Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések

Figyelem! A szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A kérdés

Ti küzdenétek egy olyan mozgalomért, ami a társkeresési marketing ellen van és teljesen kiáll a nemi egyenlőség mellett?

Úgy veszem észre, hogy a társkeresési problémák miatt leginkább két dolog felel az egyik a marketingelés, ami miatt sok romlott hazug kapcsolat születik és erre ösztökélik az embereket és nem arra, hogy önmagát adja. A másik probléma a nemi egyenlőtlenség, ami a máig fennálló társadalmilag konstruált nemi szerepek miatt van még. A nemi egyenlőtlenséget mindkét nem elszenvedi ilyen-olyan okok miatt. Ezt hívjuk kettős mércének. Már nem egy olyan cikk született, hogy az olyan párkapcsolatokban ahol nincsenek hagyományos nemi szerepek sokkal kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak. Ez az ismerkedésre is vonatkozik, sokkal természetesebbek az ismerkedések, hogyha nem erőltetik a "férfiasnak" és "nőiesnek" mondott mintákat.


Szerintem a kormány családi programjai helyett, ami arról szól, hogy szüld tele az országot, az lenne a cél, hogy normális ember léptékű marketing nélküli ismerkedések legyenek és fontos lenne a szociológia és a társadalmi nem nagyobb térhódítása is. Szerintem botrányos, hogy a kormány annyira diktatórikus, hogy beszünteti a társadalmi nemeket, mert áltudománynak tartják. Pedig ez egy modern tudományi tényállás, ami emberek millióinak segíthetne. Ezért van rá szükség. Sokkalta jobb, mint elfogadni azt, hogy ilyen ez a világ. Így nem fogunk fejlődni és a barbarizmus fog előretörni.  júl. 6. 14:06  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Szerintem a kormány családi programjai helyett élhető fizetések kellenének, hogy lehessen mire építeni, tervezni. Több szakma nincs megbecsülve, akiken nagy a felelősség, aztán csodálkozunk, hogy kiégnek, hiába szülik tele az országot, ha nincs elég bölcsi, óvoda, ha szar az egészségügyi ellátás (egy hónap várakozási idő szakrendelésre még jónak tekinthető a közegészségügyben), és még lehetne sorolni.

Az ismerkedés annyira személyes dolog, hogy azt központilag nem lehet befolyásolni, de azzal lehetne némileg segíteni, ha az embereknek nem okozna problémát a megélhetés például.

A CSOK-nak és a babaváró hitelnek hasonló lesz az eredménye szerintem, mint a devizahitelnek volt, sokan nem terveznek előre, és ezért bele is buknak az ilyenekbe. Vajon kinek az érdeke az, hogy minél többen kilátástalan anyagi helyzetbe kerüljenek?A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/11Időpont júl. 6. 14:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az első részével egyetértek, a másodikkal nem.

A barbarizmus pont azért alakul ki, mert túl lazák lesznek a társadalmi kapcsolatok, pl. a nemek "eltörlése" miatt, így az emberek kezdik elveszteni a fonalat, mit lehet tenni és mit nem.

A nyugati neoliberális ideológiából már csak az hiányzik, hogy valaki megtegyen egy lovat az Eu egy miniszterelnöki szerepére, mint annak idején Caligula.

Én alapvetően a társadalmi berendezkedések ciklikusságát látom reális elméletnek:

kemény idők/háborúk, barbarizmus -> kemény, szigorú rendszer -> jóléti idők -> meggondolatlan, túl szabad rendszer -> kemény idők/háborúk, barbarizmus.

A történelemből tanulnunk kéne hogy elkerülhessük a következő összeomlást.

