Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Helyénvaló-e az a borúlátó...

Az Új Noé kérdése:

Helyénvaló-e az a borúlátó nézet, miszerint az emberiség semmi jóra nem számíthatna egy, a mienknél jóval fejlettebb technológiai szinten álló földönkívüli civilizációval való találkozás után?

Figyelt kérdés

Szóval a felvezetés:

A magam részéről teljes mértékben osztom Stephen Hawking álláspontját, aki nem sokkal a halála előtt arra figyelmeztette az emberiséget, hogy nem kellene olyan lelkesen rádiójeleket küldözgetnie szerteszét a Galaxisban, mert ha léteznek fejlett idegen civilizációk (amelyek hozzánk képest jóval fejlettebb technológia birtokosai is), akkor nagy eséllyel egyáltalán nem volnának velünk olyan barátságosak, mint a közismert amerikai sci-fi film főszereplője, E. T., a földönkívüli…

Attól tartok, talán az volna a legjobb számunkra, ha az egész Univerzumban EGYEDÜL lennénk! Vagy legalább a Tejútrendszerben…

Hawking egyébként azt is javasolta a fenti figyelmeztetése közreadásakor, hogy az emberi fajnak minél előbb szét kellene áradnia a Galaxisban, mivel így nagyobb eséllyel maradhatna fenn fajunk egy földi katasztrófa (nukleáris háború, szupervulkán kitörés, aszteroida becsapódás, stb.) bekövetkezte esetén.

(Bár ami azt illeti, egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az emberi faj még a XXI. század végét sem éri meg ezen a bolygón, ezért meglehet, hogy már az alapkérdésen és a hozzá kapcsolódó Hawking-javaslaton is felesleges rágódni…)


De mire is alapozom Hawking pesszimizmusának helyességét? Nos, ha végignézzük az emberiség történelmét, akkor abban az alábbi 3 LÉNYEGES dolog domborodik ki…:

1. MINDIG AZ ERŐSEBB KUTYA B@SZIK!…

2. Ha modern technológiát adsz át egykori ellenségednek, meglehet, hogy rövid időn belül a fejedre fog nőni…

3. „Aki nem győzi le végérvényesen az ellenfelét, azt kockáztatja, hogy előbb-utóbb az ellensége fogja őt legyőzni – végérvényesen!…” [Vulpes „Scepticus” Optimus Prætor „szamurájtörvénye”]


Magyarázatok: A koreai háború fordulópontján, amikor is Kína a Jalu folyónál beavatkozott a konfliktusba és visszaszorította az Amerikai Egyesült Államok által vezetett ENSZ erőket (melyek az ezt megelőző Inchon-i partraszállást követő offenzíva során folyamatos előrenyomulásban voltak), az amerikai hadvezetésben felvetődött a nukleáris fegyver bevetése Kína ellen. Ami persze, nem következett be… Éspedig azért nem, mert Truman elnök elvetette Douglas MacArthur 5 csillagos tábornok (már a II. Világháborúban is legendás parancsnok) ilyen célzatú kezdeményezését. Mire MacArthur kissé morcosan morgolódva megjegyezte: „Kínát vissza kellett volna atombombázni a kőkorszakba.”.


…És mi következett ez után – a legendás ’70-es években? Nos, az eredetileg Kína által kezdeményezett, de az éppen akkoriban elnöki székben ülő Richar Nixon által is örömmel gyakorolt – pingpong diplomáciának nevezett – „liezon” Kínával.


…És mi lett a fejlemény? Amerikai (gyártás-)technológiák és ipari innovációk átadása Kínának, melyet Kína területére épített gyárak követtek…


…És mi lett következmény? Az, hogy manapság már KÍNA A VILÁG „MŰHELYE”! (Merthogy alig-alig van olyan eszköz, gép és technológia, amit ne ott fejlesztenének és/vagy gyártanának…)

…És mi a másodlagos következmény? Nos az, hogy CSAK A HÜLYE NEM LÁTJA, hogy KÍNA VILGÁURALOMRA TÖR! (Akár fegyverrel is, ha kell…) Ennek a fordulatnak pedig éppenséggel az Amerikai Egyesült Államok (lesz) a legnagyobb kárvallottja! Amiért is az amerikai vezérkarban manapság már sokan úgy tekintenek Richard Nixon-ra, mint egy elmebeteg idiótára, McArthur tábornokra pedig úgy, mint egy igazmondóra…


És most visszakanyarodva a Kérdésre.


