Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nôk miért kezdenek e magukbanl kombinálni, ahelyett, hogy megkérdeznék, ha valamit nem értenek?
Nagyon gyakran találkozom azzal, hogy a nôk találkoznak valamivwl, ami nem úgy van, ahogy elképzelték, akkor rögtön elkezdenek mindenféle "következtetéseket" levonni a saját elképzeléseik alapján.
Ez miért van?
Szorongásból? Mert nem mernek rá kérdezni, meg félnek az esetleges rossz választól, és ezért inkább kérdezés helyett mindig rögtön próbálnak a legrosszabbra gondolni, ezzel is megideológizálva, hogy miért jó, ha inkább nem történik semmi?
Vagy az érzelmi intelligencia hiánya miatt el se tudják képzelni, hogy a másik ember esetleg máshogy áll hozzá dolgokhoz, más - általuk nem ismerhetett - körülményei vannak, stb., és ezért komolyan azt hiszik, hogy ha nekik valami nem pont úgy történik, ahogy ôk azt elképzelték, akkor az biztos azért van, mert a 'másikat biztos nem is érdeklem', 'biztos csak dugni akar', 'igaziból a vesémet akarja eladni', stb?
Vagy komolyan hisznek abban, hogy a férfi egy annyival felsôbbrendû létforma, hogy képesek vagyunk a gondolatolvasásra, és pontosan tudjuk, hogy ôk mire hogyan reagálhatnak, tehát ha valamit csinálunk, ami belôlük valami reakciót vált ki, akkor azt mi biztos tudatosan tettük, és azt akartuk, hogy ezt a reakciót váltsa ki?
Hidd el, ezt még én nőként se tudom, hogy egyesek miért így viselkednek.
Az iskolákba kötelező olvasmánnyá tenném Allan és Barbara Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? című könyvét.
Teljesen jól leírja, hogy valóban, a nők miért fantáziálgatnak és miért utalgatnak.
A férfiak egyszerű lények, egyszerűen kéne nekik közölni a dolgokat és nem kombináltabban, nem utalgatni a dolgokra, mivel a nők meg bonyolult lények.
És igazad van, sok nő elfelejti, hogy a férfi nem gondolatolvasó!
azért, mert az csak legenda, hogy:
1. a férfiak mindig őszinték
2. a férfiak mindig elmondják, mi bajuk.
vagy azért, mert félek, hogy úgy tűnik, nagy port kavarok egy semmiség miatt. ha viszont megismétlődik ugyanaz, már mérgesebben veszem tudomásul.
"Vagy az érzelmi intelligencia hiánya miatt el se tudják képzelni"
ezt komolyan kérdezed, hogy a nők hülyébbek/kevésbé empatikusak, mint a férfiak? embere válogatja, annyira unalmas már ezt újra meg újra leírni. a kérdésed kifejtése enyhén soviniszta.
esetleg ha emberként gondolnánk egy emberre, nem úgy, hogy a nők így, meg a férfiak úgy.
Lehet, hogy az esetleges rossz választ tudják, csak neked nem mondják ki, ahogy Te se mondtad el nekik kérdező. Ezért találnak ki egy történetet, hogy na ezért nem történhet semmi. Az okok végül nincsenek szemtől szembe tisztázva.
Nekem is van ilyen férfi ismerősöm, akinek azt mondtam, nem lehet köztünk semmi, mert csak szexet akarna, azt mondta hogy igen, a hátam mögött közölte, hogy porig aláztam, megsértődött. Tudom, hogy nem csak szexet akar, azt nem mondtam el neki, hogy bár többet érzek, tudom ő is. Sose volt még komoly kapcsolata, nem leszek kísérleti nyúl, kúrópajtás.
Nagyon egyszerű:
1, mégis mi a biztosíték arra, hogy igazat mond ha megkérdezem? A férfiak bármit képesek hazudni, hogy megkapják amit akarnak. Meg úgy akármelyik ember.
2, rossz tapasztalat. Ha nem tetszik hogy így gondolkodnak a nők, akkor talán kedves férfitársaidra kéne nézni akik miatt ezek a sztereotípiák kialakultak.
Szia!
Létezik ezt a gyakorikerdesek.hu oldal, ahol van egy "Felnőtt párkapcsolatok" nevű kategória.
Ha lesz időd és energiád, akkor görgess végig pár oldalnyi kérdést, mert ha így teszel, rögtön látni fogod, hogy ez a jelenség messze nem korlátozódik nőkre.
"Miért mondta vissza a kiszemelt hölgy a találkozót?"
"Mire következtessek abból, hogy a barátnőmnek vannak férfi barátai?"
"A barátnőmet mindig nehezen lehet rávenni a szexre, ez arra utal, hogy gond van a kapcsolatunkkal?"
"Szerintetek ezek után lesz még 2. randi? (kifejtés lent)"
Ok, lehet, hogy ismered is ezt az oldalt, hiszen ide írtál ki kérdést, és csak nem szúrtak neked szemet ezek a kérdések, mert a tengernyi férfi értetlenkedés között igencsak elvesznek (tudod, a napi 1500 ilyen kérdés miatt: "miért pénzéhesek/felszínesek/ribik/idióták a nők")
De ha ezeket kilőnénk, akkor nyilván szembetűnőek lennének az első bekezdésben példaként írt kérdéseik is. Ha a nők is ennyit nyávognának a "hülye disznó" férfi nem miatt, akkor gondolom a párkapcsolati problémás kérdéseik ugyanígy a háttérbe szorulnának.
És hogy a kérdésre is válaszoljak: azok az emberek, akik nem kommunikálnak a párjukkal, valszeg félnek a konfliktusoktól, vagy nem bíznak annyira a párjukban, hogy az igazat mondja, így a saját, általában igen gyenge problémamegoldó képességükre próbálnak hagyatkozni, általában igen kevés sikerrel.
Mellékesen megjegyezném, hogy ez a folytonos, véget nem érő, önmagát ismételő nők miatti pitsogás tényleg kezd unalmas lenni. Nem csak a nők a balf...szok, sőt, amik miatt nyávogtok, általában ti is pont ugyanúgy csináljátok.
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!