Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért akarnak a párok együttélni?

Miért akarnak a párok együttélni?

Figyelt kérdés
Jelenleg nyolc éve vagyok párkapcsolatban azt kell mondanom hogy a boldog párkapcsolatban, őszinteség, hűség részemről biztos megvan, szerintem a párom részéről is, azt mondom most hogy tűzbe tenném a kezem értem, viszont abszolút nem költöztünk össze nem élünk együtt, van hogy három-négy hetet együtt vagyunk folyamatosan de mindenkinek van egy saját lakása, van hogy pár hétre mindenki a saját lakásában van, szerintem ha összeköltöztünk volna 3 év és elrohantunk volna egymástól, az együttélés szerintem nagyon nehéz, sokszor akkor megy szét egy pár, szokták is mondani hogy lakva ismeri meg egymást az ember, lehet hogy jobb külön élni...
júl. 8. 18:07
1 2 3 4 5
 31/47 Kv-An ***** válasza:

28 figyi nincs azzal semmi probléma, ha neked ez kell. De te akarod megmagyarázni, hogy függőség, hogy muszáj, hogy egészségtelen a mások verziója. Fogadd el, nem mindenki "te" vagy.

""Meglepő hogy sok ember ennyire akar függeni a másiktól, szerintem ez baromira nem egészséges valamiféle kötődési zavar lehet ez is, hogy muszáj összeköltözni állandóan vele akarok lenni""

"""De együtt lenni minden este és hol van az én idő, hol van a saját privát szféra, ennyire a másiktól vagyunk függve, én is imádok a párommal összebújni, alszunk is sokszor együtt, de van jó pár nap amikor jó egyedül lenni, magad ura lenni, saját kis szokásodban ellenni, saját kis komfort zónádban lenni, saját kis világosban, szerintem ez az egészséges""An

júl. 9. 07:26
 32/47 anonim ***** válasza:
59%

Ott a kert. Az egyik kapálhat ameddig a másik megfőzi az ebédet.

Lakásnál pedig nem garzonban kell élni 2 embernek, hanem 60-70 négyzetméteres lakásban. Az egyik kockul, ameddig a másik takarít.

júl. 9. 07:30
 33/47 anonim ***** válasza:
29%

Nyugi semmi gond nincs veled kérdező. Nektek így jó. Én se bírnám, ha valaki állandóan a nyakamon lógna, nekem is kell az énidő. Laktam már együtt két exemmel is, az első állandóan rajtam lógott, egyszerűen nem tudta egyedül feltalálni magát, az agyamra ment. A másodikkal jól működött, mert ő is igényelte, hogy el tudjon lenni magában is. Jól megértettük egymást ilyen szempontból (más okból szakítottunk…). De pl. az exfelesége őt is állandóan b*sztatta, ha fél órát a gép előtt volt, már jött a csaj és csesztette, hogy menjen inkább oda hozzá, mert nem tudja magát lefoglalni a nő. Na azután voltak is félelmei az összeköltözéssel kapcsolatban, mert nem akart mégegy ilyen piócát. Aztán szépen megnyugodott, mikor rájött, hogy én nem vagyok ilyen.

Szerintem hasonló igényű emberrel az együttélés is jó tud lenni, de az is teljesen oké, ha megvan a külön életteretek és átjártok egymáshoz. Lényeg, hogy nektek jó legyen, ne másoknak akarj megfelelni :D

júl. 9. 07:37
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

“De együtt lenni minden este és hol van az én idő, hol van a saját privát szféra”

Hát nem tudom engem egyszerűen csak nem irritál annyira a párom hogy ne tudjak vele megmaradni egy épületen belül.

