Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha sok kapcsolat is csak pár...

Ha sok kapcsolat is csak pár hónapig tart, akkor mi a különbség egy ilyen és egy “szexkapcsolat” vagy “kavargatás” között?

Figyelt kérdés

Sokszor nagyon magányos vagyok, sokszor meg a hátam közepére nem kívánom hogy ott legyen velem valaki

Viszont most kivételes alkalmak egyike hogy végre tetszik valaki és hosszabb ideje mint szokott.

Már többször is éreztem úgy, hogy most jó lenne ha itt lenne velem, vagy jó lenne elmenni vele valahova, meg fizikalig is vonz.

De mégsem érzem azt, hogy ki akarnám mondani, hogy ő a barátom, abban meg 100%-ig biztos vagyok hogy nem akarok vele összehazasodni, sőt pl közösségi médiában sem mutatnám meg úgy hogy tessék ő itt a párom...

De miért van nálam ez így, mikor sok kapcsolat is ugyanúgy véget ér pár hónap múlva, pedig ott a felek kimondták hogy egy pár vagyunk.

Arról nem is beszélve, hogy én eléggé erkölcstelennek tartom az ilyen “kavargatásokat”

Annak lennék a híve, hogy egy fix komoly kapcsolatom van és akkor vele vagyok.

De közben mégis így érzek és nem úgy hogy vele akarnék élni vagy hogy ki legyen mondva hogy együtt vagyok vele

Hiába tetszik, nem tudok rá úgy nézni, hogy a párom.

Ez még változhat?

Mi értelme van annak hogy 2 ember kimondja hogy együtt vannak, ha vége lesz 5-6 hónap múlva?

Mert sok ilyen van

Hogy elmondhatják hogy plusz egy exem van?

ápr. 28. 11:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Más a kapcsolat jellege, pl. felvállalják-e egymást mások előtt. A párunkat (jó esetben) bemutatjuk a szüleinknek, barátainknak. A szexkapcsolatot/kavarást pedig nem.
ápr. 28. 11:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Volt pár hónapig tartó kapcsolatom. Kimondtuk, hogy egy pár vagyunk és még a csaladunknak is bemutattuk egymást. Aztán (kapaszkodj meg, döbbenetes lesz) kiderült, hogy ahogy kiismertük egymást, valami miatt úgy éreztem, hogy nem ezzel az emberrel akarom leélni az életemet. Amikor megismertem, nem az volt a cel, hogy pár hónap múlva legyen egy újabb exem. Nem is szexkapcsolatnak indult, csak így alakult. Ettől nem érzem magam erkölcstelennek.
ápr. 28. 18:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Párkapcsolatban felvállalják egymást, mint pár, netán megismerik egymás környezetét is. A szexkapcsolat, az alkalmiak, azok meg csak szex, arra van, hogy ne kelljen fizetni érte, de ezek az igények ki legyenek elégítve. +Van aki szexre vágyik, érzelmekre, kapcsolatra meg abszolut nem.

Az, hogy egy kapcsolat vègül csak pár hónapig tart, mèg nem jelenti azt, hogy annak indult. Még ha az embernek az is a célja, nagyon nehèz megtalálni azt az egy embert, akivel igazán passzoltok egymáshoz, és nem egy kalap kompromisszum az egész, hanem úgy illetek össze, hogy nem kell lemondani önmagatokról.

Persze kellenek kompromisszumok, de egy ponton túl már csak erőlködés az egész, amit nem érdemes folytatni. Szóval nem mindegy mennyi és miben.

Próbálkozás nèlkül mègis hogy kellene ezt az egészet kivitelezni? Az élet nem Disney tündérmese, hogy mindenki elsőre megtalálja a nagy őt. A többségnek Tenni kell érte, és a legtöbbször rögös, csalódásokkal teli út vezet odáig, még akkor is, ha az ember vàlogat.

Nekem pl 5 èvig tartott megtalálni azt az egy embert, akivel úgy èreztem minden klappol aminek kell, egy normális hosszútávú kapcsolathoz. Ès mèg így is baromi szerencsès vagyok, hogy ez viszonylag fiatalon, 24 èvesen összejött. Mi már 16 éve együtt vagyunk.

