Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnak bizonyos párok...

Hogy tudnak bizonyos párok egészségesen kötődni egymáshoz, tisztelni egymást, szeretni egymást feltétel nélkül?

Figyelt kérdés
Tényleg irigylem ezeket az embereket. Hol láttak ehhez megfelelő mintát? Mert én pl azt láttam hogy anyám folyton mártírkodott, ha konfliktus volt apám elrohant otthonról napokra, de jól kerestek, így végülis nagy baj nem volt. De észrevettem, hogy mindig defektes emberek mellett érzem jól magam, ahol van egy ki izgalom: elítélték, nincs pénze, munkanélküli, bánt engem, féltékeny. De ez hagyján, én ezekbe a kapcsolatokban képes vagyok évekig ellenni. Otthon is ezt tanultam, hogy naponta veszekednek, de hagyják a másikat élni. Bűn szakítani.

febr. 7. 23:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%
Családban jó mintát láttak, vagy esetleg átestek terápián, vagy nagyon önreflektívek, tanulnak a hibáikból.
febr. 8. 00:02
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ez nem ment csak úgy. Rengeteg problémás kapcsolat, terápia és szenvedés után végre először adtam esélyt egy olyan srácnak, aki más, mint az előzőek, és valóban megbecsül.🩷
febr. 8. 00:12
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az első írta, eleve nem sérültek, vagy ha igen tisztában vannak vele, hogy saját magukat fosztják meg a jó. és felemelő pozitív érzésektől, ha nem dolgoznak magukon szándékosan.
febr. 8. 00:18
 4/16 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem családi minta, rokonságban, családban amit láttam (nemcsak a szülők). Nálam férfiként belém van kódolva, hogy a nő akibe szerelmes vagyok, ő a legfontosabb, komolyan veszem, tisztelem, vigyázok rá. Alapból konzervativ vagyok, ezt hozzáteszem. Én el se tudom ezt képzelni másképp, sokszor igy harminc évesen is sokkol, hogy mások hogyan látják ezeket a dolgokat, pedig sok mindent láttam már.
febr. 8. 07:53
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

“ Hol láttak ehhez megfelelő mintát?”

Nem láttam ehhez megfelelő mintát se én, se a párom, de 2 év terápia egy profi szakemberrel és a komoly munka saját magunkon, a sok nyílt kommunikáció meghozta az eredményét. Nehogy azt hidd, hogy az ilyen jó kapcsolat csak úgy terem a fán. Ez folyamatos munka.

febr. 8. 10:52
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
5-ös vagyok, azt azért hozzáteszem, hogy egy egészséges kapcsolatban nincs feltétel nélküli szeretet. Pont ez az, hogy mentálisan, lelkileg egészséges embernek vannak elvárásai a párjával és egy kapcsolattal szemben és ha azok nem teljesülnek, akkor dolgozik rajta, ha nem sikerül, kilép belőle. Nem ragad benne olyan kapcsolatban, ami nem szolgálja a lelki boldogságát.
febr. 8. 10:56
 7/16 anonim ***** válasza:
83%
Az egyedüli emberi kapcsolat, amiben van feltétel nélküli szeretet, az a szülő - gyerek kapcsolat.
febr. 8. 10:57
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Eldöntik, hogy ők mától egy csapat és így is élnek. Ha téged a felesleges izgalom vonz, akkor ez unalmas lenne. De magadat csak te tudod irányítani.
febr. 8. 13:58
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Az elso ket pontra mar valaszoltak.

De feltetel nelkul nem szeret senki senkit, a gyereket/szulot leszamitva! Es ez igy egeszseges!

Az, hogy a parom tisztel, megbecsul, stb., FELTETELE annak, hogy vele vagyok es szeretem. Kulonben egeszseges embereknel elmulik a szeretet, ha ezek nincsenek meg.

febr. 8. 14:13
 10/16 A kérdező kommentje:
7) ez nem igaz. Én ha nem úgy teljesítettem, nem olyan irányba irányítottam az életem, ami anyumnak megfelelt, akkor ment a passzív-agresszív reakció. S megtanultam jó gyerek lenni. Engedelmeskedni.
febr. 8. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hova tudnék Magyarországon spermadonorként jelentkezni? Egészséges férfi vagyok, és érdekelne, milyen feltételei vannak a spermiumadományozásnak,...

Eléggé termékeny vagyok, és kíváncsi lennék, hogy ezt lehet-e valahogy hasznosítani (pl. spermadonorként), vagy ez csak ‘érdekesség’ marad. Van ilyenre itthon legális lehetőség?

Hogyan lehet lehet egészséges életet élni úgy hogy olyan családban nőttem fel ahol a szeretet mindig feltételhez volt kötve?

Pszichológus jó megoldás lehet ha tényleg jót fog ki az ember de sajnos nem ezt tapasztaltam.

Hatékony edzés terv ehez a feltételekhez?

Szóval szeretnék néhány pár kilót le adni, tudom hogy csodák nincsennek, szóval 2-3 hét alatt nem adok le 3-4 kilót. Szóval maradjunk annyiban, hogy a legrövidebb idő alatt, le adjak kb 5 kilót. De mellé edzeni is szeretnék, vamai hatékonyat, mert lassan féléve edzek,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!