Számomra teljességgel nyilvánvaló, hogy egy magasan fejlett földönkívüli civilizáció NEM ENGEDHETI MEG MAGÁNAK AZT A LUXUST, HOGY A SAJÁT LÉTÉT VESZÉLYEZTETŐ „KISTESTVÉRT” HAGYJON A FEJÉRE NŐNI…#Helyénvaló-e a borúlátó nézet E.T-vel kapcsolatban
szept. 14. 23:43
A kérdező szavazást indított:
Ssemmi jóra nem számíthatnánk egy fejlett földönkívüli civilizációtól
Talán nem törölnének el minket a Föld színéről...
"Hawai DJ" lenne a kapcsolat az igazi E.T-vel
10 szavazat
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
28%

Az a helyzet, kérdező, hogy amelyik faj akkora hatalomra tesz szert, ami csillagközi utakhoz elég, és nem lesz NAGYON szelíd, az rövid úton kivégzi magát.

Vagy esetleg képtelen felfejlődni ilyen szintre: lásd minket. Már 50 éve a Marson lehetnénk, de nem erre költünk.


Tehát a csillagközi népektől alapvetően JÓT várhatsz.

Amúgy már volt a kérdés.

szept. 14. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/43 TR75 ***** válasza:

"1. MINDIG AZ ERŐSEBB KUTYA B@SZIK!…


2. Ha modern technológiát adsz át egykori ellenségednek, meglehet, hogy rövid időn belül a fejedre fog nőni…


3. „Aki nem győzi le végérvényesen az ellenfelét, azt kockáztatja, hogy előbb-utóbb az ellensége fogja őt legyőzni – végérvényesen!…” [Vulpes „Scepticus” Optimus Prætor „szamurájtörvénye”]"


Szerintem két tévedésen (legalábbis kétséges felvetésen) alapul ez a három pont:

1. Az említett mondás nem biztos, hogy univerzális.

2-3. Eleve abból a feltevésből indulsz ki, hogy ellenségeskedéssel indul a kapcsolat.


Én a magam részéről inkább Lem nézetével értek egyet Az Úr hangjából, és azt mondom, nagyon-nagyon kicsi az esélye a kommunikációnak egy idegen fajjal, mivel annyira más módon fejlődhetett a civilizációjuk, hogy egyrészt nem értjük a közlésüket, másrészt eleve nem is biztos, hogy a jeleiket venni tudjuk, annyira különbözik a séma vagy a technológia.

szept. 15. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/43 2*Sü ***** válasza:
91%

> ha végignézzük az emberiség történelmét…


Akkor eléggé szűklátókörűek leszünk…


> Ha modern technológiát adsz át egykori ellenségednek


Ellenség? Vagy partner? Nem mindegy…


> Aki nem győzi le végérvényesen az ellenfelét


Ellenfél?


> „Kínát vissza kellett volna atombombázni a kőkorszakba.”.


Akkor bombázzuk vissza Afrikát is a kőkorszakba, épp most, mikor kvázi mi húztuk ki őket?


> Nos az, hogy CSAK A HÜLYE NEM LÁTJA, hogy KÍNA VILGÁURALOMRA TÖR!


Nyilván. De miért?


> Akár fegyverrel is, ha kell


És itt a kulcs: ha kell… De ha nem kell?


~ ~ ~


Senki nem szeret háborúzni. Költsége, macerás, és a győztes számra is veszteséges. Igazán szükségszerű háborúra a legtöbbször akkor került sor, mikor szűkössé váltak erőforrások. Meg persze háborúzott az ember mindenféle ideológiák mentén is, de kvázi ez is valamiféle hatalom megszerzésére irányult, amit nem birtokolhatnak ketten.


Ha egy civilizáció eljut arra a szintre, hogy képes legyen a csillagközi utazásra, akkor valószínű remekül megtanulta már hasznosítani a világegyetemben lévő erőforrásokat. Nálunk is sok probléma megszűnne, ha ki tudnánk használni hatékonyan a Nap által sugárzott, kvázi az igényeinkhez képest végtelen energiát, vagy ha sok fúziós erőművünk lenne már. Ha energia van, akkor egy csomó dolog megoldható. Lehet „légkondicionálni” egy egész bolygót? Elvileg megoldható, csak baromi sok energia kell hozzá. Ki lehet vonni a levegőből a szén-dioxidot, szénre és oxigénre bontani? Megoldható, csk baromi sok energi kell hozzá. Lehet elemeket egymásba alakítani? Ez is energia kérdése.


