Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Régebben szerettem volna...

Régebben szerettem volna gyereket, most 30 évesen amikor abban a korban vagyok már nem annyira. Normális ez?

Figyelt kérdés

Igaz párom sincs hozzá lehet ez is közre játszik.

Régebben vártam ezt a kort, meg úgy gondoltam ez az élet rendje most meg úgy vagyok ha nem lesz azt sem zavarna.

júl. 4. 01:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
15%
Azt kell rendezned magadban, hogy ha később megbánnád, akkor nehogy kifuss az időből!
júl. 4. 01:32
 2/11 anonim ***** válasza:
28%

Én is szeretnék nagyon, párom nincs, már gondoltam barátilag összehozom valakivel… gyerektartást fizetek, foglalkozom vele, írj privátot, ha érdekel.

35/F

júl. 4. 02:22
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez az egyik legegészségesebb hozzáállás, mert ha minden mindegy ki, csak csináljon fel, annak sincs jó vége sokszor.
júl. 4. 02:39
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális dolog. Változunk.
júl. 4. 07:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem három gyerekem van, és jóval idősebb is vagyok, és ennek tükrében is azt gondolom, hogy ez teljesen rendben van.

Felnőtt nő vagy, aki nem csak a dolog romantikus oldalát látja, de a nehézségekkel is tisztában van. Láttál már ezt-azt, ami szintén befolyásolja, hogy mit gondolsz a gyerekvállalásról.

Ahogy a pszichológia tanárnőm mondta anno: a gyerekszüléshez kell a fiatalok meggondolatlansága és optizmusa, mert ha aki józsn ésszel, teljesen reálisan átgondolja, az nem fog gyereket vállalni.

Meg a legfontosabb "összetevő" hiányzik: egy férfi, akibe annyira szerelmes vagy, hogy akarsz belőle egy kisebb példanyt, magadnak, örökre.

júl. 4. 07:52
 6/11 anonim ***** válasza:
87%

Én se akarok, ahogy egyre idősebb vagyok. (37)

Régen naivan azt gondoltam, hogy milyen boldogság lehet, ha az embernek családja van, ma pedig már csak az jut róla eszembe, hogy nőként nekem ez egy rabság lenne, örökös stressz, aggódás, idegkimerültség, leterheltség. Valahogy azt hittem régen, hogy ki lehet alakítani egy egyensúlyt.

De azt látom mostanra, hogy nemcsak az elfoglaltságaimról kellene lemondanom, hanem az alapvető igényeimről is, mint pl pihenés, alvás.

Úgy érzem, nem éri meg.

júl. 4. 09:28
 7/11 anonim ***** válasza:
78%

30 éves vagyok és ugyanígy vagyok ezzel :) Még 10 éve azt gondoltam, hogy majd 3 gyerekem lesz. Aztán ahogy egyre több ismerősömnek, rokonomnak lett gyereke és beleláttam abba, hogy milyen is az élet gyerekkel…egyre inkább azt éreztem, hogy nekem ez nem kell. Van egy kényelmes, nyugis, boldog életem, sok szabadidőm, pénzem, nekem ebbe egy sírós, 0-24 figyelmet és foglalkozást igénylő, csomó pénzt felemésztő gyerek nem hiányzik, főleg nem 2 vagy 3. Isten ments, én már a gondolattól idegroncs leszek :D

Úgyhogy teljesen normális dolog ez, manapság egyre többen vállalják fel és választják ezt az utat.

júl. 4. 09:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Normális, ez egyéni döntés kérdése.
júl. 4. 09:38
 9/11 anonim ***** válasza:
82%
#1 szerintem olyan nincs, hogy valaki később megbánja, ha egyszer MOST ÉPP nem vágyik rá. Én semmilyen korábbi döntésemet nem bánom, akkor sem, ha mai fejjel máshogy döntenék, mert AKKOR ÉPP nem azt láttam jó döntésnek. Mindig a jelen pillanatban kell döntéseket hozni, nem az alapján, hogy 10 éve, vagy 20 év múlva hogy döntenél.
júl. 4. 09:44
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Normális és ez a helyes gondolkodásmód!!! Mármint nem úgy van, hogy na 1 db gyerek rendel. Hanem a helyes sorrend: van egy párod akivel minden klappol, minden jó az ADOTT emberrel és együtt, közösen úgy döntötök a szerelmeteket megkoronázzátok egy közös gyermekkel.
júl. 4. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Régebben szerettem volna feleséget és családot, de nem találok hozzá párt, így az utóbbi időben már beletörődtem hogy nem lesz családom. Más is van...

Utóbbi években már nem annyira vonz a dolog mint régebben. Ha találnék is megfelelő párt akkor sem szeretnék feltétlenül családot már. Nem tudom mitől változott így meg a gondolkodásom ebben a dologban.

Hogyan nyissak?

Régebben volt egy barátnőm akit szerettem tiszta szívből de félre lépet a melo társammal. Én meg beguboztam jó egyedül lenni de már vágyok egy társra viszont csalódni nem akarok

A barátnőm régebben nagyon szerette volna, ha eljegyzem. A hétvégén megkértem a kezét, de nemet mondott. Hogyan tovább?

Azt mondta, túlhúztam a dolgot, hogy túl sokáig vártam vele és az évek alatt ő sajnos benne "megtört" valami. Azt állítja, hogy eleinte még reménykedett, egyre csak várta és várta, hogy mikor kérem meg, mert akkoriban még nagyon szerette volna, de mivel mindig hiába...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!