Mennyire normális ez?

Figyelt kérdés
Szóval van egy barátom, legyen Aba, akit pár éves korom óta ismerek. Amikor olyan 8-9 évesek voltunk, kitalálta hogy ha felnőttek leszünk, akkor legyek a felesége, és ezt évekig tök komolyan is gondoltuk. De pár év után már nem vetettem fel neki, mert rettegtem attól hogy meg fog csókolni, és én általános iskolásként arról álmodoztam, hogy én az első csókomat a násznép előtt szeretném az esküvőmön. Ahogy telt az idő, egyre kevésbé lett kapcsolatszerű a barátságunk (pl. amikor pár évvel ezelőtt elmondtam neki hogy vannak olyan álmaim hogy szexelünk, tök furin nézett rám). Viszont elég gyerekes volt mindig is a barátságunk, majdnem minden évben összevesztünk egyszer, és akkor 1 héttől akár több hónapig terjedő időintervallumra nem beszélgettünk, meg amikor beszélgettünk, akkor is mindig csak chaten vagy videohívásban, mivel elég messze laktunk egymástól, kb. csak félévente találkoztunk. De mindig is ő volt a legjobb barátom (egyik osztályban sem beszélgettem az osztálytársaimmal, edzéstársaimmal szintúgy). Na mármost az életemben történt egy évvel ezelőtt egy súlyos trauma (tanárom súlyosan zaklatott, és ezt a környezetemben senki nem hitte el), és ekkor mondtam durva dolgokat neki (de pl. hogy öljük meg magunkat ketten), na mármost nem is olyan sokára egy éve emiatt egyáltalán nem beszélünk, viszont ugyanúgy rá gondolok mindig elalvás elő előtt, ill pl. önkielégítés közben. Ez mennyire normális? Nekem aztán úgy alakult pár hónapja, hogy jóba lettem egy másik sráccal, legyen Béla, és néha elkalandozott a gondolatom hogy amúgy összejöhetnék vele, és hagyhatnám Abát a francba, de aztán egyre jobban láttam hogy csak azokat a tulajdonságait szeretem, amik Abának is megvannak, és mindig kvázi őt próbálom belelátni, így aztán hanyagoltam is, nem akarok senkit kitenni annak hogy más árnyékában éljen, inkább reménykedek tovább hogy egyszer majd Aba visszaír. Bélával eddig mindösszesen egyszer találkoztunk élőben, de minden nap chatelünk.

dec. 9. 23:56
 1/6 A kérdező kommentje:
18/l
dec. 9. 23:56
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

“de pl. hogy öljük meg magunkat ketten), na mármost nem is olyan sokára egy éve emiatt egyáltalán nem beszélünk”

Természetes, hogy eltávolodott.

Fordulj pszichológushoz. Egészségtelenül rögzült benned az ideálkép, amitől nem tudsz elszakadni.

Te túlságosan beleélted magad a gyerekkori csacskaságokba. “Elfejlődtetek” egymástól.

Ez ragaszkodás volt, de nem szerelem.

dec. 10. 07:40
 3/6 anonim ***** válasza:
89%
Nem ír vissza?írj rà màs platformon,smsbe ,mond h csak hülyéskedtél h öljük meg magunkat vagy nem tudom,de ez elèg beteges …gondolom bolondnak nèzett akkor,ès kizàrt az èletéből..ha nem ír vissza sokáig akkor próbàld meg màs fiúval ,és ha ő jobb mint Aba akkor hidd el nem fog hiànyozni Aba csak meg kell próbàld màssal is! Amúgy mindig úgy van ,ha elengeded mindenhol őt ,akkor fog visszajönni úgymond amikor màr tèged nem is érdekel.Nemtudsz mit tenni ha nem ír vissza csak màs helyen írni neki,esetleg megkèrni valakit hogy írjon rà,hívja fel és szóljon neki h te akarsz vele beszèlni
dec. 10. 09:54
 4/6 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem azzal nincs semmi baj, hogy érzelmeket kezdtél táplálni egy srác iránt, akivel régóta ismeritek egymást. Inkább ennek az elengedése lehet problémás, de ahhoz is kaphatsz segítséget, ha kell.
dec. 10. 22:59
 5/6 anonim ***** válasza:
28%
Kamu kérdés, így egy 40-es, vagy 50-es ember ír
dec. 12. 02:50
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem mond hülyeséget az ötös, a kamusok szoktak "fedőnevet" rendelni a történetük szereplőihez, pláne ilyen régiesebbeket.
dec. 12. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!