Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Nők, találkoztatok ilyen...

Nők, találkoztatok ilyen férfival? Ha nem, szeretnétek találkozni? (Müller Péter az "igazi férfi" és a szingliseg kapcsolatáról) Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

"...Minden nő szabadságharca addig tart, amíg nem találkozik egy valódi Férfival. Akkor a Párducból szelíd Őz lesz, s a női szabadságharcos zászlóbontójából egy szerelmes asszony, mert minden vágya, hogy egy biztonságos tenyéren üljön, és érezze egy erős, oltalmazó és szerető kéz melegét.

Az önvédelmi lázadás csakis azért tarthat egy életen át, mert nincs manapság biztonságos tenyér.

A szingliség a nőknek nem életcéljuk, és főleg nem valamiféle beteges eltévelyedésük, nem erkölcsi és hormonális zavaruk, hanem saját nemüket eláruló és alkalmatlanná vált férfiaktól való szabadulás egyetlen lehetősége. Egyedül nem jó, de még mindig jobb, mint vele együtt. Arra mindenesetre jó, hogy elinduljon a nő befelé, önmaga felé..."

(Müller Péter: Férfiélet, női sors)

Éltél meg hasonlót?

45N

júl. 7. 06:51
A kérdező szavazást indított:
Igen, találkoztam, párom/férjem lett
Találkoztam, de nem lett kapcsolat
Nem találkoztam, de szeretnék
Nem találkoztam, és nem is vágyom rá
Nem találkoztam, mert nem létezik
12 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Istenem, Müller Péternek valaki tényleg pénzt ad ezért a rakás kliséért?🤨
júl. 7. 07:58
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
Ez egy full kamu hímsoviniszta maszlag, ami nagyon leegyszerűsíti a dolgokat. Mintha mindenkinek ugyanaz lenne a megfelelő pár (és most megengedően még feltételem azt is, hogy Müller elfelejtette, hogy leszbikusok is léteznek, aszexualitásban meg sztem nem is hisz, pedig létezik). A másik kérdés az, hogy attól, hogy feminista vagyok, nem leszek aktivista típusú erőszakos párduc - én mindig az őz típus voltam, de sokaknak már azért párduc vagyok, mert nem jövök össze az első emberrel, aki szembejön velem (és nem, attól még nem a férfinem szégyene az illető, akivel nem jövök össze, meg nem is nőies, csak nem passzolunk egymáshoz vagy nem vonzódom hozzá).
júl. 7. 08:14
 3/7 anonim ***** válasza:
44%
Végülis, le van sarkítva nagyon, de van benne igazság, legalábbis számomra biztos.
júl. 7. 08:20
 4/7 A kérdező kommentje:

Ez nyílván egy rövid, tömör, klisés leírás. Én is mindig "őz" típus voltam, de az a jég hátán is megélő típus, mivel sosem volt semmi segítségem, itthonról sem, férfiaktól sem, így én is berendezkedtem arra, hogy mindent (is) magamnak kell meegeoldanom, és nem, én sem álltam le az első lehetőséggel, pedig volt pár. Szerintem itt nem arról van szó, hogy az ember társadalmi elvárás miatt azonnal háziasszony legyen. Pont nem erről van szó! Hanem hogy egyszer csak jön egy olyan férfi, aki mellett egey nő, nő tud lenni. Igazán. Ahogy talán maga sem gondolta, hogy képes rá... és egy nő nem attól nő, hogy ebédet főz, vagy nem keres pénzt. Mondjuk ezt tényleg lehetséges, hogy megélés nélkül nehéz elképzelni. Nekem amúgy hasnlóban volt részem, ha nem is pont így. 20 évig tartott. Néha reménykedem benne, hogy létezik ilyen idősebb korban is , de akkorát változott a világ, hogy ki tudja... meg hát én sem lettem fiatalabb :)

júl. 7. 08:34
 5/7 anonim ***** válasza:
58%
Ez csak egy giccses, inkább többé, mint kevésbé soviniszta maszlag, ami túl nagy jelentőséget tulajdonít a nemeknek, a nemek közti "természetes" dinamikáknak és a nemi identitás "átélésének". Hogyha nőnek tartod magad, akkor nőnek érzed magad. Ahhoz nem kell valami oltalmazó paternalista Don Juan, hogy "megéld a női természetedet". Megéled azt folyamatosan azzal, hogy létezel, pont. Bolhából elefánt.
júl. 7. 08:43
 6/7 anonim ***** válasza:
4: te ezt csak beleérzed a szövegbe, mert neked ez volt az élményed. Nekem nem is jutott eszembe erről a hányásról, mert az, hogy az őzség az elnyomott héziasszonyság lenne...
júl. 7. 09:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha nem erőltetné a világ hogy milyennek kéne lennie a férfinak meg a nőnek, talán kevesebb olyan ember lenne,aki ha úgy érzi hogy ezekbe a dobozokba nem illik bele, akkor nem gondolná rögtön ellentétes neműnek magát
júl. 7. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Olyan, mintha vonzódna, de közben a kapcsolatáról gyakran beszél, amiben látszólag jól megvan? Volt már ilyen veletek?

Nem kezdeményez, és nem is olyan típus, rendes pasinak ismertem meg. Boldog kapcsolata van, amivel komolyan tervez, ezeket mondja is, de mégis közben sokszor érződik, hogy vonzódik irántam. (sokszor ahogy néz, sok meleg mosolygás, meg érzem, hogy kedvel, keresi a...

Jogosan vagyok dühös anyám rossz kapcsolatára? Egy mentálisan beteg férfi az apánk, aki teljesen manipulálja,egy mesteri lelki bántalmazó.

Anyámat leépítette, valahogy anyám szerint az normális,hogy rettegésben nőttünk fel, és egy ilyen kapcsolatba sok gyereket kellett szülni. Azonban a testvéreim nagyon komoly öndestruktív, autoagresszív hajlammal küzdenek, mivel egész életünkben sírtunk és komoly lelki...

Mit gondoltok egy 18 éves lány és egy 33 éves férfi kapcsolatáról?

Szerintetek lehetnek őszinte érzelmek, vagy csak szexre kell a férfinak a lány? A lány nagyon szerelmes belé, talán rajongás is van benne, de a férfinál lehetnek komoly érzelmek?

18 éves nő és 46 éves férfi kapcsolatáról mi a véleményetek?

Igaz szerelem. Házasság, család, gyerekek is szóba jöhetnek. Így is nagynak számít a korkülönbség, ha van közös jövőképük?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!