Ti benne lennétek így egy kapcsolatban?
Adott egy nő és egy férfi. A nő költözött a férfihez, akivel együtt van 20-30éve. A férfi nem akar közös otthont teremteni, neki nagyon jó így minden ahogy van. Viszont ha a férfival történne valami, a nőnek nem járna semmi, hiába élnek együtt nagyon sok éve.
Szerintetek oké ez egy párkapcsolatban a férfi részéről, hogy leél egy nővel egy fél életet, majd tegyük fel 30-40-50 év után is akár a nő mehet az “otthonukból” , mert mindent a férfi vérszerinti rokonai örökölnek majd!?

válasza:

válasza:

válasza:Mert mit szeretnél kérdezö, adott a férfi, aki megteremti magának a saját otthont, ahova te beköltözöl úgy, hogy még egy kilincset se vettél az ajtóra se, de követeled az ingatlan felét? Bocsánat, de mire föl?
Nálunk is ez a helyzet, az én (nö vagyok) ingatlanomban élünk, amit együttélés elött szereztem, egyedül finanszíroztam, egyedül fizettem vissza a hitelt stb.. Még nem vagyunk házasok, szóval elvileg ugyanez a szituáció. Az én páromnak mégsincsenek álmatlan éjszakái, de nekem se, mert kit érdekel ez a viskó. Ha én meghalok, másnap vesz magának egy lakást, aztán kész. A különbség az, hogy nem tölem várja, hogy megoldjam a lakhatását, hanem tudatosan éli az életét, amibe az is beletartozik, hogy tud gondoskodni magáról, ha váratlan esemény következik be.
Ugyanígy én is simán beköltöznék egy pasi házába úgy, hogy meg sem fordulna a fejemben, hogy bármire is tulajdonjogot formáljak, amit nem én teremtettem meg magamnak.
Ha a férfi nem akar közös otthont teremteni, annak ellenére, hogy a nö képtelen megoldani egyedül a lakhatását, annak bizony megvan az oka, azon kellene elgondolkodni, hogy mi lehet az.

válasza:

válasza:???
Te mi a f*szrol bezsél 6-os? Le írtad, hogy a férfi saját lakása. Nem teremtett a hölgy ott lofaszt sem csak beleült egy kész házba. Nyilván nem jár neki semmi max a szája, amúgy meg örljün hogy ott lehetett.
Akkor 70évesen meg kb hajléktalan lesz ha úgy adódik, mert 40 évig egy olyan háztartásba “lapátolta bele a pénzt” amihez semmi köze végül?!
Tényleg csak én érzem ezt teljesen irrevelánsnak? :D

válasza:Kérdezö, most akkor a közös életröl vagy a lakásról beszélünk? Mert a kettö nagyon nem ugyanaz. A lakást is közösen teremtették meg? Közösen fizették ki, fele-fele arányban, meg a berendezést is közösen vették?
Vagy a nö minden kedden bevásárolt és feltöltötte a hütöt és most ez jogosítaná fel arra, hogy örököljön egy ingatlant, amibe nem tett egy fillért se?
Abban igazad van, hogy nem öreg korában kellene elkezdeni azon gondolkodni, hogy mit fog csinálni, ha elmegy a másik. Arra ott volt az elmúlt 30 éve.
Nem értem, honnan jön ez a gondolkodás nagyon sok embernél, hogy nekik ez jár meg az jár? Mitöl járna, ha nem tett érte semmit? Miért mindenki mástól várja, hogy megoldják az életét?

válasza:Kérdezö, mi az, hogy lapátolta a pénzt a háztartásba? Hogy vett magának enni? Hogy megvette a mosóport, hogy ki tudja mosni a ruháit? Azt a pénzt akkor is lapátolnia kellene, ha a pasit nem is ismerné. Mindenki, aki nem barlangban lakik, az fizet esetleg lakbért, de rezsit azt biztos.
És miért kéne neki hajléktalannak lennie? Mit csinált az elmúlt 40 évben a megkeresett pénzével? Miért nem tett félre belöle a nyugdíjas éveire?
Kapcsolódó kérdések:
Sok évig úgy, hogy ti laknátok a barátotok/barátnőtök házába? Amihez soha semmi közötök nem lenne. Nem szeretnétek ilyen esetben inkább közös otthont?
Írjatok kérlek kort és nemet. Köszönöm
Aktuális az összeköltözés a kapcsolatunkban, de nekem kellene várost meg munkát is váltanom.. Ő a feleségének akar (tudom, hogy nem vetítés meg nem kamu) meg nincs semmi nagy probléma de bizonytalan vagyok. Sok minden együtt lakás alatt derül ki, de ha nem működik nem...
Benne lennétek alkalmi kapcsolatban?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!