Minden nap van énidőnk, de ehhez nem kell kilométerekre lennünk egymástól. Nekem mindig fura volt hogy valaki nem bír úgy csinálni valami hobbit hogy közben más is tartózkodik az ingatlanban…

júl. 9. 08:18
 35/47 anonim ***** válasza:
#34 de teljesen egyedül lenni otthon más, mint mikor van valaki a másik szobában. Én azért igénylem is, hogy néha teljesen egyedül legyek.
júl. 9. 08:26
 36/47 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, ha a magam dolgával akarok foglalkozni akkor nekem csak az számít hogy aki otthon van az hagyjon békén addig. Nem zavar pl az olvasásban, ha a párom is ott van a házban és ő is olvas csendben. Ha nagyon hangos hobbija lenne akkor valószínűleg zavarna :D

júl. 9. 08:45
 37/47 Kv-An ***** válasza:
35 ha valamivel el vagyok foglalva azt se tudom hol a párom. Férfi meg képes arra, elmegyek otthonról, szólok neki bólint, de el se jut az agyáig. Eltelik egy óra és felhív hol a fenébe vagyok, hol lennék, mondtam a Sparba megyek, hát ő azt nem halotta.An
júl. 9. 09:18
 38/47 anonim ***** válasza:
88%

Az emberek nem egyformák. Valaki jobban vágyik a másik közelségére, más kevésbé. Vannak romantikusabb emberek, és vannak kevésbé romantikusak. Vannak érzelmesebb emberek, és vannak kevésbé érzelmesek. Vannak bújósabbak, és vannak kevésbé bújósak. Semmi probléma nincs azzal, ha te nem szeretnél összeköltözni. Vannak nők is szép számmal, akik így vannak ezzel.

Ami a probléma, és egyébként kimondottan beteges, az az, hogy mennyire be vagy gőzölve attól, amiért mások nem viszolyognak attól, hogy a szerelmükkel együtt éljenek, vagy együtt aludjanak. Az intelligencia ott kezdődik, hogy megértjük, hogy nem mindenkinek ugyanazok a vágyai és elképzelései, mint nekünk.

Az "érveidet", amik igazából nem többek habzó szájú fröcsögésnél, hadd ne kelljen bővebben ecsetelnem, hogy mennyire távol állnak a valóságtól! Semmiféle aberráció, addikció, kötődési zavar nincs abban, ha valaki szereti érezni a szerelme közelségét. De még ha az is lenne: miért is baj az, ha ők így boldogok?

Az viszont mindenképp intő jel, ahogy te bekattantál attól, mert mások nem félnek vagy undorodnak attól, ha a szerelmükkel egy élettérben élnek. Ennyiből nem lehet pontos diagnózist felállítani, de ez könnyen lehet valamilyen személyiségzavar, kötődési zavar, fóbia, vagy szociális zavar. Vagy valamiféle védekező magatartás, aminek nem ártana kideríteni az okait.

Ami meg az én-időt illeti: semmi nem zárja ki, hogy legyen.

júl. 9. 11:15
 39/47 anonim ***** válasza:
De ez akkor sem normális értelemben vett kapcsolat. Ez valahol a reggeli és ebéd közt van. Tízórai.
júl. 9. 11:35
 40/47 anonim ***** válasza:
#39 ember fogd már fel, hogy mindenkinek más a normális xD Komolyan egyes emberek annyira csak a saját véleményüket képesek elfogadni. Legyél már egy kicsit nyitottabb.
júl. 9. 11:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

A barátnőm látássérült, 1,5 éve ismertük meg egymást, majdnem fél éve együtt élünk. Hogy lehet egy látássérült nővel együttélni hosszútávon?

Rengeteg nehézséggel jár,időnként elgondolkodok,hogy 50 évesen már nem biztos hogy arra vágyok,hogy kiszolgáljak valakit.Amikor kirándulni szeretnék,túrázni,utazni,kikapcsolódni.Mellette ezt nem tehetem. Börtönnek élem meg kissé a jelenlegi...

Hogyan tudnak párok együttélni?

41 éves vagyok de el nem tudnám képzelni hogy nővel együtt éljek pedig voltam hihetetlen szerelmes de amikor összeköltöztem vele menekültem onnantól nincs szabadság onnantól függsz egy másik embertől még belegondolni is borzalmas sosem értettem azokat az embereket akik...

Együttêlni anyòssal,ha nincs annyira jò àllapotban?

Összeköltöznèk a pàrommal,aki 43 èves.Az èdesanyjàval lakik ,aki nehezen megy ,műtèt majd a közeljövőben lesz valamikor.Nem költöznênk el tőle ,mert kell neki a segìtsèg ,a hàz fenttartàsàhoz.

Milyen együttélni egy ilyen emberrel?

Aki a barátait fontosabbnak tartja nállad.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!