Szerintetek van jelentősége, hogy valaki ki meri mondani mások előtt is azt, hogy szeretne párkapcsolatot?
Mármint úgy érzem, hogy ezen a téren mintha volna egyfajta "játszmázás" az emberek közt. Tehát belül érzem, hogy milyen jó volna egy társ, akivel közös élményeket, programokat lehetne átélni meg egyáltalán szeretne, de kifelé mégis azt a látszatot kell tartani, hogy oh, ugyan már én jól elvagyok egyedül, így is gazdag, színes életem van, a pár az opcionális dolog és csak max hab a tortán. Éppen ezért társaságban is arról "illik" inkább beszélni, hogy milyen jó a szingli élet.
Nyilván az ember élete összetettebb, tehát én is napestig tudnék beszélni olyan dolgokról, amik alapvetően jól mennek, hogy van jó munkám, van pénzem, tudok utazni, hobbi sportolok, ilyenek, de azt valamiért nem merem kimondani mások előtt, hogy hát igen, igen, ezek mind jók, de azért mégis magányos vagyok és azért csak jó lenne, ha nem üres lakásba érnék haza mindig, ha valakivel lenne közös minőségi idő. De ez érdekes dolog, mert azt érzem, hogy ezzel gyengeséget mutatnék kifelé, ha ezt felvállalnám, hogy "hát milyen ember, az aki nem áll meg a saját lábán, aki kiszolgáltatja magát másnak" és éppen ezért az ismerkedésbe csak ilyen félig-meddig megyek bele, hogy nehogy azt gondolják mások, hogy ez nekem fontos és sérülékenységet mutassak. Mások meg lehet azt látják kívülről, hogy ezzel nem érdemes foglalkozni, ez fából van.

válasza:

válasza:

válasza:"az ismerkedésbe csak ilyen félig-meddig megyek bele" - Akkor miért vársz jó eredményt?
"Illik" és "mit mondanak mások" nem lehet fontos.
Lehet, hogy nem vagy a neked megfelelő emberek között, ha úgy érzed, hogy meg kell játszanod magad előttük.

válasza:

válasza:A gond az, hogy mucho férfiként akarsz viselkedni, és te is beállsz a trendbe... Ha kicsit visszafognád magad, akkor a kockázat, amit érzel, minimalizálódna.
De ehhez felül kellene írni a társadalmi "elvárásokat".
Hidd el, ha így teszel, a nő is értékelni fogja ezt...

válasza:Azt sem mondjuk ki mások előtt, hogy jó volna jó étteremben enni, jó lenne divatos ruhákban járni, jó volna ha pontosan jönne a vonat. Mert tök felesleges. Ki az, aki nem akarna jót?
Azt kell kimondani mások előtt, hogy unatkozom, szomjas vagyok, kicsit elfáradtam, hazamegyek, meg ilyeneket. Azt, hogy párkapcsolatra vágyom, azt nem kell. De ha ki akarod és közben félsz, hogy az a gyengeség jele, az nálam a sötétség jele. Már ha érted hogy mondom.
Nincs azzal gond, ha valaki elvan egymagában, nem hiányzik neki maga mellé társ, de azért húzd már ki a fejed a seggedből és vedd észre, hogy az ember társas lény. És aki állandóan azt hajtogatja, hogy jaj de vágyom egy társra, az nem a gyengeség jele, hanem a magányé.

válasza:

válasza:

válasza:"aki állandóan azt hajtogatja, hogy jaj de vágyom egy társra, az nem a gyengeség jele, hanem a magányé"
Mert elítélendő, ha valaki magányos? Nem tudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Csak úgy kíváncsiságból kérdezem, mert sokan mondják, hogy a szinglik furák, rigolyások. Mások szerint meg a nem szép emberek azok, akik esélytelenek arra, hogy legyen párjuk. Ezek alapján, ha ránézel valakire, megtudod mondani, hogy van vagy nincs? Vagy, ha megszólal, akkor igen?
A húszas éveim a szenvedésről és a gyógyulásról szóltak. Nincsenek is tapasztalataim a párkapcsolattal kapcsolatban.
A barátnőmmel rendszeresen történik valami rossz, nem tud ebből kiszakadni, támogattam már nagyon sokat de úgy érzem bele fáradtam, hogy mindig próbálom az ő életét rendbe tenni mikor az enyémmel is foglalkozni kell, és szeretem is, örülök hogy velem van már rég óta....
A párom román, és angliában ismertük meg egymást. Eleinte csak angolul beszélgettünk, aztán az utóbbi évben lassan magyarul is, kb 70-30 arányban. Ő maga mondta, hogy szeretne megtanulni magyarul, én pedig szívesen tanítgattam. Tegnap azt mondta nekem, hogy jó szagom...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!