Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti benne lennétek így egy...

Ti benne lennétek így egy kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Adott egy nő és egy férfi. A nő költözött a férfihez, akivel együtt van 20-30éve. A férfi nem akar közös otthont teremteni, neki nagyon jó így minden ahogy van. Viszont ha a férfival történne valami, a nőnek nem járna semmi, hiába élnek együtt nagyon sok éve.

Szerintetek oké ez egy párkapcsolatban a férfi részéről, hogy leél egy nővel egy fél életet, majd tegyük fel 30-40-50 év után is akár a nő mehet az “otthonukból” , mert mindent a férfi vérszerinti rokonai örökölnek majd!?

ápr. 26. 19:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:

Ha pedig nem jönne össze annyi pénzt, hogy lakást vegyen, az sem akkora gond, ha csak 12-15 évet kint tudna dolgozni, gyűjtögetni, már lehet annyi pénze, amiből kiegészíti a nyugdíját, és tud majd bérelni hátralévő éveiben valamit. Akár lakást, akár csak egy szobát.

Úgy tudom van hajléktalanok számára olyan lehetőség, hogy bérelnek egy saját szobát egy számukra kialakított szállón. Közös konyha, fürdőszoba. Vagy húsz éve csak 15 000 volt egy ilyen havonta. Más nem egy ilyet tudna bérelni később gondtalanul, ha megszedi kint magát.

ápr. 28. 23:20
 62/77 A kérdező kommentje:

60# 50felett menjen el külföldre dolgozni? Nem azt mondom lehetetlen, de ennyi évesen már nem kapkodnak az ember után.

54# Neked valami komoly frusztrációd lehet a témával kapcsolatban. Hol élsz te? 50ezer forint két emberre mire elég manapság?

ápr. 29. 07:58
 63/77 anonim ***** válasza:
Dehogynem! Gyárak, raktárak. Írni olvasni, két számot ôsszeadni tudjon, csak ennyi számít. De takaríthat is. Ausztriában nem nehéz munka, nem hajtják az embert.
ápr. 29. 08:38
 64/77 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, én biztos nem mernék belevágni. :D De majd megemlítem neki ezt a lehetőséget is.
ápr. 29. 09:47
 65/77 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ( én vagyok a nő), a párom költözött hozzám annak idején. Nem tudom, hogy ő gondolkodott e ezen, hogy mi lenne vele ha meghalnék, hol fog lakni, soha nem beszélt róla.

A ház amiben élünk az én, és a testvérem nevén van, saját, nincs rajta hitel.

Én biztos ráhagyom a részemet a páromra, szóval nem marad fedél nélkül. Szerintem ez a minimum.

máj. 3. 02:42
 66/77 A kérdező kommentje:
Annyi fejlemény történt, hogy beszéltek erről a dologról. (Egyébként megmutattam neki a kérdést amit kiírtam, szerencsére segitöszàndéknak fogta fel ő is.) És abban maradtak hogy a barátnőm külön fog költözni, persze továbbra is egy pár maradnának, de szeretne egy saját életet kialakitani magának, és másnak dolgozni még évekig. Persze az élettársának ez nem tetszik egyelőre, de úgy gondolja megbarátkozik majd vele. Ti erröl mit gondoltok, jó döntést hoz ezzel, vagy ti maradnátok inkább a pasasnál ebben a félig meddig kiszolgáltatott helyzetben? Illetve ha külön költöznétek ugyanúgy főznétek, takaritanátok, kapálnátok a kertet nála? :D
máj. 5. 12:10
 67/77 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy elég hülye lépés. Ha van egy kapcsolata, amit meg akar tartani, akkor miért lép egyet visszafelé? Ha ezt meglépi, akkor annak a kapcsolatnak annyi. Nem egyböl, hanem fokozatosan jönni fognak a viták meg az elhidegülés. Ami teljesen érthetö is lesz, hát ki nem venné zokon, hogy a párja magától elköltözik a 20 éve közös otthonból?

