Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha létezik a lélekvándorlás,...

Ha létezik a lélekvándorlás, akkor az emberi lélek miért mindig a Földön születik újjá, miért nem valamilyen más idegen bolygón egy másik faj bőrébe bújva?

Figyelt kérdés

A mi galaxisunkban jelenleg kb 100-400 milliárd csillag található. Tételezzük fel azt, hogy csak minden 1 milliomodik csillag rendelkezik bolygórendszerrel és azok közül is csak minden 100. rendszerben található legalább egy olyan jellegű bolygó, mint a Föld - azaz amely legalább a földi szintű életforma kialakulásához szükséges (de ugyanakkor ott vannak a feltételezett szilícium alapú életformák ill. azok, amelyeknek nem kell sem oxigén, sem a földi atmoszféra - tehát ebből a nézőpontból ugyanúgy lehetnek élőlények olyan "mostoha" bolygókon, mint a Vénusz, a Mars, esetleg a Plútó (a holdakat pedig még meg sem említettem pl. Titán vagy Európa). Ha ahhoz a nagyon primitív és földhözragadt gondolkodásmódhoz ragaszkodunk, hogy csupán a Földön találhatók elengedhetetlenül szükséges előfeltételek az élethez, még akkor is legalább kb. 1000-4000 számú bolygó fordulhatna elő CSAK A MI GALAXISUNKBAN ahol minden előfeltétel adott egy minden bizonnyal értelmes élet kialakulásához, ha pedig az értelmes élet létrejött, mi a kizáró oka annak, hogy adott esetben azok a lények gyorsabb ütemben érjék el a fejlettségük csúcsát hozzánk képest? És ez csak a MI GALAXISUNK volt, mi a helyzet az egész (általunk ismert) Világegyetem 100-800 milliárd szám közötti galaxisával még akkor is, ha csak minden 10 milliomodik galaxis rendelkezik csillagrendszerekkel? Ezek csupán teljesen laikus feltételezések, de még így is a nagy számok törvénye dominál. Pedig a valóságban lehetséges, hogy az értelmes élettel rendelkező bolygók száma (ami nem csak a Föld-típusú bolygókra vonatkozik) egy olyan hatalmas szám lenne, amit felfogni is alig bírnánk.


De mégis, mi a magyarázata annak, hogy egy Földre született adott lélek csupán a Földön születhet újjá?


(Olvastam annó olyasmit, hogy a Föld egy "börtönbolygó", ahová a "lelkeket száműzik".)


Én nem hiszek sem ebben, sem abban, elsősorban az empirikus gondolkodásmód vezérel (azaz az egyéni tapasztalásból származó tények), de ez a lélekvándorlás dolog annyira érdekes és izgalmas - legalábbis hogy eltérő történelmi korszaktól, kultúráktól, sőt még egyéni személyektől eltérően is gyakran botlok azonosságokba - hogy egyszerűen nem tudok napirendre térni fölötte. Főleg olyan személyek esetében, akik állítólag visszatértek a halálból, akiknek az elbeszélése korszaktól és kultúrától függetlenül szinte teljesen megegyezik. (Amelybe pl. beletartozik a "karma" is.)aug. 29. 21:02
1 2 3
 1/29 PlutoIn1stHouse ***** válasza:
95%
De honnan tudod, hogy nem?
aug. 29. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:
84%
Buddha már több mint 2500 évvel ezelőtt megmondta, hogy lélekvándorlás nincs, reinkarnáció van. A jelenlegi kutatások is ezt igazolják. "A tudat, és a tudattalan határai" című könyvben a tudományos eredményekről is ismeretet szerezhetsz.
aug. 29. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 A kérdező kommentje:
Multivitamin étrend-kiegészítő rágótabletta

"A tudat, és a tudattalan határai" című könyvben a tudományos eredményekről is ismeretet szerezhetsz.


Az a baj hogy a "természet fölötti" - ebbe beleértve a "lélek" ill. az egyéb "tudományosan meg nem magyarázható" jelenségekkel a jelenlegi "tudomány" mindig is hadilábon állt. Azaz; "amit nem lehet tudományosan megmagyarázni, az alapszinten nem is létezhet."


Én viszont szívből megvetem a pozitivista (azaz teljesen rugalmatlan) gondolkodásmódot. A jelenlegi "tudomány viszont teljes mértékben pozitivista, berögzült álláspontot képvisel, ezért sem vagyok ennek a híve.


"A lényeg rejtve marad előttünk, de a gyakorlati élethez szükséges bizonyosságot megismerjük a tények szükségszerű összefüggésének (a törvényeknek) a feltárásával. Ezek ismeretében befolyásolhatjuk vagy előre láthatjuk a jelenségek menetét."

aug. 29. 21:19
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

"az emberi lélek miért mindig a Földön születik újjá"


Megkérdezhetem, hogy milyen forrásból származik az az információd, hogy mások ezt így gondolják?

aug. 29. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Miből gondolod, hogy csak ide születünk újjá? Te az összes eddigi életedre emlékszel?
aug. 29. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/29 anonim ***** válasza:
94%

2: lélekvándorlás nincs, reinkarnáció van.


Mi a különbsèg?

aug. 29. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
Online játszótér
 7/29 anonim ***** válasza:
93%
Földre született adott lélek csupán a Földön születhet újjá. Ezt ki monda neked?
aug. 29. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
67%
Én előző életemben kis szürke voltam. Tudják is a tesók, még emberi formàmban is látogatnak.
aug. 29. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
65%
6, annyi, hogy aki te vagy most meghal, megszűnik, csak a vágyaid maradványa születik újra egy teljesen új személyiségkent. Magyarul nem az lesz, mint az animékben, hogy ugyanaz a személy egy új testben előlről kezdheti az élet nevű játékot, hanem csak a darabkákból összetákolt, de teljesen különböző tudat, személyiség.
aug. 29. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
Unatkozol? Gyere játszani!
 10/29 anonim ***** válasza:
76%

Lehet köti a gravitáció, vagy a Föld mágneses ereje. Vagy ha a lélek egy még ismeretlen energia, akkor kötheti ide valami más is. Lehet, hogy a Földnek van valamilyen anyaga, ami bevonzza a lelket, és itt tartja. Vagy éppen a sok élő lélet az, aminek a vonzása nem hagyja elszökni az épp kihunyt lelket, így itt talál helyt magának az új testben, és nem.szóródik szét a galaxisban.


Filmes kitalációkban ott van pl a star wars erője. Az erő az szétszóródik a galaxisban. Mindenben ott van, ami él és élettelen. Hiába hal meg egy személy, az ő energiája tovább él, és utat talál magának. De a midikllriánok nem.maradnak együtt. Nem.vonzódnak egymáshoz.

Tehát ha abból indulunk ki, hogy a lélekvándorlás egy vós dolog, akkor mag a a személy minden egyes lélekporcikája kötődik egymáshoz, és együtt 'arad. Ha az egyes személyek lélekdarabkái így kötődnek egymáshoz, akkor szerintem nincs abban semmi fircsa, ha ez a lélekszemélyiség kötődik a Földhöz, és a Földön élő összes lélekhez.

aug. 30. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!