Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Írtam egy verset egy lánynak aki régóta tetszik. Szerintetek milyen lett?
Este mikor lehunyom a szemem
Elképzelem fogod a két kezem.
Vérző szívem szerelmes dalát
Halld meg kérlek és gondold át szavát.
Ma találkoztunk volna a blahán
De lekéstem a buszt.
Aztán otthon felejtettem a bérletem.
Szóval elég sokat késtem.
A csillagokat lehoznám neked
Az életem mit sem ér nélküled.
Anyád nem akarja, hogy találkozzunk
De apukád benne van ő jó fej.
Nem tudom mitévő legyek.
Mit tehetnék? Ó... ó...
Ma sem sikerült találkozni
És most letiltottál és nem tudom a számod.
Fogadjunk össze jöttél valakivel az utcán
És most szerelmeskedtek én meg elmélkedek.
Nem tudom mitévő legyek.
Hogyan tehetném jóvá?

Ezt gondold még át... :D
Technikai oldalról bénácska. Még csak nem is rímel mindenhol, nincsen benne dallam, ritmus. Se a szótagok elején, se a szótagok végén, szótagszámokról meg inkább ne is beszéljünk. Azért, mert úgy versszakokra tagoltad, még nem lesz vers.
Másrészt teljesen aránytalanul keveredik benne a 19. századi, pátoszos megfogalmazás a legegyszerűbb klisék szintjén és a modern, hétköznapi szövegezés, ad hoc információközlésként.
Mondanivaló sincs benne. Még azt se lehet mondani, hogy egy dicshimnusz a lányról, mert több rész szól rólad, az anyjáról meg az apjáról, mint magáról a csajról.
Az a rész meg kimondottan visszás üzenetet közvetítő, és a lányra nézve NAGYON sértő, amiben megpedzegeted, hogy csak azért, mert te lekésted a találkát, ő már rögtön összeszedte az első random idegent az utcáról. x) Ezért nem fog a nyakadba ugrani.
A verses formát se érzem indokoltnak. Ha bocsánatot akarsz kérni, akkor két mondatnyi folyamatos szövegben meg lehetne fogalmazni. De abban sem ajánlom se a csaj lekrvázását, se a mutogatást a szüleire, se az irodalom óráról felcsipegetett sablon bókokat, se a saját magad sajnáltatását, mert végül is azért alakult úgy az este, mert elb.sztad a tömegközlekedést. Az most lényegtelen, hogy azért késtél sokat, mert egy kivagyi tuskó vagy, vagy azért, mert szétszórt vagy; nem azért nem kér belőled, mert az anyja nem akarja, hogy találkozzatok, hanem mert megvárattad. Vállald a felelősséget, és ne rizsázz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!