Miből ered az az értelmezés, hogy egy férfi húzza egy nő idejét?

válasza:

válasza:Azért simán megtörténhet az is, hogy semmilyen szándéka nem volt az embernek hitegetni a nőt, és komolyan gondolta a terveket, csak közben változtak a dolgok, megromlott a kapcsolat. És ebben az esetben is jöhet a fröcsögés, hogy elvette a nő idejét, kihátrált, stb., mikor akár az is lehet az ok, hogy a nő súlyos érzelmi bántalmazó, vagy csak simán elviselhetetlen természet, és a férfi csak később látta a fától az erdőt.
Velem pl. történt ilyen, és másoknál is láttam ilyet, nem én vagyok az egyetlen
Az volt a nő narratívája, hogy én elvágtam őt az élettől, amit elképzelt magának, mert ő ennyi meg annyi évesen akart anya lenni, stb.
Közben amúgy egy súlyos eset volt.
Másrészt pedig, ha normális emberről beszélünk, a gyerekvállalás a férfi számára is egy nagy döntés.
Számomra éppen azért, mert ha egyszer vállalnám, akkor soha nem hátrálnék ki, még akkor sem, ha végül megbánnám, és nem jönne be az új életritmus és a sok kihívás, amivel egy gyerek jár. Ezért átgondoltan kell. Az pedig az önismerettel, éréssel változhat az évek alatt, hogy biztos ezt akarja-e az ember, biztos készen áll-e rá, neki való-e az élet.
Nem feltétlenül kamu, hitegetés, halogatás, hanem valós változás, önismeret is lehet. Az, hogy ki mit szeretne, meddig akar várni, mikortól gondolja, hogy késő, az mindenkinek a saját elképzelései szerint zajlik és a saját felelőssége.
Szóval a nőnek is van némi felelőssége, hogy 30-35 felett meddig vár még, mikor mondja azt, hogy elég, és ha a másik nem teszi meg, akkor ő lép ki a nem egyező jövőkép miatt.
Ahogy a férfin is van felelősség, hogy kilépjen, ha már biztos abban, hogy nem egyezik a jövőkép, vagy ha már nem szereti a nőt, bajok vannak a kapcsolattal, stb.
Nem olyan fekete-fehér a téma, hogy a férfi húzza a nő idejét és kész.

válasza:

válasza:

válasza:Meg amúgy nem is csak a családalapításról szól.
Hanem az időhúzás lehet olyan természetű is, hogy csak kihasznál, rideg szempontok alapján "megéri" neki kapcsolatbanban lenni, ameddig nincs más, esetleg amikor a másik kilépne, akkor a változás ígérgetésével visszahúz, stb.
Ez is időhúzás, és egy férfi is lehet bőven érintett benne.
Csak sokan azt hiszik, hogy minden perc alapesetben egy ajándék, amit nővel tölthetünk, közben lófszt.

válasza:Mert a férfiak se társkeresés, se gyerekvállalás szempontjából nem "járnak le" 35-40 évesen.
A nő ideje azért értékesebb, mert kevesebb van belőle.

válasza:#23
De ez mennyire tömeges jelenség? Én életemben nem láttam még ilyet… gondolom amúgy is utálták a faszit, valami ürügyet találtak hogy szidják vagy passz.

válasza:19 évesen ismertem a volt páromat, 1 év után össze költöztünk. Megbeszéltük, hogy a jövőben lesz házasság és közös gyerek. Ő is akarta. 14 évet éltünk együtt, de nem vett el, gyerekünk se lett. Sose próbálkoztunk, mert ő mindig halogatta,hogy most karrier, most autó, most ház felújítás. Én meg hittem neki. De rájöttem, hogy ebből semmi se lesz, aztán eljöttem.
Pár év eltelt. Idén leszek 37. Azóta se lett gyerekem, együttélős párkapcsolatom sem volt. Talán sose lesz gyerekem, mert hát na, 37....
Ő 39 éli világát. Gyönyörű barátnője van, magas beosztásban dolgozik, autó, ház, és a barátnőnek gyereke is van. Exem már készen áll a saját gyerekre meg a nősülésre is, már ma elvenné ( vagy 1 éve ismeri).
Szerintem nekik hamarabb össze jön a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Nagyon sok helyen látni, hogy az a férfi aki leírja, hogy a női magazinokban olvasott (amit nők írnak), és terjesztett téveszmék (hogy mit gondolnak/csinának a férfiak), nem igazak, - egyébként pontosan a feltett kérdésre válaszolva-, az pillanatok alatt (tényleg elég...
Hali mindenki. Nem rég véget ért egy majd 2,5 éve tartó kapcsolatom egy kolléganőmmel. Nem olyan kapcsolat, hanem baráti, ismerettségi. Jól elvoltunk, de az élet úgy hozta hogy ő elköltözött és ez által munkahelyet is váltott. Én maradtam ugyanott. Azt vettem észre,...
Szeretném értelmezni az életemben kialakult helyzetet, de nem jutok már hetek óta semmire. A környezetemmel erről nem lehet beszélni, mert olyan az értékrend. Szeretnék valakivel erről priviben értekezni, mert úgy érzem, hogy ha nem tudok erről valakivel "beszélni",...
Sosem vagyok féltékeny, nem láncolom le, örülök neki, hogy vannak barátai, még ha azok fiúk is, mert tudom, hogy úgyse csalna meg, ha pedig mégis, akkor nem is szeretett, tehát teljesen felesleges együtt lennünk, és aggódnom emiatt. Teljesen megbízom benne. Ha...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!