Konkrétan a kormány családprogramjáról: ha nem képzeled be magadnak hogy erőltetett, akkor teljesen jó. Sajnos sok sajtóorgánum erőltetésnek állítja be, aminek lehet alapja, de ez igazából fejben kell eldőljön, hogy ez csak egy lehetőség, és nem kényszer.A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/11Időpont júl. 6. 14:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nem arra gondolok, hogy egy állami erőszakszervezetet kéne létrehozni, hanem azt, hogy az igazságtalanságok elfogadása helyett küzdeni kéne az igazságosabb dolgokért. Viszont ehez tényleg kéne változtatni a közgondolkozáson, nem erőszakosan, hanem csak beszélni erről a témáról. Én is az egyik elszenvedője vagyok ezeknek az igazságtalanságoknak, de én inkább küzdenék azért, hogy normálisabb társadalomban éljünk, minthogy bulvár szintű tanácsokat olvasgassak, arról, hogy hogyan legyen sikeres az ismerkedés, ez engem nagyon taszít. Nem csak magam miatt tenném, hanem a jövendőbeli gyerekem miatt is, hogy egy élhetőbb társadalomban nőjön fel és jobb dolga legyen, mint nekem most.


Viszont a megélhetésen tényleg kell javítani, elsődlegesen normális többkulcsos adózásra lenne szükség, hogy egy rosszabbul kereső ember ne fizessen ugyanannyi adókulcsot, mint egy jobban kereső, amit szinte meg se érez. Mellette vagyonadóra is van szükség.# 3/11Időpont júl. 6. 14:41 Privát üzenet

#2-es vagyok, még egy dolog kérdező: te egy alapvetően értelmes embernek tűnsz, legalábbis azokhoz képest mindeképp, akik manapság a gyerekek nagy részét vállalják, mert ők egy ép mondatot sem tudnának megfogalmazni.

Mi akadályoz téged abban hogy sok gyereket vállalj? Miért aggaszt téged a kormány jelenlegi programja, mikor az pont hogy neked lenne jó lehetőség?A válasz 40%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/11Időpont júl. 6. 14:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Magukkal a szerepekkel csak annyi gondom van, hogy számomra erőszakosnak tűnik az, hogy a nememből kifolyólag, hogy viselkedjek. Szeretnék az lenni, aki vagyok és szeretném így jól érezni magam. Viszont, ha beleolvasok mondjuk egy társkereső könyvbe csak azokat látom, hogy ilyen olyan legyél, de ne legyél amolyan. :D Nekem előbb jut eszembe, hogy manipulálni akarnak azzal a könyvvel, mintsem segíteni. Pl. amit a pua művel az kriminális és nagyon szexisták is mellé. Ha ez a standard akkor nagyon nagy gond van.

# 5/11Időpont júl. 6. 14:46 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

#4 Kezdjük azzal, hogy még nincs párom, de ha lesz és annyira elmélyül a kapcsolatunk, hogy még lélekben is készen álljunk, akkor szívesen belevágnék.


Egy olyan intézkedést tudnék támogatni, ami hasonló, mint a svédeknél, hogy annyi támogatást kapjanak az emberek, hogy mind az apa mind az anya otthon tud maradni a gyerekkel. Elkerülhető lenne az a dilemma, hogy ki menjen dolgozni, ennek inkább a férfi az elszenvedője, mert általános nézet az, hogy a nő szoptat és emiatt van az a nézet, hogy egy férfi keressen többet, sikeresebb legyen, hogy a gyereket eltudja tartani. Ezen elkerülés miatt inkább a svéd modellt támogatnám, ahol mind az anya, mind az apa kap rendes támogatást a gyerek mellett.


A kormányt erkölcsi okok miatt se támogatom, mert nagyon szűklátókörűek, ez látszik azon is, hogy nem tetszik nekik a társadalmi nem, mert nem értenek velük egyet, és erre betiltják. Plusz Orbán is mondta egyszer azt, hogy női dolgokkal nem foglalkozom. Hogy mondhat ilyet egy miniszterelnök?# 6/11Időpont júl. 6. 14:53 Privát üzenet
III.Edricus Anxious nevű felhasználó válasza:

A "nemi egyenlőség", hasonlóan a demokráciához, a jóléti szocializmushoz nem megvalósítható, mert vannak olyan különbségek amiket nem lehet egyenlősíteni.


Mert ugye "egyenlőség" van, akkor ugyanaz a teher kelljen, hogy kerüljön mindegyikre. Ez mondjuk jelentené azt, hogy X munkahelyen az "emelhető súly" ugyanaz lenne mindkét nemnél és míg egy átlag férfi lazán elviszi a 30 kg-t az átlag nő nem. De ha meg különbséget teszünk férfi 30, nő 15 kg vihet csak - akkor az máris nem egyenlőség, és bukott az egész.


