Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Mi az az idő? Hogyan érzékelhe...

Mi az az idő? Hogyan érzékelhető az idő múlása az egyének számára?

Figyelt kérdés
júl. 17. 21:31
A kérdező szavazást indított:
Az idő az anyag mozgását, változásait teszi érzékelhetővé
Az idő nélkűl az anyag sem létezhet
Ha megvalósuna az idöutazás, az ok-okozat összefűggés ts megszűnne
Az idő egy elvont fogalom, az anyag egy konkrét, érzékelhető valóság
Ha van valakinek ötlete ide beírhatja
9 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%
Ugy hogy elfaradunk, megoregszunk
júl. 18. 09:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Idő = annak a folyamatnak a szubjektív erzekelese, amíg az anyag a tér egy pontjábol eljut a tér egy másik pontjába.

Objektív, a tértől és az anyag mozgásátol fuggetlen idő nem létezik.

júl. 18. 09:29
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
Az elmúlás, változás mértéke
júl. 18. 18:45
 4/13 D-Mano ***** válasza:
100%

Az idő a folyamatok egymáshoz való viszonyulása. (Korlátoltabb megfogalmazásban: az idő különböző folyamatok egymáshoz való viszonyításául szolgáló mérték).

A teremtett világ egy összetett illúziórendszer. S mint ilyen a valóság megfigyelőjének tudatától (tudatának állapotától, tudatának aktuális perspektívájától) függ annak érzékelése.

Az idő nem önálló létező, hanem egységes téridő van, amelynek van térvetülete és idővetülete, amit 2 külön dolognak érzékelnek az alacsonyabbrendű tudatos életformák, mint pl. az ember.

júl. 18. 20:57
 5/13 anonim ***** válasza:
85%
Az idő, az emberi, anyaghoz kötött tudat (csitta) választott értelmezési kerete a tapasztalt dolgok egymáshoz való viszonyainak koherens szemléletéhez és önmaga folytonosság-illúziójának fenntartásához.
júl. 19. 06:14
 6/13 bujozsej válasza:
55%
Mivel én keresztény vagyok számomra ezt jelenti az idő!Isteni lehetőség: Az idő az egyetlen és egyszeri alkalom arra, hogy az ember beteljesítse Isten akaratát, növekedjen a szeretetben, és emberré, illetve szentté váljon.Az örökkévalóság előszobája: A földi élet véges, de a keresztény ember az örökkévalóság fényében éli meg a mindennapokat, ahol a cselekedeteknek örök értékük van.A jelen pillanat megszentelése: Nem a múlton való rágódás vagy a jövőn való aggódás a cél, hanem a jelen pillanat (a görög szóval kairosz) megragadása, mint Isten megszólító, kegyelmi idejének a megélése.Jézus példája: Krisztus élete megmutatja, hogy az időnek helye van a munkára, az Atyával való kapcsolatra, a pihenésre és a felebarátokra is. A jó időbeosztás a keresztény életút szerves része.
júl. 20. 22:42
 7/13 anonim ***** válasza:

vki mondta h az idő azért van,mert mérni akarod.

amúgy nappalok-éjszakák váltakozása pl

ciklikusság, napszakok,évszakok körbejárnak

júl. 21. 21:47
 8/13 anonim ***** válasza:
*márhogy körkörösen vissza az egyik ponttól ugyanoda,és újra;de minden év kicsit más.
júl. 21. 21:48
 9/13 anonim ***** válasza:
*máhogy esik se ugyanolyan
júl. 21. 21:49
 10/13 Zaheer ***** válasza:
100%

Röviden az idő nem létezik legalábbis nem olyan értelemben ahogy azt a emberek többsége felfogja és éli.

Jelen, múlt és jövő egy és ugyan az....

H azt megérted akkor nem lesznek már kérdéseid....

júl. 22. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Pszicho képesség révén érzékelhető vmely szerv diszfonkciója, (akár pontos ételintolerancia)? Vagy ugyebár annak az oka?Konkrét személyt tudsz ájánlani?

Energetikailag miket lehet detektálni? Endokrinológiai és gasztroenterológi problémák oka kiiktatható ilyen megközelítésből? Jelen esetben felderíthető, mivel hosszas és költséges tortúra (endokrinológián túl vagyok, az jó értékeken áll tablettával) viszont bőrpanaszaim továbbra is fennálnak)

Aki antidepresszánst vagy nyugtatót szed, az tényleg nem érzékelheti a túlvilági, asztrális dolgokat?

(a hallucinációk és antipszichotikumok témakörét ne keverjük ide, köszi)

Tényleg létezik aura? Látható? Érzékelhető? Fejleszthető? Sok kérdésem van a témában ezzel kapcsolatban

Az elmúlt hetekben végignéztem a Hunter x hunter című animét és elgondolkodtam azon tényleg létezik-e az aura? Tényleg vannak bennünk olyan energia kapuk (nem tudom máshogy írni) amelyek megnyitásával fejleszthetjük magunkat?Link: Ebből az első 40 másodpercben...

Érzékelheti valaki úgy is az asztrál dimenziót, ha nem lép ki a fizikai testéből (ébrenlétben)?

Tömören vázolva: volt régebben egy különös élményem.Nem álom volt, még nem aludtam, ez egész biztos.Egy halványkék "aurával" körülvett alak jelent meg mellettem. Ilyesmit, mármint hogy ilyen halványan sugárzo fény veszi körül az élőlényeket és halványabban a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!