A galaxis meg meglehetősen üresnek tűnik. Ha van 1000 sziget, amiből 1 szigeten bennszülöttek vannak, a többi 999 lakatlan, akkor nem túl racionális a 999 üres sziget helyett pont azt az egyet meghódítani, amin bennszülöttek vannak, hiába van nekik csak furkósbotjuk, neked meg gépfegyvered. Ugyanígy egy idegen civilizáció ha területet akar – lakhatóvá tenni egy bolygót –, ha valamiféle erőforrásra van szüksége, akkor racionálisabb az üres bolygókat keresnie. A kapcsolatfelvétel maximum érdekes lehet, meg az élet kutatásához tud hozzájárulni, de sok praktikus haszna nincs. Ha mi felfedeznénk a 15. civilizált, intelligens életet az galaxisban, utána már a mi érdeklődésünk is erősen megcsappanna a téma iránt. Pont mint a holdra szállás esetén. Az első holdra szállást a fél világ élőben követte nyomon. Az utolsókat meg már nem volt tévécsatorna, ami élőben közvetítette volna, hiszen a kutya sem nézte.


Majd ha eljutunk oda, hogy „A” civilizáció birtokol x csillagrendszert, mi meg ennek a tizedét, akkor majd ráérünk hadakozni. Addig sok értelme nincs. Nem több, mint kiirtani a csimpánzokat, pusztán azért, mert akár ők is emberré válhatnak idővel.


> Nos az, hogy CSAK A HÜLYE NEM LÁTJA, hogy KÍNA VILGÁURALOMRA TÖR!


Tegyük fel, hogy valami csoda folytán a Föld felszín mérete a milliószorosára nőne. Most ne foglalkozzunk azzal, hogy hogyan, meg mekkora lenne a gravitáció és hasonlók, de tegyük fel, hogy hirtelen a Földön lenne milliónyi üres, kiaknázatlan, mindenféle erőforrásban gazdag kontinens. Kína akkor is világuralomra törne? Nyilván nem, mindenki elkezdené kolonizálni az üres kontinenseket. Jó pár generációnak kellene felnőnie, és még mindig nem laknánk be az új, milliónyi kontinenst. Akkor meg minek a világuralom? Azzal majd foglalkozzon a következő nemzedék, ha szükségét érzi, mi meg inkább használjuk ki a ránk szakadó bőséget.


Márpedig a galaxis nagyon úgy néz ki, inkább hasonlít egy milliónyi üres kontinenst tartalmazó Földre, mint a mostani, túlzsúfolt Földre, ahol szűkösek az erőforrások, és nem mindegy ki birtokolja azokat.

szept. 15. 01:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/43 anonim ***** válasza:
80%
Az a bökkenő, hogy te emberi aggyal, és emberi körülmények közt alkottad meg az elméletedet. Példának az emberi történelmet hoztad. Egy idegen faj valószínűleg annyira másmilyen erkölcsökkel, célokkal rendelkezik, h azt mi el sem tudjuk képzelni. Lehet, h ők úgy gyűjtik a lakott bolygókat, mint más a bélyeget, szóval nem akarnának elpusztítani. Az is megeshet, h egyáltalán nem is érdekelnénk őket, mert pl csak lávára van szükségük a vulkánokból. Mint ahogy te elmész a benzinkútra benzinért, aztán sietsz a dolgodra, és nem érdekel a büfés sorsa.
szept. 15. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/43 Red Vixen ***** válasza:
50%
Szerencsére az átlag földön kívüli spirituálisan még fejlettebb, mint technológiailag.
szept. 15. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/43 anonim ***** válasza:
az biztos, ha csak egy is hozzánk hasonló, akkor megszívtuk.
szept. 15. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/43 anonim ***** válasza:
74%
Nem olvastam el részletesen amit írtál csak magát a kérdést de szerintem jogos ilyet feltételezni. És nem azért mondom ezt mert a földönkívüliek biztos megtámadnának vagy ilyesmi, hanem mert az emberek egyre gusztustalanabbul viselkednek és én biztos vagyok benne hogy ezt idegenek ellen sem tennék másképp.
szept. 15. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/43 A kérdező kommentje:

Az #1-esre reagálva, de az mindazon – SZELÍD és JÓHISZEMŰ – válaszolónak is ajánlva, akik itt szelídnek és jóhiszeműnek mutatkoztak...:


Ne vedd zokon, kedves roko... – akarom mondani: 1-es VÁLASZOLÓ –, de mivel író vagyok – vagyis a szavak „játékosa” –, ezért azt 5löttem ki, hogy PARAFRAZEÁLT válaszoddal válaszolok!


