Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti benne lennétek így egy...

Ti benne lennétek így egy kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Adott egy nő és egy férfi. A nő költözött a férfihez, akivel együtt van 20-30éve. A férfi nem akar közös otthont teremteni, neki nagyon jó így minden ahogy van. Viszont ha a férfival történne valami, a nőnek nem járna semmi, hiába élnek együtt nagyon sok éve.

Szerintetek oké ez egy párkapcsolatban a férfi részéről, hogy leél egy nővel egy fél életet, majd tegyük fel 30-40-50 év után is akár a nő mehet az “otthonukból” , mert mindent a férfi vérszerinti rokonai örökölnek majd!?

ápr. 26. 19:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 A kérdező kommentje:

40# Nálad amúgy vannak bajok, bár tényleg én vagyok a hülye, hogy leállok veled “beszélgetni”. Mondjuk a hasznos válaszaid értékelése is sokatmondó.

😄😄😄

ápr. 27. 15:29
 42/77 anonim ***** válasza:
54%

Én még most is azon a véleményen vagyok, hogy nem a pasast kell itt szidni. Nem árul zsákbamacskát, megmondta, hogy mi van, ö nem akar közösködni és kész. Ezután már a barátnöd döntése, hogy ennek fényében együtt marad-e vele vagy sem. Lehet, hogy nem egy fönyeremény, de a barátnöd is egy életképtelen valaki. Nem a pasas a hibás, hogy lenullázza magát öregkorára, hanem ö, mert képtelen gondoskodni még saját magáról is, semmi pénzügyi kultúrával nem rendelkezik.

Nyilván emberileg ez nem egy példás párkapcsolat, abban egyetért mindenki, de jogilag akkor sincsen semmi köze az ingatlanhoz és egyetlen fillér nélkül kizárólag erre az ingatlanra alapozni az idös korát, hát nem egy életbiztosítás.

ápr. 27. 15:31
 43/77 anonim ***** válasza:

Olvastam valami olyasmit, hogy ha min. 10 évig be van valaki jelentkezve a párja ingatlanába, akkor élettársnak minősül, és már vannak jogai is.

Ő a párjához van bejelentkezve?

ápr. 27. 18:03
 44/77 anonim ***** válasza:
Ha be van jelentve ki kell jelentse, 1 nap együttélés után is, különben joga van bemenni. De ennyi. Tulajdonjoga 100 év után se keletkezik.
ápr. 27. 18:37
 45/77 A kérdező kommentje:
Be volt régebben, de ha jól emlékszem valamiért kijelentkezett pár éve és azóta nem hiszem hogy visszajelentkezett.
ápr. 27. 19:00
 46/77 anonim ***** válasza:
39%

Szóval már ott sem lakik az arany ásó de kéne neki a kecó 🤣 egyre jobb a story.

Végén kiderül, hogy ez valami házfoglaló aki rámászott a csókára, szerencsétlen meg nem tudja kidobni : DD

ápr. 27. 19:02
 47/77 anonim ***** válasza:
100%

Itt jön képbe a közös kassza vagy a külön kassza kérdése. Csak a házastársunkkal szabad megállapodni közös kasszában.

Ez a barátnőd ott követett el hibát, hogy közös kasszázik olyannal, aki nem a férje.

ápr. 27. 19:16
 48/77 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős csaj most házasodott 20 év után, mert a férj házában laknak de ezen kívül 20 évig mindent közösen vállaltak. Ferje nem szerette volna, ha esetleg meghal, az előző kapcsolatból a fia utcára teszi a nőt. Ozvegyként már holtig tartó haszonelvezete lesz.
ápr. 27. 19:21
 49/77 anonim ***** válasza:
28. Azt nem tudjuk, hogy cseléd-e a nő? Lehet, hogy nem kell fizetnie az ottlakásért, ha így van, akkor cserébe elvárhatja a másik a házimunkát. Akkor cselédség, ha fizet is az ottlakásért, mintha albérletben élne, plusz még a házimunkát is ő végzi.
ápr. 27. 20:36
 50/77 A kérdező kommentje:

46# Ott lakik, csak nincs oda bejelentkezve. 🤦🏾‍♀️

Több mint húsz éve együtt élnek, pontos időt nem tudok, egy napot nem laktak külön ez idő alatt. Ha jól tudom a ffi fizeti a számlákat, és néha vesz ezt azt. A nő meg a kaját, ruhát, drogériát.

De ezt biztosra nem tudom, csak egyszer kérdeztem és kb ezt sorolta fel.

48# Sztem ez korrekt, nyilván itt se azt mondom a nő adhassa el a házat, vagy csináljon vele amit akar, de miért ne lakhatna benne addig amig él, utána meg megkapják a rokonok.

A barátnőmnek amúgy sincs nagyon senkije. Egy testvére van összesen.

ápr. 28. 10:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Meddig lennétek benne így egy kapcsolatban?

Sok évig úgy, hogy ti laknátok a barátotok/barátnőtök házába? Amihez soha semmi közötök nem lenne. Nem szeretnétek ilyen esetben inkább közös otthont?

Benne lennétek egy poliamor kapcsolatban?

Írjatok kérlek kort és nemet. Köszönöm

Elköltözni valakihez másik városba és hozzámenni, ha nem vagytok biztosak benne, hogy boldogok lennétek? (többi lent)

Aktuális az összeköltözés a kapcsolatunkban, de nekem kellene várost meg munkát is váltanom.. Ő a feleségének akar (tudom, hogy nem vetítés meg nem kamu) meg nincs semmi nagy probléma de bizonytalan vagyok. Sok minden együtt lakás alatt derül ki, de ha nem működik nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!