Fordítva sem lehet, egy férfi nem lehet anya. Jogilag persze igen, de nem tud egy gyereket kihordani, ez biológiai imposszibilitás.


Nem lehetséges a teljes egyenlőség, sem a nemek, sem a népcsoportok, sem a gazdasági osztályok között.


Törekedni lehet rá, de valaki mindig rosszul jár. Lásd "gazdasági egyenlőség" amit Rosenfeld úrék úgy kívántak elérni, hogy akkor "vegyünk el attól akinek van". Népcsoportok között sem lehetséges, mert hiába próbálkoznak a régi elnyomott kisebbség örökre a régi időkre hivatkozik majd (USA feketék - a minap is ezzel igazoltak egy nőverést. mert "anno a rabszolgatartásban a nő népcsoportja csinálta ezt az övével) illetve akármerre tolják a kvótákat, valakinek mindig rossz lesz.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/11Időpont júl. 6. 15:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

#7 Abban igazad van, hogy valakik rosszul járnának ezzel, de én úgy gondolom, hogy azok a nők járnának rosszul akik eddig anyagiasak voltak és a férfi értékét a saját házban, kocsiban mérték. Mellette azok a férfiak járnanak rosszul, akik tárgyiasították a nőket és nem úgy álltak hozzájuk, mint egy baráthoz, hanem hozzá romlottak az anyagiassághoz. Úgy gondolom, hogyha megalakulna a tényleges nemi egyenlőség nem morzsolnék el könnyeket a szegény anyagias nők iránt és a tárgyiasító férfiak fele sem. A humánus emberi értékek mellett kéne kiállni, hogy akit szeretünk azt nem úgy szeretjük, mint egy sült csirkét vagy egy pár cipőt, hanem szeretjük, mint egy emberi lényt. Számomra ez jelenti a nemi egyenlőséget.

# 8/11Időpont okt. 10. 10:29 Privát üzenet

Szerintem meg a szuloknek olyan emberkeket kellene nevelni, akik kepesek a gondolkodasra.

Engem nem erdekel, hogy ki mit eroltet, azt csinalom ami jol esik, ugy viselkedek ahogy jol esik.


Amugy meg ferfi es no sose lesz egyenlo, egyenranguak vagyunk, de egyenloek nem. Majd ha ezt megerted, akkor beszelgethetunk.


Es egy jo tanacs, menj offline, es tapasztald meg az igazi eletet es akkor latni fogod, hogy amirol irsz az csak bullshit.A válasz 56%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/11Időpont okt. 10. 10:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Ha nem tudsz normálisan válaszolni hanem lekezelően akkor nem is akarok beszélni veled, mert ez a lekezelő válasz amit nyomatsz sértő! Pont azért kéne törekedni, hogy egy humánus társadalomban éljünk, ahol senki se szenved el igazságtalanságokat legyen az férfi vagy nő és nem eljátszani a valóságot annyira ismerő cinikus bölcset ahogy te teszed! Ja és a gyereket nem nevelni kell hanem szeretni, erről sokat beszélt a nemrég elhunyt Vekerdy Tamás mindenkinek ajánlom!


Egyébként előbb néztem egy videót ami a témába vág. Arról is beszél, hogy a nemi egyenlőtlenségek, elvárások mindkét nemnek ártanak.


[link]# 10/11Időpont okt. 10. 11:34 Privát üzenet
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Hölgyek! Nőnek lenni szerintetek most vagy 20 éve volt jobb?
Miért engem zavar ez? Hogy lehet egy no reakciója semleges miközben megalázzak?
Ti inkább a hagyományos szerepek mellett álltok vagy inkább a nemi egyenlőség mellett?
Miért ítélik el többen azt ha én nőként kihasználom a lehetőségemet? 23N
A lányoknak az 5 dekás fiúk jönnek be?
Nők, lányok összejönnétek olyan fiúval aki a nemi egyenlőség pártján áll, talán femininnek is mondható?

Kérdések a Felnőtt párkapcsolatok rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!