Tehát: Az a helyzet, 1-es, hogy amelyik faj akkora hatalomra tesz szert, ami csillagközi utakhoz elég, és nem lesz NAGYON KEMÉNY, az rövid úton KIVÉGEZTETI magát...


Megmagyarázom:

Legyen adva egy FULLRA KŐGAZDAG ausztrál fazon, aki egy napon elhatározza (mert megteheti), hogy 3 haverjával együtt nekivágnak a kontinens Észak-nyugati partjától a kontinens közepéig terpeszkedő Great Sandy Desert-nek (ennek: [link] éspedig egy ILYENNEL: [link]

Részletesebben lásd még, ITT: [link]


(Most senki ne kössön bele abba, hogy jelenleg még nincs civil változata ennek a „csecsebecsének” – ellentétben a HUMMER MV-vel…)


Folytatva.

A fazon és 3 haverja tehát elhatározza, hogy Eighty Mile Beach-ből elindulva átvágnak a Nagy Homoksivatagon egy Oshkosh L-ATV-vel – de FEGYVERTELENÜL! Vagyis, mielőtt elindulnak, leszerelik az OSKOSH L-ATV alapváltozatánál egyébként standard felszerelésként rendelkezésre álló géppuskát, és eltávolítják a karosszéria belső terében tárolt kézifegyvereket is, holott TUDHATNÁK, hogy a Nagy Homoksivatagnak még AZ AUSZTRÁL KAMIONOSOK IS CSAK GYORSTÜZELŐ KÉZIFEGYVEREKKEL (és hozzá meglehetős mennyiségű lőszerrel…) MERNEK NEKIVÁGNI! A mi történetünk szereplői azonban szelídek és jóhiszeműek, ezért úgy gondolják, hogy a sivatagban is csak és kizárólag szelíd és jóhiszemű emberek lakoznak...

Ők tehát elindulnak, ámde alig valamivel az Eighty Mile Beach és Alice Springs közötti féltávon túl, leparkolnak a Lake Mckay-nél, hogy a magukkal vitt sátort felverve meghúzzák magukat éjszakára.

…Vesztükre…

Ugyanis, alighogy nekikezdenek a sátorverésnek, „beköszön” hozzájuk 6-8 főnyi FEGYVERES, majd pár másodpercnyi színlelt társalgást követően VALAMENNYIÜKKEL VÉGEZNEK!


Hát így…


(Ha értitek…)

szept. 16. 00:47
 9/43 anonim ***** válasza:

Lehetséges, kérdező, hogy semmit sem fogtál fel abból, amit írtam.

Akkor kicsit részletesebben:

HA egy civilizáció KÉPES arra, hogy csillagok között szaladgáljon, akkor a minimum az, hogy bolygók elpárologtatására elegendő energiákkal rendelkeznek.

Például a fotonhajtású űrhajó ilyen, nézz utána.

Márpedig, ha egy közösségben ÁLTALÁNOS az, hogy sokan hozzáférnek ekkora energiákhoz, ÉS CSAK EGY terrorista akad közöttük, ott annak a bolygónak annyi.

Nem akarom nagyon hosszan kifejteni, így is érthető.


Ha egy ilyen közösség NEM olyan, hogy MINDEN tagja NAGYON SZELÍD - akkor hamar vége van.

Akkor pedig nem jut el sehova.


A földi életközösségekből pedig azért ne hozzál példákat, mert JELENLEG az embereknek még nincsen ekkora hatalmuk, tehát egy-egy rabló közösség nem tudja kivégezni az emberiséget, még véletlenül SEM.


Természetesen attól még, hogy egy közösség szelíd, sem butának, sem hülyének nem kell lennie. Nyilván tisztában lesznek a lehetséges veszélyekkel, és fel is készülnek rájuk. Sem vulkán közepébe nem állnak le, sem oroszlánokkal társalogni.

DE attól még a SZEMLÉLETÜK szelíd lesz!

Véletlenül sem jut eszükbe pl. kivégezni azt az oroszlánt, amelyik megharapta a kutyájukat!

Mivel tudják, hogy az oroszlánok így viselkednek, és erre számítanak is.

A hülye példáddal ellentétben nyilván hoznak fegyvert is - csakhogy a fegyvereik elsősorban NEM gyilkolásra lesznek kitalálva, hanem helyzetfelderítésre, veszélyelhárításra és fegyelmezésre. Agyblokkoló, nyugtató, távirányító, stb. stb.

