentális képződémények szinten valódi énünktől (lelkünktől) elkülönült entitásként képesek önnálló döntésekre cselekvésre... termésetesen a testünkön keresztül. Ezt nevezném én démonnak.

Ezek a mentális berögzülések képesek több emberre, közösségekre hatni. Tehát közös gondolkodásmór, közös világlátás. Ilyen módon a démon nem pusztítható el a "megszállt test" elpusztításával.

aug. 26. 09:05
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

#4 kiegészítés:

A szó szerint megtartott rituálé az egyén számára pszihológiai jelentőséggel bír. Megerősíti hitét valamiben.

...már akiben.

Így van akinek működik, van akinek nem.

Akinek működik, annak hétköznapi világlátása is más lesz. Így mindnehez való viszonyulásában azaz viselkedési formájában, döntéseiben ez megnyilvánul. És ennek meg lesz a valós következménye.

pl: ha úgy döntök, hogy gátlástalan és önző leszek, nem törődöm másokkal, az eredményre vezet: hatékonyabban elérem az amire törekszem. Persze a "lelkem" azaz a személyiségem ezel együtt automatikusan eltorzul. Ez a "szerződésben" rögzített ár. Nincs kibúvó. Mindennek van következménye.

aug. 26. 09:14
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon keverednek itt a fogalmak, az angyalok között is van pusztító, és a démonok között is segítő. Az angyal és démon megkülönböztetésnek teljesen más az alapja, ez nem konszenzus, hanem egy egyház dogmája, aminek nem sok köze van ezekehez az entitásokhoz. (Sem az angyalokhoz, sem a démonokhoz).
aug. 26. 10:57
 7/9 anonim ***** válasza:
senki nem idézget. volt egy weboldalam is erről és egy csoportom. sokan voltak a csoportban, de mégsem nézegették nagyon a weboldalt. jobban szeretnek az emberek szellem videókat és olyan kriptides videókat nézegetni. majd az ai is fog generálni ilyesmiket.
aug. 26. 16:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem is egy név szerinti démon jelene meg neked ő csak elhiteti hogy ő az

az csak egy gyíkember vagy egy másik faj ami nem ember szerű

aug. 29. 15:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Az angyalok a zsidó vallásban Isten akaratának képviselői, rendjének fenntartói. Tehát nincs értelme az ember szempontjából segítőnek vagy "pusztítónak" kategorizálni őket.

Egyébként ami a démon (daimon) eredetét illeti ott a pont.

Az angyal-démon #5 ös felosztása a köztudat, popkultúra, azaz a többségi vélekedést tükrözi inkább. Adott kérdés kapcsán azt gondolom ez számít, nem pedig az ógörök kulturális közege.

aug. 30. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Mire akarhat utalni vagy mit kereshet?

Fontos tudnivaló hozzá: Kb 1,5 hónapja meghalt a nagypapám, kb. 1 hete álmodhattam vele, általában, nem tulajdonítok az álmoknak nagy jelentőséget..., de a mai nap, amikor egy másik családtagom is álmodott vele, és az álom lényege ugyan az volt, azóta gondolkodom, hogy...

A csonttörésnek mik a lelki okai, lelki-szellemi-karmikus magyarázatai? Mit akarhat ezáltal Isten megtanítani?

Materiálisan gondolkozva ezt mondhatjuk: esésnél túl nagy ütés érte az adott csontot, azt nem bírta, így tört. Kész. Pont. DE lelki-szellemi hátteret nézve, mit jelképez? Mi lehet az üzenete, mit akarhat Isten így megtanítani?

Ki az és mit akarhat tőlem? Miért nem lép velem kapcsolatba?

Úgy érzem hogy valaki mindig velem van, néha jó néha rossz érzés félek is sokszor de általában esténként mikor el aludnék. Sokszor nap közben is érzem hogy itt van. Egyfolytában úgy érzem hogy valami nagyon közelről néz az arcomba és nem tudok el aludni, de ez mindig...

Az Őrangyalom akarhat üzenni?

Találtam az asztalom közepén egy apró, hófehér tollat. Erre eddig még sosem volt példa, de valahogy úgy érzem, hogy az Őrangyalom akar nekem üzenni valahogyan. Ez létezik? Valaki tapasztalt hasonlót?

Lehet kiválasztott vagyok? Mit akarhat tőlem a sors? Mit szeretnének az Istenek? 19/F

Már kisgyerek koromban észrevettem, hogy okosabb, bölcsebb vagyok a többieknél. Diferenciáltabban gondolkodok és többet észre veszek. Amiben mások a jó szerencsét vagy véletlent láttak, én felismertem a sorsot. Többet láttam mint mások a dolgokmögé beláttam,...

Mit akarhat tőlem ez az asszony?

1.egyik nap vmi teljesen idegen öregasszinnyal álmodtam és azt mondta ha akarom kívánhatok én mindtam h nem mert nem tudom ki ő és nem bízok meg benne 2.aztán másnap láttam sz uccán és nagyon furcsán nézett...mintha dühös lenne rám 3.találtam a postaládámban 1...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!