Miért vannak némely férfiak fixálódva arra, hogy mindenképp mindenben legyenek a párkapcsolat, nemiség, társkeresésben témában egyenlőként kezelve a nőkkel?
Más is észrevette? Mintha egyesek minden kis előnyt el akarnának venni a nőktől. És az érv: feminizmus van, egyenlőség
Például hogy miért nincsenek a nők is lenézve ha nincs jogsi, kocsi, miért nem lehet hogy a nő fuvarozza őket...
Vagy ha bántalmazzák őket akkor tegyünk teljesen ugyan úgy mintha nő lenne bántalmazva és nem lenne a testi erőben és arányokban óriási különbség.
Meg hogy a nő is pitizzen nekik ismerkedéskor, milyen már ha csak nekik kell udvarolni.
Nem értik ha a nők szeretnek anyagi biztonságban lenni és szeretnék érezni a bizalmat, őket ez nem érdekli hanem azzal jönnek, hogy 50-50% legyen minden a kapcsolatban és ha nem, akkor a nő rögtön egy aranyásó.
Miért van ez? Mire számítanak ezek a férfiak?
Összejönne ilyen hozzáállással ezekkel a férfiakkal bármilyen normális nő?

válasza:Én speciel a többségével egyetértek nőként is. Senki nem emelhet kezet a másikra egy kapcsolatban, mindenki azt várja el, amivel rendelkezik (jogsi, ház, autó stb.) az kezdeményezze az ismerkedést, akinek erre igénye van, az anyagiakat amennyire lehet együtt fedezzék.
Én az egyenlő bánásmód híve vagyok. Egy nő és egy férfi a legritkább esetben bír azonos erővel, testi adottságokkal, ez biológia, nem lehet vele vitatkozni, vagy változtatni rajta. Ettől függetlenül szerintem mindkét félnek bele kéne tennie, amit csak bír a kapcsolatba, nem nemi szerepek mögé bújni. Betonozok, szekrényt cipelek, cserébe elvárom a "női munkákat" a páromtól. Én pl ilyen vagyok és nem is akarnék más lenni.
Aki semmiképp nem akar kezdeményezni, az ne tegye, aki nem akar jogsit, ne érezze magát kellemetlenül. Mindenkit lenéz valaki, valamiért, ugyanakkor senki nincs, akit mindenki lenézne ugyanazért. Mindig lesz nő, aki szívesen kezdeményez, lesz, akinek nem gond a másik keresete, vagy a jogsi, autó stb.
Én speciel azt is teljesen el tudom fogadni, mikor egy nő keres sokkal többet, mint a párja, ahogy azt is, ha htb és nincs keresete. Ezek, akárcsak az udvarlás szerintem egyéni preferencia kérdése és annyi lenne a dolog nyitja, hogy mindenki magához való társat keres ahelyett, hogy azon kattog kinek nem kell.

válasza:"Például hogy miért nincsenek a nők is lenézve ha nincs jogsi, kocsi, miért nem lehet hogy a nő fuvarozza őket..."
Teljesen jogos.
Mármint nem kell lenézni senkit, inkább a kettős mérce gáz.
Férfinál alap a jogsi, kocsi, "alap dolog", mint ahogy az is, hogy legyen udvarias, odaadó, és jaj de jól esik a nőnek, ha hazaviszi, elviszi valahová, stb.
De fordítva nincs ilyen, mert milyen gáz, ha a pasi fuvaroztatja magát a nővel, úúúúristen, hogy érzi magát férfinak ezek után.
"Vagy ha bántalmazzák őket akkor tegyünk teljesen ugyan úgy mintha nő lenne bántalmazva és nem lenne a testi erőben és arányokban óriási különbség."
Teljesen mindegy a különbség.
Ha valaki bántalmazva van, akkor mindegy a neme. Ugyanúgy jár az empátia, segítség, érzékenység. Már ha normális emberről van szó. Bocs.
"Meg hogy a nő is pitizzen nekik ismerkedéskor, milyen már ha csak nekik kell udvarolni."
Ja, sokmindenkinek elege van az indokolatlan egyoldalúságból.
Nem fogok én se udvarolgatni senkinek, szeretném, ha lenne kölcsönösség és ki is mutatnánk mindketten.
Nincs áll a nő felettem, nem értékesebb, és ha én jobban akarom őt, mint ő engem, akkor valami nem kóser már az elején, nem tetszünk egyformán egymásnak. Úgy pedig semmi értelme.
"Nem értik ha a nők szeretnek anyagi biztonságban lenni és szeretnék érezni a bizalmat, őket ez nem érdekli hanem azzal jönnek, hogy 50-50% legyen minden a kapcsolatban és ha nem, akkor a nő rögtön egy aranyásó."
Szóval akkor érez bizalmat, ha nem kell az anyagi terhek felét viselnie egy kapcsolatban (mivel teljes értékű, felnőtt ember), hanem jófejségből viselek én többet, mert én vagyok a férfi? :D
"Miért van ez? Mire számítanak ezek a férfiak?
Összejönne ilyen hozzáállással ezekkel a férfiakkal bármilyen normális nő?"
Ha a kérdésben leírt gondolkodásmód jelentené a "normális" nőt, akkor nekem nem kell ilyen "normális" nő.
Tartsa tőlem távol magát.
Ha minden nő ilyen lenne, akkor sokkolót és paprikasprayt is tartanék magamnál, és figyelmeztető jelleggel magam elé emelném mindkettőt, ha 2 méternél közelebb jön hozzám akár egy is. :D

