Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Túlzás, hogy ha valaki ír...

Túlzás, hogy ha valaki ír nekem fb-on romantikus ismerkedés céljából, lekoptatom, ha nagyon helytelenül ír?

Figyelt kérdés
Kezdem azt hinni, hogy talán túl magasok az elvárásaim..

ápr. 8. 13:26
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
Hát nekem red flag lenne az, hogy nem tud írni.
ápr. 8. 13:36
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Nem kötelező senkivel ismerkedni.
ápr. 8. 13:42
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem túlzás. Azért a sokat elmond a másikról már előre is.
ápr. 8. 13:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nézd kérdező!

Az igényesség már az önkifejezésnél is megmutatkozik.

Trendi, de nyelvtanilag helytelen a központozás hiánya. Igénytelenségnek tartom én is, ha valaki 6 soros mondatokat ír, amiből 13 vessző hiányzik.

Igénytelennek hat az is, ha rendszeresen önmagát ismétli (szóismétlés), a szlengek, a vulgáris kifejezések rendszeres használata is erre enged következtetni.

Én azt gondolom, csak annyi: igényed van arra, hogy a másik fél választékosan tudja kifejezni magát, intelligenciát tudjon mutatni; csak épp a való életben, de akár itt az oldalon is az igénytelenek vannak túlsúlyban, akik nyelvhelyességi anomáliákat használnak, szlengekkel beszélnek, stb.

Szóval ne add fel ezt az elvárásod!

ápr. 8. 13:49
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, teljesen megértelek. Számomra a pocsék helyesírás olyan, mint a szájszag. Mindegy, mit mond az illető, akár büdös a szája, akár helytelenül ír, nem akarok vele beszélni.
ápr. 8. 14:00
 6/15 anonim ***** válasza:
72%

Az ember hiába ír igényesen megfogalmazott, nyelvtanilag hibátlan, szép és értékes gondolatmenetet, sokszor az is ghostingba torkollik.

Amúgy nem magasak az elvárásaid. Ha valaki komoly szándékkal ír egy nőnek, szerintem az is számít, hogy mennyire igényes a szövege. Jó érzés úgy olvasni valamit, hogy nem a hibákon akad meg az ember, hanem a mondanivalóra tud figyelni.

Ettől függetlenül az is lehet, hogy egy hibátlan szövegre sem reagálnál szívesen, viszont ha már írt, talán megérdemelne az illető egy reakciót tőled.

ápr. 8. 14:20
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Úgy válogatsz, ahogy akarsz.
ápr. 8. 14:23
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem túlzás, nekem is fontos lenne
ápr. 8. 14:33
 9/15 anonim ***** válasza:
82%
Zsija! 😊 Naygon zsimpi vagyol énekem! Jövöl bazsni? 😘
ápr. 8. 14:35
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Én is furcsán néznék egy ilyen emberre, de aztán emlékeztetném magam, hogy a nyelvtan egy teljesen kitalált dolog, mint ahogy a mai nyelvek is (köztük különösen a magyar a nyelvújítással, 1848 óta hivatalos nyelv Magyarországon, lol).

Ilyen módon hiába "szeretem", hogy ha valaki tud "helyesen írni", az egész csak egy idióta kitaláció, ami 20-30-50 év múlva megint változni fog. A "legnagyobb magyarok" nem "írnának helyesen" mai szabályok szerint, sőt, tovább megyek, a legtöbb igazán nagy történelmi magyar személyiség valószínűleg még csak magyarul sem beszélt, vagy nem a magyar nyelvet használta elsődlegesen (szemben mondjuk a némettel vagy latinnal). A magyar 1848-ig Magyarországon lényegében a parasztság nyelve volt, de még ők is beszéltek németül vagy latinul, mert ügyeket csak úgy lehetett intézni.

Ha ismersz más nyelveket, akkor ebből már érted, hogy miért ilyen merev és szegényes a magyar. Legalább 4-5-6 "nyelvújítás" kéne még. De persze az meg csak kitaláció.

Röviden, sajnos én is igénytelennek tartanám az ilyen embereket, de logikusan nem tudnám elítélni őket. Talán maximum olyan értelemben, hogy az ilyen kitalált szabályokkal szembeni "igénytelenség" megjelenhet sok más helyen is. Mondjuk nem olvas, és azért nem tud írni sem...

ápr. 8. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ha csinosan sétálgatok a városomban, megszólít végre valaki?

Vagy ez totál nem szokás már? Szoktak néha random emberek köszönni, megdicsérni, bámulni szinte mindig, de olyat, hogy valaki elkérje az elérhetőségem, vagy meghívjon valahová, még sosem tapasztaltam. Ja, de. Egyszer egy fiú a kocsmába akart behívni. Helyes volt, de képzelem, milyen személyiségű.

Miért foglalkozik valaki tovább egy lezárt ismerkedéssel, ha közben azt állítja, hogy zavarja?

Olvastam itt egy kérdést: 'Miért ír ha több mint 1 éve egy üzenetét se olvasom el? Előzmény: 2024 vége felé, online ismerkedtünk meg. A távolság közöttünk kb.250km. Sokat cseteltünk meg videohívásba is beszéltünk. De találkozót nem siettetett. Így én meguntam az...

Mi lehet a bajom ha nem tudok másokkal ismerkedés, nem tudom mit mondjak? Ez valami betegség lehet?

Mindig is gondot okozott a laza beszélgetés, ismerkedés. Barátaim, párkapcsolatom nem volt sosem.

Ha azt mondja nekem egy nő, hogy nincs a külsőmmel semmi gond akkor az már zöld lámpa az ismerkedésre vagy csak egy üres lózung?

Társkeresőkön abszolút semmi sikerem nincs, 10 napja regisztráltam újra Tinderre, Badoo-ra és Facebook társkeresőre, de semmi kapás. Gondoltam a külsőmmel lehet a baj, mivel online 95%-ban az számít. Ennek ellenére a legtöbb nő azt mondja, hogy nincs velem baj. A...

Mit gondolnátok egy olyan lányról aki gyönyörű 10/10-es, de sokszor egyedül van a suliban és sokaknak nem szimpatikus, pedig mosolygós ès kedvesnek tűnik?

Én nem merek odamenni hozzá, csak bejelölni mertem eddig. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet és úgy tudom nincs barátja. Nem tudom milyen személyiség lehet, nagyon aranyosnak tűnik mégis sokan nem bírják

A férfiak rasszistábbak mint a nők?

Észrevettem a közösségi médiában hogy ha egy fehér nőnek fekete pasija van akkor rengeteg rasszista kommentet kap 90%-ban férfiaktól.Viszont ha egy fehér férfinak van fekete nője akkor a nők nagyrésze megdicséri hogy milyen szép.Énis férfi vagyok de ezt soha nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!