Ti benne lennétek így egy kapcsolatban?
Adott egy nő és egy férfi. A nő költözött a férfihez, akivel együtt van 20-30éve. A férfi nem akar közös otthont teremteni, neki nagyon jó így minden ahogy van. Viszont ha a férfival történne valami, a nőnek nem járna semmi, hiába élnek együtt nagyon sok éve.
Szerintetek oké ez egy párkapcsolatban a férfi részéről, hogy leél egy nővel egy fél életet, majd tegyük fel 30-40-50 év után is akár a nő mehet az “otthonukból” , mert mindent a férfi vérszerinti rokonai örökölnek majd!?

válasza:Nem fog tudni benne maradni, ha a férfi meghal, mert az örökösök ki fogják tenni.
Csak a házasság a megoldás, ha a hapsi gondoskodni akar a nőről halála után, ahogy fentebb írtam.
"de miért ne lakhatna benne addig amig él" mert semmi köze a házhoz, ami az örökösök tulajdona lesz.

válasza:Nézd kérdezö, a haszonélvezeti jog nem automatikus együttélés esetén még akkor sem, ha az egész életüket együtt élték le. Szomszédomék ügyvédhez mentek ezt rögzíteni, hogy ha a tulajdonos nö meghal, akkor az élettársa élete végéig benne maradhasson a közös otthonban, amit a nö még a megismerkedés elött szerzett magának.
Ha ezt a szóban forgó pasas valamilyen okból nem akarja meglépni, ahhoz joga van. Hogy ez erkölcsileg mennyire ok, az más kérdés, de mint korábban is írtam, ha a nö hagyja, hogy semmibe vegyék, az már az ö dolga.
A tulajdonjog meg megint más, na ahhoz már pofa kell a barátnöd részéröl, ha még azt is elvárná ebben az esetben.

válasza:

válasza:#50
kaját, ruhát, drogériát
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
like havi ~50k
közbe egy lakás bérleti díja olyan 200k környékén mozog
nem aranyásó, nem nem :DDD

válasza:54. Attól függ, hogy saját magának vette-e csak a kaját vagy a fickónak is. 50 ezer a kaja? Egy főnek sem lehet kihozni ennyiből.
Meg egyedülállóként lehet, hogy csak egy szobát bérelt volna ez a kérdésben szereplő nő.
A mostani házban sem hiszem, hogy külön szobája lenne.

válasza:

válasza:Egy átlagos lakás bérlése (értsd egy luké) olyan 200k körül van, rezsi, közös költség stb. legyen 230k.
Szal a csajnak havi 115k-t kéne beadnia, hogy 0-n legyen (értsd nem eltartva volt)
drogéria 2 guriga wc papír meg egy tubus fogkrém, hagyjuk
vet magának ruhákat, oké 0ft
Szóval ott vagyunk, hogy a csaj elvileg főzött a csókának, azaz kettejükre olyan ~220k-t kell havonta krumplira, húsra stb. élelmiszerre költenie, hogy ki jöjjön egálban azzal, hogy ott lakott.
És akkor még semmit sem rakott a lakásba, csak a bérleti díjat fedezte, ergó még ezen a ponton sem járna semmi neki...

válasza:

válasza:Mondjuk még ha a barátnőd rá is tudná beszélni a párját, hogy vegye el feleségül, akkor sem biztos a lakhatása. Mi van, ha végül elválnak? Nem lesz övé a lakás fele, hiszen még házasság előtt keletkezett vagyonról van szó.
Szegény barátnőd jól megjárta, hogy ennyire belebolondult a párjába.
Szerintem ott kéne hagynia, kimenni külföldre, aztán sok-sok túlórával, csak a legszükségesebbekre költve, lakótársakkal élve még nem lehetetlen 20 év alatt összespórolni egy pici, nagyon vidéken lévő lakásra valót. Igaz, nagyon vidéken nemigen vannak lakások, csak házak. Ha egyáltalán tud még 20 évet dolgozni a nyugdíjkorhatárig.
Kapcsolódó kérdések:
Sok évig úgy, hogy ti laknátok a barátotok/barátnőtök házába? Amihez soha semmi közötök nem lenne. Nem szeretnétek ilyen esetben inkább közös otthont?
Írjatok kérlek kort és nemet. Köszönöm
Aktuális az összeköltözés a kapcsolatunkban, de nekem kellene várost meg munkát is váltanom.. Ő a feleségének akar (tudom, hogy nem vetítés meg nem kamu) meg nincs semmi nagy probléma de bizonytalan vagyok. Sok minden együtt lakás alatt derül ki, de ha nem működik nem...
Benne lennétek alkalmi kapcsolatban?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!