Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzés után közös kassza?
Ti hogy voltatok?
Még nem voltam senkivel közös kasszán, de mindenképp ki szeretném próbálni. A kérdésem az lenne, hogy szokás-e már eljegyzés alatt átállni közös kasszára? Vagy csak házasság után? (jó tudom nyilván azt csinálunk amit mi akarunk, csak érdekel másoknál hogy volt:)
Volt barátommal együtt laktunk, már akkor közös kasszánk volt.
Sosem számolgattuk, ki, mibe, mennyit adott.
Volt, hogy ő kifizette a lakást, én a telefont meg a netet, plusz vettem tisztálkodó- és takarítószereket, kaját stb. Volt, hogy fordítva.
Majd úgyis kialakul nálatok, hogy lesz megfelelő mindkettőtöknek.
Van ismerős pár, ahol a "felezéses" módszer vált be, tehát minden nagyobb kiadást felesben fizetnek.
De mint írtam, nálunk amolyan "kinek van több pénze, kedve éppen" módszer volt :).
Felejtsd el, hogy mi a szokás. Az a fontos, hogy mi a jó megoldás.
Szerintem a következő a jó, mi ezt csináljuk: van egy közös kasszánk, amiből fedezzük a rezsit, kaját meg egyéb alapvető dolgokat (akár ruhát is). Ha marad belőle, akkor mehet arra, amire éppen kell. Ebbe a közös kasszába minden hónapban dobunk bele pénzt, annyit, hogy ezeket az alapvető dolgokat fedezzük vele. De amúgy rugalmasan kezeljük az összeget. A fizetésünk azon része, amit nem dobunk bele a kasszába, privát marad. Arra költjük, amire csak akarjuk, és nem szólunk bele a másik költekezésébe. A nagyobb kiadásokat persze megbeszéljük, és ha valamire spórolunk, azt is összeegyeztetjük.
Így meg lehet tartani a függetlenséget is, de megvan a közös kassza is. Mindenki költhet a hobbijára anélkül, hogy felelnie kéne a másiknak, de azt biztosítjuk, hogy az alapvető dolgokra van pénz.
Kerüljétek el azt, hogy minden forintról elszámoltatjátok a másikat, és azt is, hogy egyáltalán nem közösködtök.
Igaz, nem írtam pontos dolgokat:
7 éve vagyunk együtt és 4 éve egy lakásban másokkal az egyetem miatt.
pont ugy csinálnám mint a hatos.
szerintem teljesen jó, ha az embernek marad egy kis saját pénze is. a nagyobb dolgokat meg közösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!