Egyébként nem értem az egészet, eddig az volt, hogy a nönek semmi pénze nincs, mert felélték a pasival, akkor miböl fog külön költözni?

A kiszolgáltatott helyzeten böven lehet segíteni anélkül is, hogy a nö elköltözne. Ha a költözésre lenne pénze, akkor azt félre is tehetné magának és máris nem lenne kiszolgáltatva. Ennyi.

Ha meg annyira ostoba, hogy külön költözik, de ugyanúgy visszajár ellátni a háztartást meg a kertet, na hát erre már épeszü ember nem is tud mit mondani.

Az egész gondolatmenetet én egyáltalán nem értem, ennek semmi értelme nincsen. Ha én saját életet akarok kialakítani magamnak, akkor nem kell párkapcsolatban élnem, mert akkor egyértelmüen nem tervezek közös jövöt a párommal. Ha meg párkapcsolatban akarok élni, akkor nem költözök külön 20 év után, hogy a saját egyszemélyes életemet tudjam kialakítani.

"szeretne egy saját életet kialakitani magának, és másnak dolgozni még évekig." Itt gondolom azt akartad írni, hogy NEM másnak dolgozni még évekig. Ez nekem megint nem értelmezhetö, mert ha én ellátom a közös háztartást, akkor nem másnak dolgozom, hanem magunknak. Ha ö úgy tekint a párjára ennyi év után is, mint egy idegen ember, akinek ö dolgozik, akkor azt kell mondjam, meg ez az egész külön költözés alapján is, hogy a barátnöd fejben nem teljesen százas. Ezt nem sértegetésnek szánom, de teljesen nyakatekert módon gondolkozik az életröl meg a párkapcsolatokról. De ez csak az én véleményem.

máj. 5. 13:00
 68/77 anonim ***** válasza:
Ha külön élnék át se mennék hozzá. Fordítva ül a nő nagyon a lovon. Ha ennyire pénzéhes, akkor kössön életbiztosítást a férfi, halál esetén 20-30 milliót fizet ha a nő lesz a kedvezményezett.
máj. 5. 13:35
 69/77 A kérdező kommentje:
Minden reszletet én sem ismertem, mint kiderült abból dőlt ki a liszt igazán, hogy a nő kapott egy kis lakást (örökölte), és felvetette az élettársának vegyenek közösen egy házat, mert ez a lakás vhol távolabb is van, meg ő nem is tudja mit csináljon vele. Ugye ezt a férfi elutasitotta, ezért végül abban maradtak, hogy nem költöznek külön viszont a nő elkezdi azt apránként feljavítgatni. Sajnos eladni nem lenne neki érdemes, mert ahol most laknak ott nem nagyon kapna érte másik ingatlant.
máj. 6. 07:44
 70/77 A kérdező kommentje:

Egyébként én ismerem őt, és nem egy pénzéhes vkiről van szó. De azért egy bizonyos kor felett normális ha az ember szeretne egy biztos hátteret magának.

Az más kérdés hogy a nő előbb is gondolhatott volna erre, vagy spórolhatott volna. Ezekkel ő is tisztában van.

máj. 6. 07:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Meddig lennétek benne így egy kapcsolatban?

Sok évig úgy, hogy ti laknátok a barátotok/barátnőtök házába? Amihez soha semmi közötök nem lenne. Nem szeretnétek ilyen esetben inkább közös otthont?

Benne lennétek egy poliamor kapcsolatban?

Írjatok kérlek kort és nemet. Köszönöm

Elköltözni valakihez másik városba és hozzámenni, ha nem vagytok biztosak benne, hogy boldogok lennétek? (többi lent)

Aktuális az összeköltözés a kapcsolatunkban, de nekem kellene várost meg munkát is váltanom.. Ő a feleségének akar (tudom, hogy nem vetítés meg nem kamu) meg nincs semmi nagy probléma de bizonytalan vagyok. Sok minden együtt lakás alatt derül ki, de ha nem működik nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!