Előtte volt 2 kapcsolatom, 4 és 10 hónapos, meg pár próbálkozás ami max 1-1,5 hónapig jutott. Nem passzoltunk, nem erőltettük, nem jött össze. Ennyi. Ettől még nem vagyok erkölcstelen. Sose csaltam meg senkit. Nem kavartam bele mások kapcsolatába sem.

Más barátnőim 30-35-40 èves korukra találtak olyan párt, akivel úgy érezték, leélnék az életüket ès van aki mèg mindig nem...

40/N

ápr. 28. 22:31
 4/4 A kérdező kommentje:

De nekem ha tetszik valaki, már ahhoz is nagyon sok mindennek stimmelne kell.

Ehhez képest mégsem jutok el senkivel odáig, hogy azt tudjam mondani, hogy igen na veled együtt akarok lenni és úgy tudok rád nézni mint a páromra

Akkor csak a sima tetszés és “kavargatás” kevesebb mint amikor már együtt vagy valakivel?

Mert nálam csak úgy szabadna ennek lennie hogy komoly kapcsolat és csak azután van bármilyen érintés

De ezt még én is felrúgtam ritkán, mert előbb találtam olyat akivel jó volt csak flörtölgetni, de még olyat is akivel jön volt valami komolyabbat csinálni, de ennél több velük sem volt...

Nem értem a saját működésemet, logikámat

Van olyan aki már 10 éve tetszik, 10 éve eszembe jut, de eszem ágában sincs vele lenni úgy...

és a mostani fiúval sem, pedig ő már 2 éve jelen van

Van hogy hónapokig nem érdekel, aztán újra eszembe jut.

Nem tudom így hogy lesz ebből bármi, miközben meg aromantikus nem vagyok

Hiszen folyton álmodozom valakiről

Nem értem akkor már hogy mi az a szerelem

Ha a tetszés-ből nem fordul át akkor miből?

ápr. 30. 04:18

Kapcsolódó kérdések:

Lányok! Mi a különbség az edzőteremben aközött ha egy srácnak csak a fizikumát nézegetitek elismerően és aközött ha odáig vagytok érte?

Elég jó fizikumom van és ha néz egy lány nem tudom hogy szimplán csak elismerően néz mint bárki de nem érdeklem vagy tetszem neki esetleg.

Van olyan férfi, akinek magas az érzelmi intelligenciája és a saját érzelmeiről is képes beszélni?

Nem akarok erre tanítgatni senkit. Én akár oldalakon át tudom árnyaltan fogalmazni a saját érzéseim és önismeretet gyakorlok, mindig az a célom, hogy megértsem magam és másokat is. Eddig egyetlen ilyen férfivel se találkoztam életemben. A legtöbb nem is tudja...

Parkapcsolatban a "szegenyebb fel" hogy kuzdi le a kisebbsegi erzeseit?

Ahol jelentosebb az anyagi kulonbseg, arra az esetre gondolok. Tartos tud maradni a kapcsolat igy?

Mi a különbség kinézetre az átlagos és átlag feletti nők között?

Annyiszor felmerül ez a téma ebben a kategóriában, hogy az hihetetlen. Mégis nehéz elképzelni a különbséget. Linkeltek képeket esetleg, hogy kire mondjátok hogy átlagos nő és kire hogy átlag feletti?

Mi a különbség a barátság extrákkal és a situationship között?

A neten utánaolvastam és ez vmi full gáz de aki átélte mi a különbség. Egy férfi szexet akart csak tőlem én ismerkedni mondta h lehet barátság extrákkal hajlottam is volna rá hátha megkedvel erre jött egy fiatal liba aki nem éreztette vele h a nyakán lóg (én se csak ő...

Szerelem és szeretet között különbség?

19 vagyok és van egy srác akivel barátság extrákkal kapcsolatban vagyunk. Együtt töltjük a fél hétvégét, minden este beszélünk telefonon, le szoktunk feküdni, van összebújás is,minden. Valamelyik nap szóba hoztuk, hogy lehetne e több közöttünk. Azt mondta kedvel,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!