Ti benne lennétek így egy kapcsolatban?
Adott egy nő és egy férfi. A nő költözött a férfihez, akivel együtt van 20-30éve. A férfi nem akar közös otthont teremteni, neki nagyon jó így minden ahogy van. Viszont ha a férfival történne valami, a nőnek nem járna semmi, hiába élnek együtt nagyon sok éve.
Szerintetek oké ez egy párkapcsolatban a férfi részéről, hogy leél egy nővel egy fél életet, majd tegyük fel 30-40-50 év után is akár a nő mehet az “otthonukból” , mert mindent a férfi vérszerinti rokonai örökölnek majd!?

válasza:Ingyen beköltözik a férfihez, valószínűleg rezsit se kell fizetni és más dolgokban is meg van hívva.
Ez a nő nem dolgozik és eltartott, avagy miért nem lesz semmilye, ha esetleg szétmennek?
Nekem fontos a közös gyerek és e miatt a házasság, után így nem lennék ilyen kapcsolatban.
9-10# Felèlték közösen a nő pénzét az eltelt években, amiket elmesélt, a nő nem így tervezte, ő szeretett volna közös otthont, olyat amibe ő is beszállhat. A férfi nem akart lépni. Ez egy bizonytalan kapcsolatnál érthető is lehet, de nem sok-sok év után.
Viszont maga a kérdésre nem sokan válaszoltatok, ti leélnétek az életeteket egy ilyen párkapcsolatban? :)
Miért ne kellene rezsit, élelmiszert, ruházatot stb fizetnie a nőnek is? Természetesen ő is dolgozott, de az ő fizetését is felélték az elmúlt években.
Többen jöttetek ezzel, de ha meg magának rakosgatta volna külön a pénzt, akkor meg az lett vna hogy ott lakik a pasinál, akkor miért máshova gyűjti a pénzt. Én ezért is gondolom nem lehet így kapcsolatban élni. Én egyedül élek, de inkább maradjak is így mindig, mint egy ilyen kiszolgáltatott párkapcsolatba éljek..

válasza:

válasza:Hát vagy 10 évesek válaszolgattak itt, vagy nagyon igénytelenek. Ugyanis 20-30 év alatt nem csak a rezsi meg kaja kiadás van, de ennyi év alatt nem egyszer kell a lakásra is költeni. Javítani ezt-azt, kicserélni ezt-azt, felújítani, kifesteni...Márpedig ezek minden bizonnyal a nő pénzéből is mentek.
Nem értem az örökösödési jogot. Hisz x év együttélés után válás esetén hiába volt eredetileg egyik félé a lakás, a másiknak is jár belőle tulajdonrész. Akkor örökösödés esetén miért nincs így, nem értem.
Márpedig tényleg nincs így, hisz ismerek aki így járt. Leéltek együtt egy életet a nő lakásában, az meghalt, és a pasinak mennie kellett. Csak ott szerencsére a pasinak is volt saját lakása, volt hova mennie.
Viszont a nő baja, hogy ilyen muja, hogy ezt tűri. Mi tulajdonképpen amiatt házasodtunk össze, mert megmondtam férjemnek, hogy bármikor bármelyikőnkkel történhet valami végzetes, és nem szeretném ha a közös lakásunkból a szülők vagy testvérek örökölnék a tulajdonrészt. Ugyanis hamarabb vettünk közös lakást mint hogy összeházasodtunk volna.

válasza:Felélték a nő pénzét? Azért, mert hagyta. A nő saját magát szolgáltatta ki a pasinak, most meg sír. Gondolom nem tartott a pasi pisztolyt a fejéhez, hogy költse el az összes pénzét.
"de ha meg magának rakosgatta volna külön a pénzt, akkor meg az lett vna hogy ott lakik a pasinál, akkor miért máshova gyűjti a pénzt.«
Normális emberek tudatos pénzügyi döntéseket hoznak, amibe a takarékoskodás is beletartozik, és ha így tesznek, akkor nem kerülnek olyan nyomorult helyzetbe, mint az ismerősöd. Ez nem máshova gyűjtés, hanem érett felelős gondolkodás. Mióta mi együtt élünk a párommal, mi is magunknak rakosgatjuk és mind a ketten olyan sokat tudunk félre tenni, mint előtte soha. Mindenki a saját számláján tárolja ezeket a megtakarításokat és nem is értem, hogy ez mitől befolyásolná negatívan a kapcsolatunkat. Sőt. Örülünk annak, hogy ilyen jól állunk anyagilag és hogy hasonlóan gondolkodunk a pénzügyekben, ugyanis előtte mindkettőnknek olyan párja volt, mint az ismerősöd, hogy felélték az egészet, nem lehetett velük jövőt tervezni. Van egy közös célunk nyugdíjas korunkra, akkor majd összerakjuk, amink van és nagyon jól elleszünk belőle. Nem 70 évesen kell elkezdeni pánikolni, hogy miből hogyan fogunk megélni.
Nem a pasit kell hibáztatni kérdező, ebben a történetben egyértelműen a nő a ludas. Magának köszönheti ezt a szituációt.

válasza:“Viszont maga a kérdésre nem sokan válaszoltatok, ti leélnétek az életeteket egy ilyen párkapcsolatban? :)”
Nem, nem koltoznek senki nyakara pucer seggel. Vagy kozoson osszehozzuk a lakhatast, vagy nem fogunk egyutt elni, marad mindenki a feneken.

válasza:-A nő már 30éve benne van, kicsit késő megkérdezni
-nincs "kérdés". Semmi nem jár a kérdésben szereplő nőnek, így értelmezhetetlen a kérdés.
Párkapcsolatot nem azért csinálsz, hogy ha meghal a csóka akkor megkapd a cuccát, kivéve ha aranyásó vagy.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Sok évig úgy, hogy ti laknátok a barátotok/barátnőtök házába? Amihez soha semmi közötök nem lenne. Nem szeretnétek ilyen esetben inkább közös otthont?
Írjatok kérlek kort és nemet. Köszönöm
Aktuális az összeköltözés a kapcsolatunkban, de nekem kellene várost meg munkát is váltanom.. Ő a feleségének akar (tudom, hogy nem vetítés meg nem kamu) meg nincs semmi nagy probléma de bizonytalan vagyok. Sok minden együtt lakás alatt derül ki, de ha nem működik nem...
Benne lennétek alkalmi kapcsolatban?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!