Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti benne lennétek így egy...

Ti benne lennétek így egy kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Adott egy nő és egy férfi. A nő költözött a férfihez, akivel együtt van 20-30éve. A férfi nem akar közös otthont teremteni, neki nagyon jó így minden ahogy van. Viszont ha a férfival történne valami, a nőnek nem járna semmi, hiába élnek együtt nagyon sok éve.

Szerintetek oké ez egy párkapcsolatban a férfi részéről, hogy leél egy nővel egy fél életet, majd tegyük fel 30-40-50 év után is akár a nő mehet az “otthonukból” , mert mindent a férfi vérszerinti rokonai örökölnek majd!?

ápr. 26. 19:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 A kérdező kommentje:

27# Nem cserélt tetőt vagy bejárati ajtót a házon, de nyilvàn ő is kivette a részét ha volt valami munkálat. Egyébként a rokonok se raktak bele egy forintot se, sőt ha leesik emberünk a lábáról egyszer, akkor is az élettárs lesz mellette és nem más.

És mivel nem egy alkalmi kapcsolatról van szó, a 30# átlátja a helyzetet, így továbbra sem értem azokat akik azt mondják hogy ez tök oké. 😅😅

Én arra fogom ösztönözni az ismerősömet, hogy lépjen amíg nem késő. Nem könnyű a nulláról új életet kezdeni, de ha vár 10-20 évet akkor sem lesz előrébb. Az élettárs meg éljen a rokonaival, gondoskodjanak majd ők róla.. persze tudom könnyű ezt mondani, ha ő meg szereti a másikat. 🙄🙄

ápr. 27. 10:27
 32/77 anonim ***** válasza:
88%

Igazából könnyű a válasz. Akit szeretek, azt nem hagyom ilyen helyzetben ennyi év után, úgy hogy leélte velem az életét. Szóval a nő hiába szereti a férfit ha visszafelé ez nincs meg. Sajnos lépnie kellene, mert ha ennyi év után ez van, akkor ez csak rosszabb lesz.

ápr. 27. 10:33
 33/77 A kérdező kommentje:
32# Én is ugyanezen a véleményen vagyok, csak kívülállóként könnyü okosnak lenni.
ápr. 27. 10:50
 34/77 anonim ***** válasza:
100%
Itt sokan összekeverik az öröklést a válással. A válással ellentétben az öröklésnél nem számít, ki mikor vette a vagyontárgyat, vagy mennyit fizetett a közösbe. Talán a vér szerinti örökösöknél nézik ezt? Akkor szinte senki nem örökölne. A házastársat csak a gyerek előzi meg, de a közösen lakott ingatlanra haszonélvezeti joga van. Az egyéb vagyonból egy gyermekrész illeti meg. Ha nincs gyerek, de az elhunyt szülei még élnek, az ingó vagyonból ők is örökölnek. Sajnos a kérdező ismerőse élettárs, nem feleség, ő csak végrendelet útján örökölhetne, de a leírtak alapján erre nincs esély.
ápr. 27. 11:55
 35/77 anonim ***** válasza:
17%
#21: te valami értelmi fogyatékos vagy? Senki sem hibázta a nőt, bár abból ítélve amit itt levergődsz azét, hogy validálva legyen, elfogadom te vagy az a nő, csak még azt se mered felvállalni.
ápr. 27. 12:30
 36/77 anonim ***** válasza:
57%

"Én arra fogom ösztönözni az ismerősömet, hogy lépjen amíg nem késő."

Itt meg az a kérdés merül fel, hogy mi közöd az ismerösöd életéhez. Kérte a segítségedet? Vagy miböl gondolod, hogy muszáj beleavatkoznod a párkapcsolatába?

ápr. 27. 12:46
 37/77 A kérdező kommentje:

Már miért ne merném bevallani egy névtelen oldalon? :D

Egy jó barátnőmröl van szó, aki velem ossza meg ezeket a problémáit, igen tőlem kér tanácsot. Persze az ember nem szívesen szól bele más életébe, de azt se szeretném, hogy szegény teljesen lenullázza magát öreg korára. Mégse mondhatom neki azt, hogy mekkora főnyeremény ez a pasas, ha nem az. Bár az is igaz hogy eddig sem szabadott volna várni ezzel. Csak szerintem ő se gondolkodott ezen jóideig.

ápr. 27. 14:22
 38/77 A kérdező kommentje:
36# Véleményt mondhatok ha megkérdezi, de úgyis ő fog dönteni mit szeretne.
ápr. 27. 14:24
 39/77 anonim ***** válasza:

"Nem értem az örökösödési jogot. Hisz x év együttélés után válás esetén hiába volt eredetileg egyik félé a lakás, a másiknak is jár belőle tulajdonrész."

15-nek: együttélésnél semmi nem jár belőle tulajdonrész, 100 év együttélés után sem. Mondjuk élettárstól nem is válsz, a házasság az más, max elviszed a bőröndödet. Élettársak szerzés alapján osztozkodnak szakítás esetén: tehát amit hozott, azt viheti.

ápr. 27. 15:12
 40/77 anonim ***** válasza:
54%

Ja ja... egy barátnődről, gyenge duma...

Ha tényleg egy barátnődről lenne szó nem vernéd itt az eszed már 4 oldal óta, hogy bizonyítsd neked van igazad, hanem megfogadtad volna a választ amit kaptál.

De nem ezt tetted. Leró rólad, hogy önvalidációt keresel, azt akarod elérni, hogy számodra tök vadidegenek melléd álljanak a pároddal szemben. Mintha bármit is számítana mint mond néhány idegen neked, ettől még ugyan úgy utcára fogsz kerülni.

Adok neked egy jó tanácsot, ha már 30 évig nem gondoltál a jövődre. Itt az ideje, hogy kedvesebb legyél a pároddal, mert amit ebben a topicban leműveltél eddig, nem csodálom, hogy nem akart feleségül venni. Gondolom az életben is így viselkedsz, elmondanak neked valamit egyszer, kétszer, háromszor, azt te ugyan úgy tolod a saját f*szságodat mint akinél beragadt a lemez.

ápr. 27. 15:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Meddig lennétek benne így egy kapcsolatban?

Sok évig úgy, hogy ti laknátok a barátotok/barátnőtök házába? Amihez soha semmi közötök nem lenne. Nem szeretnétek ilyen esetben inkább közös otthont?

Benne lennétek egy poliamor kapcsolatban?

Írjatok kérlek kort és nemet. Köszönöm

Elköltözni valakihez másik városba és hozzámenni, ha nem vagytok biztosak benne, hogy boldogok lennétek? (többi lent)

Aktuális az összeköltözés a kapcsolatunkban, de nekem kellene várost meg munkát is váltanom.. Ő a feleségének akar (tudom, hogy nem vetítés meg nem kamu) meg nincs semmi nagy probléma de bizonytalan vagyok. Sok minden együtt lakás alatt derül ki, de ha nem működik nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!