Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mit szólnál ha rengeteg...

Mit szólnál ha rengeteg szenvedés után ezzel várnának a másvilágon?

Figyelt kérdés

Mit szólnál ha pl egy életnyi depresszió, vagy más életet megkeserítő állapot folyamatos 0-24 órás elviselése után esetleg nem bírnád tovább, és véget vetnél az életednek, és ezzel a leb@szással várnának a másvilágon:

"Ismét korán jöttél, s ezért csalódottak vagyunk. Hát nem tanultad meg, hogy ugyanaz a feladat egyre nehezebbé válik minden egyes olyan élettel, amit te szakítasz meg? A viselkedésed több okból is önző. Nem utolsó sorban azért, mert óriási fájdalmat okoztál azoknak, akik szerettek téged. Még meddig akarod újra és újra eldobni azokat a tökéletesen jó testeket, amelyeket adunk neked? Szólj, ha végre készen állsz, hogy fölhagyj az önsajnálattal, és véget vess önmagad alábecsülésének!"

(részlet dr. Michael Newton - Lelkünk útja 2 c. könyvből)

Tanulnál tőlük empátiát?

Többre vinnéd egy következő életben egy ilyen leoltás után?

Mennyire éreznéd magad támogatva vagy segítve?

Tulajdonképpen elismerik, hogy van olyan karma, amiből nem lehetséges kijönni, lehetetlen. Ugyanis elmondják, hogy minden egyes öngyilkosság után nehezebb, és nehezebb körülmények közé születik valaki...

"Hát nem tanultad meg, hogy ugyanaz a feladat egyre nehezebbé válik minden egyes olyan élettel, amit te szakítasz meg?"

Szerinted működőképes, és a fejlődést lehetővé tevő rendszer az ilyen?

Ha egy kevésbé nehéz élethelyzet valakinél öngyilkossághoz vezetett, akkor vajon egy nehezebb helyzetben (mert elismerték, hogy nehezebbe születik majd) mégis mekkora esélye van arra, hogy majd nem teszi meg ugyanezt?

Tulajdonképpen csökkentik az esélyeit, és egyre biztosabbá teszik, hogy amit egyszer nem tudott megfejlődni (és kicsekkolt), azt soha többet ne tudja...

"A viselkedésed több okból is önző. Nem utolsó sorban azért, mert óriási fájdalmat okoztál azoknak, akik szerettek téged."

Mert az nem önző, ha a szeretteink elvárják, hogy a szerettük folyamatos 0-24órás szenvedést tűrjön el, mert éppen nem tud valamit megoldani, nem tud valamit meglépni az életében, és elvárják tőle, hogy csak azért mert ők nem tudják elengedni őt, ebben a nyomorult állapotban végigvigyen még 40-50-60 stb. évet? Az nem önzőség?

"Még meddig akarod újra és újra eldobni azokat a tökéletesen jó testeket, amelyeket adunk neked?"

Ha "tökéletesen jó test" lenne, amit kapott, és tökéletesen együtt tud vele működni a lélek, akkor soha a büdös életben nem dobná el !!!???!!!??????!!

"Szólj, ha végre készen állsz, hogy fölhagyj az önsajnálattal, és véget vess önmagad alábecsülésének!"

No comment. Ettől majd biztos menni fog neki....:D

Mit gondolnál egy ilyen rendszerről?

júl. 4. 15:15
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Minden, amit leírtál abból a tévhitedből indul ki, hogy az ember szelleme fejlettebb, annál mint amilyen szerepet kap, amennyi információt megkap az adott inkarnációjához. Az emberek élete, kudarcai, rossz döntései, rossz tettei pedig éppen azt bizonyítják, hogy ez nem igaz. Te sem osztod meg az élet kemény igazságait a pici gyerekeddel. Gonoszságból? Nem. Éppen, hogy törődésből. Hülyének nézed a gyereked? Nem, valaki nem hülye azért, mert nem tud valamit; vagy azért, mert még nem jött el az ideje megtudnia az igazságot valamiért. Csupán be kell tartani azt, hogy először az első dolgokat kell megtanulni. A gyerek fogja tudni, mik az első megtanulandó dolgok? Nem, honnan tudná? De ezért még nem hülye. Az tudja mi a helyes sorrend és időzítés, aki már ezt ismeri. Azért mert felsőbbrendű? - Nem, csak tapasztaltabb. Az fogja be is tartani az helyes időzítést, adagolást, sorrendet, aki törődik is, mert szereti a gyereket; Függetlenül attól, hogy a gyerek felismeri-e ezt vagy gonoszságnak tartja (holott pont az ellenkezője a szülői motiváció). Majd, ha felnő a gyerek is rájön, mi történt. Nem helyes az élete elején minden ismeretet razúdítani, pont a kontrollálatlan ismeret károsítaná a gyereket. Pont az lenne a gonosz tett.
júl. 5. 19:53
 22/35 anonim ***** válasza:
Az pedig, hogy általános, semleges véleményt arroganciának veszel, ismét azt bizonyítja, hogy ha meg is jelenik neked információ az életben, te valószínűleg nem állsz rá készen, mert ilyen kicsi dolgokba is mást erőszakolsz bele, mint ami valójában ott van.
júl. 5. 20:06
 23/35 A kérdező kommentje:

Nem arról beszéltem, hogy az első osztályos gyereknek igenis kezdjék adagolni a világ szörnyűségeit, hanem arról, hogy ha elvárják, hogy tudja az A betűt, ha az A betű lesz a felmérőben, akkor

- tanítsák meg neki az A betűt - vagy jelöljék ki milyen könyvből segédanyagból tanulja meg

- az A betűt tanítsák, és ne a ZS-t meg a H-t, meg minden mást...

- hagyják emlékezni, ugyanis anélkül nehéz megtanulni BÁRMIT is

"Minden, amit leírtál abból a tévhitedből indul ki, hogy az ember szelleme fejlettebb, annál mint amilyen szerepet kap, amennyi információt megkap az adott inkarnációjához. Az emberek élete, kudarcai, rossz döntései, rossz tettei pedig éppen azt bizonyítják, hogy ez nem igaz."

Te meg abból a "tévhitből" indulsz ki, hogy ha hozzáférnél a magasabb énedhez, szellemedhez, az semmivel nem jelentene többet, nem adna neked többet, mint a mi most van. Abból indulsz ki, hogy te már készen vagy, mindent is tudsz, nincs semmi ami újat tudna mondani, ami többet tudna mondani...

Tehát neked nem kell a szellem, mert minek, már tudsz mindent...

Ami oké, csak számomra ez azért érdekes, mert akkor hogyan indultál el egyáltalán a spiritualitás felé, ha ennyire megvan minden, és ennyire "kész vagy".

Az emberek élete, kudarcai, rossz döntései, rossz tettei pedig éppen azt bizonyítják, hogy ez IGAZ, hiszen ha hozzáférnének a szellemhez, akkor kevesebb rossz döntésük lenne, kevesebb rossz tettük lenne stb.

Pont magadnak mondasz ellent.

Ebben a hozzászólásodban is ott az arrogancia, és banyek észre sem veszed, és rám hárítod, hogy én erőltetem bele. További jó kézmosást és önigazolást, gondolom arra fogod használni.

Pedig csak annyi kéne hogy megvagy azzal ha valakinek más a véleménye, hitrendszere.

Eddig megmagyaráztad azzal, hogy azért más a véleményem, mert én még "óvodás vagyok, vagy alsós" - hiszen azoknak vannak ilyen szerinted ! "gyermeteg" elképzeléseik.

lásd:

"Börtönbolygó? Nem, iskola nagyon konok, rossz gyerekekkel az alsó osztályokban. Akik nem akarnak tanulni, csak mindig csak játszani, de az óvoda ideje már eltelt, akár elismeri valaki, akár nem."

Automatikusan belehelyezed magad a "felnőtt" szerepébe, aki megmondja, hogy "na majd megtudod, nem érted te ezt még"...

Milyen alapon?

Azon az alapon, hogy abból indulsz ki, hogy a saját narratívád a helyes, és minden más csak hülyeség lehet, sőt annál lejjebb való, gyermekes.

Aztán mikor erre felhívom a figyelmedet, felhasználod a másik, sok spiri-egós által használt aduászt, hogy "még nem vagy rá kész".

Teljesen mindegy mit mondok, valahogy mindig automatikusan a felnőtt kioktató szerepébe helyezed magadat...

Miért? Milyen alapon?

Mert eltér a véleményünk vagy hitrendszerünk? És NYILVÁN csak a tiéd lehet helyes...

Eltér a véleményünk, a hitrendszerünk a világlátásunk.

Csak más. Ennyi.

Nem hiszem, hogy bárki ettől lenne gyerek vagy felnőtt...

De ha neked annyira muszáj ezt összekötni a gyermekiséggel-felnőttséggel, csak tessék!

Én a részemről ezt lezártam.

júl. 5. 20:38
 24/35 A kérdező kommentje:
Nagyon elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől, ha kérhetem térjünk vissza ahhoz.
júl. 5. 20:38
 25/35 anonim ***** válasza:
18. Ez nem iskola, ez börtön. Azért hitetik el hogy iskola mert ezzel is saját magukat védik. Hogy ők csak jót akarnak meg tanulj stb. Egy mindent tudó szuper intelligens léleknek ugyan minek kéne iskola?? A léleknek alapból nem kéne testben lenni, és itt ennek a bolygónak se kéne létezni. Ezt mind mesterségesen hozták létre saját céljaikra. Gyakorlatilag ennek az egésznek itt nem is kéne léteznie. Mert semmi értelme, ez csak nekik jó. Még egyszer mondom szuper intelligens lénynek mégis mit akarsz tanítani meg minek? Az egyszerűen mindent tud, kivéve ha ha elveszik a tudást az erejét az emlékeit és be teszik ide szenvedni. Én még azt sem tartom kizártnak nem szabad akaratából jöttünk ide legelőször. Miért egyezne bele a lélek ebbe a pokolba és miért akarna itt bohockodni amikor amúgy is tud mindent és gyakorlatilag isteni erővel bír?
júl. 5. 20:44
 26/35 anonim ***** válasza:

22: Kanyarodj, ahová tetszik. Én a rendszerről alkotott általános és személyektől független képet írom le neked, te meg mindent a személyes nyomorodra értelmezel mindent, rosszul.