Amit otthon is használnak az állatokhoz.

szept. 16. 01:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/43 A kérdező kommentje:

Külön-külön címzett válaszok:


Válasz ’TR75’-nek (#2-es):

● Az „erősebb kutya b@szik”, öléggé univerzális… – a Föld-bolygón, mindenképpen…

És miért volna ez másként – MÁS világokban?... Ha ugyanis van ÉLET a mi bolygónkon kívül, bárhol is az Univerzumban, akkor OTT IS vastörvény kell, legyen, hogy az ERŐSEBB és/vagy FEJLETTEBB (de nem feltétlenül agyban is fejlettebb!…) – marad fenn!

Ez az élet vastörvénye…

● A „meglehet” kifejezés, MIÓTA fejez ki univerzalitást?

(Csak kérdezem…)

● Kérdezz meg egy szamurájt, hogy helytálló-e V. „S”. O. P szamurájtörvénye…

● Aki egy dzsungelben nem készül bármely’ pillanatban valamiféle veszély (ellenséges veszély…) elhárítására, az hülye!...

(Márpedig az Univerzum, maga a meglepetések dzsungele…)Válasz ’2*Sü’-nek: (#3-as):

● Nem feltétlenül szűklátókörűek, inkább A VESZÉLYEKRE RÁSZŰKÜLŐ látásmódúak…

● A tálibok is először az U.S.A. PARTNEREI voltak Afganisztánban, aztán…

● Neked is mondom: kérdezz meg egy szamurájt, hogy helytálló-e V. „S”. O. P szamurájtörvénye…

● Kína ÉPPEN MOST kolonizálja gőzerővel Afrika jelentős részét… (Értsd: Kína manapság az új gyarmatosító ott...)

● Hogy miért tör világhatalomra Kína? Nos, azon egyszerű oknál fogva, mert manapság már nemcsak a SZÁNDÉKA, hanem a LEHETŐSÉGE és KÉPESSÉGE is megvan hozzá! (Nem mellesleg, mindezt még tovább fűti az évszázados mellőzöttség VÉGLEGES megszüntetésének esélye, amit nem csekély felsőbbrendűségi érzés is „fűszerez”, éspedig mindenkivel szemben, aki nem-kínai…)

● Szerinted, mi mással lehet világuralmat szerezni, ha nem fegyverrel?

(Csak kérdezem…)

● Ami a „szövegtörzsed” belsejében olvasottakat illeti, mégis: MI MÁSSAL véded meg a temérdek erőforrásodat, ha nem fegyverrel?

(Csak kérdezem…)

● Nyilván, nem csak 1000 „sziget” van a Tejútrendszerben, de álláspontom szerint, ÉLETTEL TELI bolygó, talán csak 10 alatti számosságú lehet…

(Most nem megyek bele az érvelésbe, mert messzire vezetne, de kérdezz meg egy csillagászt, egy planetológust, egy biokémikust, meg egy genetikust, MENNYIRE SOK kedvező tényező együttállásán is múlik az ÉLET keletkezése egy bolygón…)

● A csimpánzok, nem képesek (hatékonyan) kezelni, sem a számítógépeket, sem az atomenergiát! (És még vírusokat sem tudnak ránk szabadítani…) A csimpánzok tehát nem jelentenek veszélyt a számunkra. Mi, emberek azonban POTENCIÁLIS VESZÉLYT jelentünk egy magasan fejlett civilizáció primátusának megtartására nézvést!

● IGEN! Kína akkor is világuralomra törne…Válasz a #4-es anonim-nek:

Igaz ugyan, hogy te kaptad a 100%-os „helyeslést” – másoktól, de azért felteszem a kérdést: Ugye, nem gondolod mindazt komolyan, amit leírtál?…

Úgy látom, fogalmad sincs arról, mit jelent az, ha egy entitásnak nemcsak SZÁNDÉKAI, de a LEHETŐSÉGE és a KÉPESSÉGE is megvan egy terv végbevitelére!...Válasz ’Red Vixen’-nek (#5-ös):

Édes Végtelen Energiatér! HONNAN VESZED?...

(Ne nevettess…)Válasz a #6-os anonim-nek:

TE VAGY A NYERŐ! (Mármint a válaszod alapján.)

Tartok tőle, jól látod a lényeget…És végül, válasz a #7-os anonim-nek:

Végül is, te sem vagy hurráoptimista – ami a témát illetően, sztem realista szemlélet –, de a „felállás”, amit vázolsz, nagyjából fordított lenne a „való világban”…

szept. 16. 02:16
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!