Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Meg fogják kérni a kezem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meg fogják kérni a kezem?

Figyelt kérdés

A páromhoz pár hét múlva fogok kiköltözni külföldre. Van külön háza, de közel laknak a szülők. A lényeg, hogy a szülei elég konzervatívak és szerintem nem néznék jó szemmel, hogy eljegyzés hiányában odaköltözzek a páromhoz. Párszor már jelezték, kérdezősködtek, hogy mikor lesz az esküvő. Párom is szeretne esküvőt, meg is beszéltük, de mivel még nem laktunk együtt, szerintük korai még.

Persze egy eljegyzést meg lehetne tartani családi körben, aztán az esküvőt meg majd akkor, amikor akarjuk.

Az ok, amiért feltételezem most a lánykérést, hogy a szülei ragaszkodnak hozzá, hogy találkozzon a család (szüleim + nagyszüleim és ők). Mivel régimódiak, nekem az az érzésem, hogy tőlük akarnak megkérni.

Jól gondolom?

2014. máj. 14. 22:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges ezen gondolkodnod. Ez a tipikus női túlgondolás. Nyilván tudod a válaszod, szóval nem kell külön előkészülnöd rá. Ha meg mégsem úgy lesz, csalódni fogsz? Hagyd, hogy a dolgok megtörténjenek....35/N
2014. máj. 14. 22:19
 2/12 anonim ***** válasza:
80%
Régen rossz, és nagy gondok lehetnek belőle, ha egy férfi a családja nyomására vesz el egy nőt. Inkább attól tarts, ha megkéri a kezed. Ilyen befolyásolható férfival én biztos nem lennék együtt...
2014. máj. 14. 22:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne szülői nyomásra legyen eljegyzés, nem velük fogtok élni.
2014. máj. 14. 22:22
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mond el a párodnak, hogy ő fontosnak tartja-e ezt, és hogy te szeretnéd-e.
2014. máj. 14. 22:36
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

most komolyan mitől lesz jobb ha gyűrű van a kezeden és úgy költözöl oda? jogilag semmi, szorosabbnak lehet szorosabb, de nem a felesége leszel, így nem változna semmit

a gyűrűt bármikor le lehet húzni és szevasz

2014. máj. 14. 22:40
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltetlenül..

Nálunk is hasonlőan volt( külföldet leszámtva)

Mégsem kérte meg a férjem a kezem..

De aszülők akarták tudni kifia borjával kötözök én össze, és ki költözik a páromhoz..

Aztán eltelt 3 év, és utána kért meg, amikor már kiderült, hogy tudunk-e együtt élni..

A szülők 6 éve emlegetik a gyereket is..mgsem lett csak ezért még gyerekünk, akkor lesz, ha készek vagyunk rá.

Ugyanez igaz, a házasságra is..

Attól lehet, hogy igazad van, és megkér a párod, de ne csalődj, ha mégsem, ne eld bele magad..

2014. máj. 15. 07:21
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül.

Én is és a szüleim is konzervatívak vagyunk, de azért nem kéne kinézni mindig belőlünk, hogy kb. a sumérok módján élünk és apám majd tevékért fog eladni... :D

Szüleim is szeretnék megismerni annak a szüleit, akivel le szeretném élni az életemet, ez természetes. De attól még nem jutna eszükbe a "fejem fölött" elintézni az eljegyzést. Ez a barátommal a közös döntésünk.

2014. máj. 15. 18:08
 8/12 A kérdező kommentje:

Tényleg meg fogja kérni a kezem, ma "bevallotta". :)

Megkérdezte, hogy milyen gyűrűt szeretnék, illetve mekkora a méretem.

2014. máj. 15. 18:29
 9/12 anonim ***** válasza:

az attól még nem azzal egyenlő, hogy az összeköltözés kezdetétől megkér :)Tervezi valószínűleg, aztán lehet, ha minden jó, és jól működik az együttélés, akkor majd megkér valamikor.Attól, hogy a szülei konzervatívok még nem kell neki is annak lennie. Ne nagyon éld bele magad, mert hatalmasat lehet koppanni, ha mégse.

pl.: én kicsivel több mint egy éve vagyok a párommal, és kb. a 4 hónap óta megbeszéltük, hogy mindketten házasságpártiak vagyunk, és karácsony tájékán már mondta, hogy gyűrűt akart venni, csak nem talált olyat, ami ár-értékben megfelelt volna (akkor voltunk fél éve együtt). Azóta meg volt valentin-nap, évforduló is, de semmi. Közben mi is beszéltünk az ő kezdeményezésére, hogy milyen gyűrűk tetszenek stb. Mondta egyszer, hogy majd akkor kér meg, ha nem számítok rá, tehát, hogy mikor fogalmam sincs. Annyit tudok, hogy 2-3 év múlva mindketten szeretnénk közös gyereket, és azt kölcsönösen csak házasságban tudjuk elképzelni, szóval nyilván még előtte. Szóval nem kell ezen kattogni, ahogy az első válaszoló írta, örüljél, hogy valamikor meg akar kérni, de hagyjad, hogy megtörténjenek a dolgok.

2014. máj. 15. 18:58
 10/12 A kérdező kommentje:

De már megmondta, hogy most fog megkérni. :)

És nem kattogok ezen, tényleg, de azért örülhetek halkan? :)

2014. máj. 15. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!