Ti benne lennétek így egy kapcsolatban?
Adott egy nő és egy férfi. A nő költözött a férfihez, akivel együtt van 20-30éve. A férfi nem akar közös otthont teremteni, neki nagyon jó így minden ahogy van. Viszont ha a férfival történne valami, a nőnek nem járna semmi, hiába élnek együtt nagyon sok éve.
Szerintetek oké ez egy párkapcsolatban a férfi részéről, hogy leél egy nővel egy fél életet, majd tegyük fel 30-40-50 év után is akár a nő mehet az “otthonukból” , mert mindent a férfi vérszerinti rokonai örökölnek majd!?

válasza:Erre szokták mondani az itt nyilatkozó férfiak, hogy a nő nem tesz bele a kapcsolatba semmit, csak ami a lába között van.
Punciért kéne minden cserébe. Ezt nem szokták szeretni, ahogy itt olvasom.

válasza:

válasza:21: Hogyha átgondolod, ez a racionális következtetés.
A nő saját döntéséből maradt együtt így egy férfivel, senki és semmi nem kényszerítette. Ő döntött úgy, hogy tulajdonrész nélkül ad pénzt a felujításba és szintén saját döntése, hogy tulajdonrész nélkül is minden pénzét felélte, elköltötte.
Abból amit írtál, a férfi nem tűnik hibásnak, hiszen kapcsolat elejétől egyenes volt, végig tudta a nő hogy mi a helyzet.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Szerintem a nő többet fizetett bele 20-30 év együttélés alatt, mint egy random rokon (nyilván nem a gyerekekről van szó, márha van), szóval nem értem a gyűlölet cunamit. Én előbb adnám a páromnak, mint a rokonoknak, persze lehet hogy van ahol szoros a kapcsolat, de szerintem többségében nem mindenhol, évene 1-3 látom, az nekem nincs előrébb mint aki mondjuk 20 évet leélt velem. Rokonok... többsége vicc kategória, akire nem lehet számolni. Ha van gyerek, akkor meg egyenlő részek osztásában gondolkodnék amibe a 20-30 éve mellettem élőt is beleszámolnám.
Persze pár év együttélés után nem lehetne erről beszélni, de 20-30 év alatt azért nem hiszem, hogy soha nem költözött a házra. Gyakorlatilag leélték egymás mellett az életüket, azért ez teljesen más szituáció, mint egy 4-5 éves kapcsolat. Se nem nőre, se nem férfira vonatkoztatva nem egy szép dolog ez a bánásmód. Mondhatnám azt is, hogy a férfinak cselédnek jó volt a nő, de nem a társa volt, de fordított szituációban is ezt mondanám.
Egyébként szerintem nem itt kellene megkérdezni, elég sok itt a nőgyülölő, megkeseredett ember, ha fordított nemek szerint tennéd fel a kérdést akkor pozitív lenne a válasz.
Egyébként sajnos a nő annyiból hibás, hogy ez gondolom nem 20-30 év után jött elő először, vagy nem akkor kellett volna előjönnie. Sajnos egy ilyen férfit fogott ki, szóval ha van esze akkor most cselekszik és megpróbál valamit lépni ez ügyben, talán most még tud. Esetleg kérdezzen meg egy ügyvédet, hátha többet tud segíteni.

válasza:28-as, kérdezö egyetlen egyszer sem említette, hogy a nö bármit is fizetett volna bele az ingatlanba. Arról beszél csak, hogy 30 év közös élet. Egy szó sem esik róla, hogy bármit is költött volna az ingatlanra. Gondolom nem véletlenül, mert ha valóban állna az ingatlanban pénze, akkor azzal érvelne és nem azzal, hogy milyen régóta élnek együtt. Ezért is tettem fel a 27-es kérdést, mert ez így nem kerek. Nem tudunk releváns információkat, enélkül meg bármi csak feltételezés.
Semmi nögyülölet nincs ebben (én is nö vagyok), meg nem is az fogja eldönteni, hogy kinek van joga örökölni. A jog ezt teljesen egyértelmüen megállapítja, lehet ezt szépítgetni meg az érzelmekre hatni, hogy együtt leélt élet stb. de attól még nem fog a tulajdonodba kerülni az ingatlan.

válasza:#29
Ja, nem tudjuk, ezért is írtam, hogy kérdezzen meg egy ügyvédet aki pontos választ tud adni, pontosabbat mint itt bárki.
Én inkább erkölcsi választ adtam, hogyha én lennék ilyen páros helyzetben, akkor előbb hagynám a házam a páromra aki végig élte velem az életét és a gyerekeimre egyenlő részben, minthogy mindenféle hülye rokon kezébe kerüljön. Biztos van akinek fantasztikus rokonai vannak, én nem utálom az enyémeket, de házat biztos nem hagynék rájuk egy 20-30 éve velem élővel szemben. De nyilván mindenkinek más az erkölcsi megítélése, a lelkiismerete vagy egyáltalán a szeretteihez való hozzáállása. Ja jog alapú az egész, a kapcsolat viszont szeretet alapú, ezt felejtik el sokan. Egy 4-5 éves kapcsolat esetén más a helyzet, de nálam 20 év más megítélés alá esik, kinek mi. Valakinek belefér ez, valakinek meg nem fog, nekem sehogy nem férne bele semmilyen felállásban sem ennyi év tekintetében. A véleményét pedig mindenkinek jogában áll közölni.
Kapcsolódó kérdések:
Sok évig úgy, hogy ti laknátok a barátotok/barátnőtök házába? Amihez soha semmi közötök nem lenne. Nem szeretnétek ilyen esetben inkább közös otthont?
Írjatok kérlek kort és nemet. Köszönöm
Aktuális az összeköltözés a kapcsolatunkban, de nekem kellene várost meg munkát is váltanom.. Ő a feleségének akar (tudom, hogy nem vetítés meg nem kamu) meg nincs semmi nagy probléma de bizonytalan vagyok. Sok minden együtt lakás alatt derül ki, de ha nem működik nem...
Benne lennétek alkalmi kapcsolatban?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!