Hogyan kezelitek párotokkal a pénzt?
Tapasztalatok érdekelnének, hogy frissen összeköltözve a párotokkal hogyan kezeltétek a pénzt?
Írjatok részleteket, hogy nagyjából egyforma volt-e a fizetésetek vagy a pénzügyi szemléletetek (pl egyikőtök befektetésben hitt vagy inkább "kockázatmentes" spórolásban)
Nektek mi vált be, és hogyan alakult a pénzkezelés házasság, illetve gyerek után?
Bizalomhiányra vagy bölcsességre utal, ha csak részben szeretnék közös kasszát?

válasza:

válasza:A kiadásokat bevételarányosan szétosztottuk. Mindenki fizeti a magáét, mindenkinek külön van a lekötése, aminek a nagyságrendjét,ismerjük, és a felhasználását közösen döntjük el.
Nagyon hasonló a pénzhez való viszonyunk, így régóta működik.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Mi kb. 400-900-at keresünk. Külön kassza van, mindenki a saját pénzét költi. A rezsit az fizeti akié a lakás, vásárolni vegyesen szoktunk, nem filléreskedünk. Félretenni mindenki a maga pénzéből tesz félre, feltéve ha tud. Gyerekünk nincs és nem is szeretnénk. Normális döntés hogy 100%-ban nem közös a kassza szerintem.
Nálunk ha akarnánk se lenne értelme a közös kasszának, egyikünknek nagyságrendekkel több a kiadása, nem lenne fair a másikra tolni.

válasza:

válasza:

válasza:Nálunk exemmel a pénzügyi rész szerencsére jól működött. Én tudatosabb vagyok ezen a téren, ő kevésbé, fizetéseinket nem ismertük pontosan (én nőként szerintem többet kerestem mint ő). De a hibrid megoldás nagyon jól működött. Volt egy közös számlánk, arra utaltunk át minden hónapban ugyanannyit a saját számláinkról. Ebből a közös pénzből volt fizetve a lakhatás, az élelmiszer, közös kajálás és bármi olyan tétel, ami közös megegyezés alapján született (pl nyaralás is). Ezen a számlán gyűjtögetés, befektetés nem zajlott.
Ezeken a kiadásokon felül pedig mindenki maga osztotta be a maradék saját pénzét. A közös pénzt nem arányosítottuk, hisz a rezsi vagy az étkezés az nem fizetés függő és annyira fillérb*szók nem voltunk hogy azt számolgassuk, ki mennyi tejet iszik, milyen kenyeret vagy sajtot fogyaszt. Meghatároztuk kb mekkora összeget szánunk egy hónapban kajára és a boltban aszerint vásároltunk, ez belefér-e a keretbe.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!