Ilyen hibás szűrővel nem fog eljutni hozzád semmi saját értékén.

Ha azt várod, hogy én is úgy felhúzzam magam olyanokon, ami ott sincs, mint te; és a higgadtság neked arrogancia, az a te bajod. A hiszti nem segít neked.

júl. 5. 21:03
 27/35 anonim ***** válasza:

25: az intelligencia, nem tudás. Az intelligencia nem érettség. A tömeggyilkosok intelligenciájais lehet magas, sőt az is sokszor. Az intelligencia nem garancia a spirituális fejlettségre.

Az intelligencia adottság, a spirituális fejlődés tanulási folyamat. Leegyszerűsítve így néz ki a helyzet.

júl. 5. 21:11
 28/35 anonim ***** válasza:

25: az intelligencia, nem tudás. Az intelligencia nem érettség. A tömeggyilkosok intelligenciája is lehet magas, sőt az is sokszor. Az intelligencia nem garancia a spirituális fejlettségre.

Az intelligencia adottság, a spirituális fejlődés tanulási folyamat. Leegyszerűsítve így néz ki a helyzet.

júl. 5. 21:11
 29/35 A kérdező kommentje:

"Én a rendszerről alkotott általános és személyektől független képet írom le"

Amit ember alkotott.

Ez ugyanolyan szubjektív kép, mint bárki más emberé.

Ember alkotta, aki nem kívülálló, nem objektív, hanem szubjektív.

Nem tudod kizárni belőle a személyes komponenst, a szubjektivitást.

Na látod ez a különbség...

Te azt állítod az abszolút igazságot osztod meg.

Én nem állítom, hogy amit én tapasztalok csakis az az igaz, hanem elmondom a saját nézőpontomat, hitrendszeremet, amit nem azért követek, mert majd ettől leszek "felnőtt", hanem azért mert a tapasztalataim során ez a kép alakult ki, ezt "tanította" az élet. Alátámasztom, megfogalmazom, miért ez a nézőpontom. Adott esetben megvédem - ha mondjuk emiatt nézne ilyennek vagy olyannak bárki. Hátha nyitott...

Tőlem bárki hiheti máshogy.

Nem mondom neki és neked sem, hogy akkor mert nem azt hiszed, mint én "rossz a szűrőd". Nem mondom, hogy "hisztizel". Nem mondom, hogy "Személyes nyomorod van".

Apropó a kérdésre válaszoltál már valamelyik hozzászólásban?

Arra, hogy a fent idézett fogadtatás, leb@$zás neked hogy esne?

júl. 5. 22:00
 30/35 anonim ***** válasza:
0%
Neked pszichológus kell, nem internetes fórumos válaszok. Sajnállak, saját magad ellensége vagy. De leszakadhatnál végre. Eddig is több segítséget kaptál, mint amit jelenleg megérdemelsz a nagy elképzelt sorstalanságodban.
júl. 5. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Akik felismerték magukban, hogy egyértelműen súlyos karmát hoztak ebbe az életükbe, nem rettegtek azon, hogy mi jön még? És nem nézitek le a...

Én látok egy mintát, hogy egyre csak bedurvulnak a dolgok, másrészt hogy tényleg tudok teremteni a gondolataimmal, de mivel akarom ellenére vannak nagyon rossz gondolataim, így ezt nem lehet kivédeni. És rettegek, hogy mikor jön el az idő, hogy megvakulok, hogy...

Mit tegyen az, akinek fogalma sincs miért született le ebbe a földi életbe, és nem is érzi jól magát benne?

Se kép, se hang az élete értelmét illetően, fogalma sincs mit, miért és hogyan tegyen, csak azt érzi hogy megnyugvásra van szüksége, hogy hazaérkezett, hogy "otthon" van a saját életében. Ez a világ neki borzalmasan problémás és nyűgös. Bizonyos szempontból...

Rengeteg neszesemmi idézetben meg tanításban elhangzik, hogy a szenvedésből tanul az ember. Akkor...?

Akkor hogy lehet, hogy itt tart az emberiség? Mert szenvedésből jutott bőven. Szóval elvileg, egyenes aranyosság szerint, a sok szenvedés után most az emberiségnek hihetetlen kiműveltnek kéne lennie az élet nevű tantárgyból. Ha a szenvedés azért kell hogy az...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!