Halálközeli élmények, a halott rokonok honnan tudják, hogy a "haldokló" szívrohamot kapott, és köszönteni kéne őt? Főleg ha a túlvilágon nincsen "idő"...

válasza:

válasza:

válasza:Úgy van kitalálva nagyon nyugodt állapotba kerüljél, mindent megjelenítenek neked hogy a gyanakvásod eloszlassák, hamis hazug ígéretek, átverések. Majd ha sikeresen begyűjtöttek, utána visszaküldenek akaratod ellenére, jön az amnézia és ezt akárhányszor eltudják játszani.
Nem kell attól félned hogy 1 évet akár kihúzol ott. Haláluk után igen gyorsan visszakerülnek ide a lelkek.

válasza:Mi az, hogy "köszönteni kéne őt"? Mi köze ennek a túlvilági időhöz? Kicsit zavarosan fogalmazol.
Egyesek állítják, hogy ő távolról érezte a rokona halálának időpontját, ami ugyebár fizikailag nem lehetséges.
Ezek hasonló kognitív torzítások, mint például a tudományosan kutatott Déjà vu érzése. Utólag bemagyaráznak maguknak dolgokat az emberek, ez az agyműködés evolúciós adottságaihoz tartozik. Pontosabban egy AI-válasszal tudom kifejteni, amit némileg szerkesztettem is.
Nem szívesen tolakszom ilyen hosszabb szöveggel, de legutóbb azt az útmutatást kaptam, hogy inkább másoljam be az egész tartalmat, ne csak linkeljek. Itt a realista magyarázat:
------------------------
A tudomány jelenlegi állása szerint több tényező együttes hatása állhat a jelenség hátterében:
1. Kognitív torzítások, elfogultság, utólagos bölcselkedés, kombinálás (Hindsight Bias)
A leggyakoribb tudományos magyarázat az úgynevezett „utólagos bölcselkedés”. Az emberi agy hajlamos a múltbeli eseményeket úgy átértékelni, hogy azok illeszkedjenek a jelenhez. Ha valaki szorong egy beteg rokon miatt, naponta többször is eszébe juthat a halál lehetősége. Amikor a halál ténylegesen bekövetkezik, az agy kiemeli azt az egyetlen pillanatot, amikor az illető éppen „rosszat sejtett”, és elfelejti azt a többi száz alkalmat, amikor a sejtés nem igazolódott be.
2. Szinkronicitás és szelektív emlékezet
A statisztikai valószínűség elve alapján, amely embernek szoros kapcsolata van egy haldokló egy rokonnal, könnyen előfordulhat, hogy valamelyik szorongásos rohama vagy egy hirtelen ébredés véletlenül egybeessen a halál időpontjával.
A „megerősítési torzítás” (confirmation bias) miatt az ilyen egybeeséseket jelentőségteljesnek könyveljük el, míg a „téves riasztásokat” egyszerűen figyelmen kívül hagyjuk.
3. Szubliminális észlelés és biológiai ritmusok
Sok esetben a hozzátartozó tudat alatt észleli a haldokló állapotának romlását (például a légzés megváltozását, a hangszín kopását az utolsó telefonbeszélgetésnél). Ezek az információk nem tudatosulnak azonnal, de feszültséget keltenek, amely a halál beálltakor „megérzésként” tör felszínre.
4. Kötődési elmélet és neurobiológia
A szoros érzelmi kötelékben élők (például anya és gyermek, vagy évtizedek óta együtt élő házastársak) biológiai ritmusai gyakran összehangolódnak (fiziológiai szinkronizáció). Bár a távolsági „érzékelésre” nincs közvetlen fizikai bizonyíték, a krónikus stressz és a szimpatikus idegrendszer felfokozott állapota a gyászolóban olyan testi tüneteket (szívdobogás, légszomj) produkálhat, amelyeket utólag a halál pillanatához köt.

válasza:De nem az agy kívüli rokonokra vok kíváncsi, hanem azt amit "odaképzel".
Hogy halott rokonokat lát.

válasza:

válasza:További kérdések:
Lehetőleg Vámpír legyen. F
Ma este ketten voltunk itthon , tv kikapcsolva volt..,párom elment dolgozni, 19:10kor csináltam egy random hangfelvételt, mert a gyerek suttogott,kérdeztem tőle miért suttog,kivel suttog, közben a játékával babrált,néha néha felnézett,és mosolygott.. Egyik...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!