válasza:

válasza:Ez van ezt kell szeretni, ez így működik mióta világ a világ.
Ha nem tudja elfogadni az ember akkor nem lesz barátnője v. felesége.
Hiába a panaszkodás, felesleges.

válasza:Férfiak és nők sose lesznek egyenlők, mivel mindkét fél mást vár el ismerkedés és az élet számos területén. Nem csak fizikumban van különbség, hanem jellemzően a gondolkodás és érdeklődési kör is más.
Van pozitív férfi és pozitív női tulajdonság, ami nem minden esetben ugyanaz. Tisztelet természetesen mindkét félnek ugyanúgy jár, de mástól leszünk boldogok, kiegyensúlyozottak.

válasza:És ezzel mi is a probléma?
Nőként nekem evidens, hogy a nő is tudjon valamit felmutatni (legalább nagyjából azt a szintet amit elvár a partnertől), evidens hogy a férfiakat sem elfogadható bántalmazni, evidens hogy a nőnek is kell érdeklődnie ismerkedésnél, és nőként is a kb 50-50 elosztást preferálom.
Nem látom, hol itt a gond.
Bár gondolom, csak provokáló álkérdés az egész.

válasza:“Összejönne ilyen hozzáállással ezekkel a férfiakkal bármilyen normális nő?”
Aha, én ilyen mentalitású férfival jöttem össze.
Tudod, nekem az is fontos volt, hogy egyenlő felek legyünk, együtt döntsünk, közösen menedzseljük az életünket. Ebbe pedig az is beletartozik, hogy én nem “csak” egy nő vagyok, aki mosogatásra jó, de a pasim sem a pitiző kiskutya, aki lesi a gazdi parancsait.
Nem tudom, mi a meglepő ebben?

válasza:Szerintem alapvetően téves az elképzelésed
35 F vagyok
Van jogsi,kocsi, lakás
( saját)
Ezen kívül az öcsemmel most vásárolunk egy másik lakást közösen ( befektetésnek kiadásra)
És mégsincs nőm, mégis szingli vagyok.

válasza:"Más is észrevette? Mintha egyesek minden kis előnyt el akarnának venni a nőktől. És az érv: feminizmus van, egyenlőség"
Minden kis elonyt? Nem kicsi elonyben vannak a mostani tarsadalomban ha nem hatalmasban.
Miert van az , hogy amikor egyenlosegrol van szo akkor a legjobbakat ossze gyujtik a nok es azt mindig hangoztatjak, de amikor olyan egyenlosegrol van szo ahol a kovetkezmenyeket is ugyan ugy kellene viselni, vagy bizonyos feladatokat ott mar ne legyen egyenlosseg. Itt kezdodnek a gondok. Mileott meg lennek kovezve, szamomra egyenlo partner a no, a veszekedes helyett a vitat szeretem es az erveleseket, nem kell a konyhaban rohadni sem a takaritast magara vallalni, nalam nem rabszolga egy no.. de valamiert egyes noknel a ferfi rabszolganak szamit.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Külső: szálkás, sportos, izmos (de NEM kidobósra kigyúrt) felsőtest (box, túrázás, úszás), határozott arcvonások, erős arccsontok, nagyon sötétbarna, szinte fekete haj (pár millisre lenyírt buzz cut) és ugyanilyen színű, mandulavágású szemek, ehhez társítva kicsit...
18-29 lányok/nők véleménye érdekelne,34 F lenne szó ez esetben.
Miért alakult így, és hogy érzed magad azóta?
Szerintem a legtöbben már találkoztak ezzel a véleménnyel, valószínűleg nem véletlenül. Te hogyan látod, különösebb kontextus nélkül, úgy, hogy nem ismered az illetőt vagy csak, mint társadalmi jelenségről beszélünk? Mi lenne az első gondolatod?
Az a baj, hogy úgy kialakult bennem egyfajta szorongás a témában annyi negatív impulzus ért. Beismerem, hogy elhittem, hogy a nők hipergámok és gyakorlatilag minden ezt is igazolja vissza. Egyrészt a médiában is állandóan azt nyomatják, hogy a nőknek nincs szükségük...
Ez bennem olyan kettős érzéseket kelt, egyrészt rokoni, ismerősi körben is van rá példa, hogy valakik egy társaságba jártak, évekig nem volt semmi, majd végül összejöttek, de másrészt nem értem ez hogy fér bele a modern világ párkapcsolatokról romantizált képébe. Mert...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!