Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti benne lennétek így egy...

Ti benne lennétek így egy kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Adott egy nő és egy férfi. A nő költözött a férfihez, akivel együtt van 20-30éve. A férfi nem akar közös otthont teremteni, neki nagyon jó így minden ahogy van. Viszont ha a férfival történne valami, a nőnek nem járna semmi, hiába élnek együtt nagyon sok éve.

Szerintetek oké ez egy párkapcsolatban a férfi részéről, hogy leél egy nővel egy fél életet, majd tegyük fel 30-40-50 év után is akár a nő mehet az “otthonukból” , mert mindent a férfi vérszerinti rokonai örökölnek majd!?

ápr. 26. 19:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 A kérdező kommentje:

67# Neked annyit írnék csak, most volt időm végig olvasni. :D , hogy te itt párkapcsolatról beszélsz, meg közös otthonról. Mindez valójában nincs is meg.

Amúgy folyamatosan megy a vita közöttük. Nem tudom meddig bírják, pedig amúgy szeretik egymást. Csak nagyon másképp gondolkodnak bizonyos dolgokról.

Egy biztos, én nem tudnám ezt megtenni azzal az emberrel akivel leélek egy fél életet. De hát ez én vagyok. :D

máj. 6. 07:57
 72/77 anonim ***** válasza:

Kérdezö, most már egyre zavarosabb lesz ez a történet. Azzal kezdödött, hogy együtt vannak 20-30 éve és a nö költözött a férfihez. Utána, hogy a nönek semmije nincs, mert felélték az összes pénzét. És sír, hogy ö földönfutó lesz, ha a pasival történne valami, mert a pasi nem akar közösködni.

Mostanra kiderül, hogy a nönek van egy örökölt ingatlana, viszont se párkapcsolata, se közös otthona valójában nincs.

Bele se megyek már ezek boncolgatásába, mert úgy látom semmi értelme, de ha nem is párkapcsolatban élnek (akkor miben?), akkor visszatérnék az eredeti kérdéshez, hogy tényleg milyen jogon várná el, hogy ráirassa a lakását a pasi.

máj. 6. 08:20
 73/77 A kérdező kommentje:
Ezt most örökölte nem rég, az apukája régen meghalt, neki a volt élettársa hagyta rá. Ő se számitott rá. Ettől függetlenül megtakaritása nincs, az ő elmondása szerint. És ő közös házat szeretett volna, nem azt hogy hagyja rá a pasi a házát. De ha az élettárson múlna tényleg földönfutó lenne ami akkor is gáz. Ha én szeretek valakit, gondoskodom róla, amennyire a lehetőségeim adottak.
máj. 6. 09:19
 74/77 A kérdező kommentje:
Egyébként érdekes az is, hogy pàr ember megértette azt amit én írok, és az valahogy mind nő volt. :D
máj. 6. 09:21
 75/77 anonim ***** válasza:
Meg lehetne oldani fél átírással vagy végrendelettel. Semmit nem ér egy új közös lakás, mert a férfi részéről ugyanúgy örökölnének a saját gyerekei. Tehát ilyen szempontból bullshit a kérdés.
máj. 8. 09:04
 76/77 A kérdező kommentje:

Nem tudom, nem ismerem pontosan ezzel kapcsolatban a jogszabályokat.

De mind1 is, mert nem fognak közös házat venni, viszont sztem rá fog menni a kapcsolatuk erre az állandó feszkóra, meg arra hogy mindkettő a saját házához húz majd jobban.

máj. 8. 11:34
 77/77 anonim ***** válasza:
Így, hogy saját lakása van a nőnek, én sem íratnék rá egy m2-t sem a férfi helyében. Hisz nem lesz földönfutó, lesz hova mennie ha úgy alakul.
máj. 8. 21:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Meddig lennétek benne így egy kapcsolatban?

Sok évig úgy, hogy ti laknátok a barátotok/barátnőtök házába? Amihez soha semmi közötök nem lenne. Nem szeretnétek ilyen esetben inkább közös otthont?

Benne lennétek egy poliamor kapcsolatban?

Írjatok kérlek kort és nemet. Köszönöm

Elköltözni valakihez másik városba és hozzámenni, ha nem vagytok biztosak benne, hogy boldogok lennétek? (többi lent)

Aktuális az összeköltözés a kapcsolatunkban, de nekem kellene várost meg munkát is váltanom.. Ő a feleségének akar (tudom, hogy nem vetítés meg nem kamu) meg nincs semmi nagy probléma de bizonytalan vagyok. Sok minden együtt lakás alatt derül ki, de ha nem működik nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!