Tényleg igaz az ami mostanában terjed, hogy a reinkarnáció és karma fogságából úgy lehet ki szabadulni ha a lélek nem megy be a fénybe?
Figyelt kérdés
Egyre több ilyet látni az interneten. Hogy nem szabad bemenni a fénybe mert akkor mindenképp reinkarnáció és karma lesz a vége. Ha nem mész be, akkor lesz lehetőség ki lépni ebből az egészből és szabadulni, bár azt nem írták pontosan hogyan és mikor a lényeg ne menjünk be a fénybe. Mennyire lehet ez igaz, sajnos el tudom képzelni ez tényleg egy reinkarnációs csapda én is szabadulni szeretnék. Annyira nem jön be nekem az élet itt hogy semmiképp nem akarok újjászületni megint. Mi a személyes véleményed?márc. 3. 14:29
1/21 anonim válasza:
Én úgy tudom, ha egészalakos aktképet töltesz fel ide, akkor az lesz, amit te szeretnél.
2/21 Grimfox 

válasza:

válasza:Nem igaz. A reinkarnáció akkor is megtörténik, ha "nem lépsz be a fénybe". A léleknek nincs választása, a halál után pedig már nem lehet semmin változtatni. Az egyetlen mód az, ha élő emberként megszabadul valaki a körforgásból. Ha életében megszabadul valaki, akkor a test halála után nem lesz több inkarnáció.
3/21 A kérdező kommentje:
És hogy lehet életemben megszabadulni? És akkor aki nem megy a fénybe azzal mi csinálnak? Be fogják?
márc. 3. 15:52
4/21 Grimfox 

válasza:

válasza:Az életben való megszabadulásról szólnak a hinduizmus, buddhizmus, és rokon vallásaik legfontosabb tanításai. Hinduizmusban moksha, a buddhizmusban bodhi a konkrét kifejezés. Keress rá ezekre, ha kiindulási pontokat akarsz.
5/21 zz22 

válasza:

válasza:Én hiszek Buddhának, aki állítólag azt mondta, hogy "Van újraszületés, de nincs lélekvándorlás". Az újraszületés a karakter átplántálódása másik emberre a kommunikáción keresztül és nem egy új testben valami elkülönült lélek újra életre kelése.
6/21 Grimfox 

válasza:

válasza:Ja, igen, a vége lemaradt.
Aki nem megy be a fénnyel, azzal sem csinál senki semmit. Az ember tudata az, ami dönt, hogy belép e a fénybe, vagy sem. Ha belép, hamarabb juthat el a következő inkarnációba. Ha nem, akkor van rá esélye, hogy egy darabig még az előző élet közelében időzik, és bánkódik annak elvesztésén, vagy szenved az életéből maradt emlékektől, megbánásoktól, stb. De ez sem tart sokáig, mert a tudat is halandó, nem csak a test. Idővel akkor is inkarnálódik a lélek, ha a halált követően még itt időzött. Ugyanúgy el fog felejteni mindent, ahogy azok, akik normálisan halnak meg. Az emlékek nem a lélekhez kötődnek. Ezért nem is mennek tovább a következő életbe.
7/21 zz22 

válasza:

válasza:Vajon ha a lélek elfelejt mindent az előző életekből, akkor hogyan lehet biztosra állítani, hogy létezik az inkarnáció?
8/21 igazadvan 

válasza:

válasza:Kifejezetten ijesztő, hogy ilyen emberek szabadon mászkálnak az utcán és szavazati joguk is van.
9/21 anonim 

válasza:

válasza:Nincs ilyen ha jó voltál egész életedbe a mennybe kerülsz.Ha nem követtél el súlyos bűnöket a tisztító tüzbe. Ha pedig nagyon rossz ember voltál akkor a pokolba kerülsz. Én javaslom a gyónást tényleg bár én is kicsit félek a gyónástól de nagyon jó erzés miután meggyóntak a bűneim
10/21 anonim 

válasza:

válasza:Nincs más út. Fénybe bemész vagy itt ragadsz örökre kísértetként. Aztán szólni kell a papnak, ördögűző cha eunwoo-nak vagy a szellemirtóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!