Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Eljegyzés után közös kassza?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eljegyzés után közös kassza?

Figyelt kérdés

Ti hogy voltatok?

Még nem voltam senkivel közös kasszán, de mindenképp ki szeretném próbálni. A kérdésem az lenne, hogy szokás-e már eljegyzés alatt átállni közös kasszára? Vagy csak házasság után? (jó tudom nyilván azt csinálunk amit mi akarunk, csak érdekel másoknál hogy volt:)

2016. jún. 21. 12:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Együtt éltek?
2016. jún. 21. 12:15
 2/13 A kérdező kommentje:
Most kezdjük a közös életet, igen. Mindkettőnk keres munkát, barátom családjának a lakásában lakunk.
2016. jún. 21. 12:17
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Ha már két ember együtt él sztem akkor is lehet már közös kasza! De mindenki maga dönti el! Én szinte csak ilyen kapcsolatokat látok ahol közös a kasza! De egyre nagyobb divat kapcsolatban házasagban a kúlön kasza!
2016. jún. 21. 12:19
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Szia! :-) Mi az eljegyzésünkkor már együtt laktunk a párommal, így már akkor közös kasszán voltunk. :-)
2016. jún. 21. 12:54
 5/13 anonim ***** válasza:

Volt barátommal együtt laktunk, már akkor közös kasszánk volt.

Sosem számolgattuk, ki, mibe, mennyit adott.

Volt, hogy ő kifizette a lakást, én a telefont meg a netet, plusz vettem tisztálkodó- és takarítószereket, kaját stb. Volt, hogy fordítva.

Majd úgyis kialakul nálatok, hogy lesz megfelelő mindkettőtöknek.

Van ismerős pár, ahol a "felezéses" módszer vált be, tehát minden nagyobb kiadást felesben fizetnek.

De mint írtam, nálunk amolyan "kinek van több pénze, kedve éppen" módszer volt :).

2016. jún. 21. 12:55
 6/13 anonim ***** válasza:

Felejtsd el, hogy mi a szokás. Az a fontos, hogy mi a jó megoldás.

Szerintem a következő a jó, mi ezt csináljuk: van egy közös kasszánk, amiből fedezzük a rezsit, kaját meg egyéb alapvető dolgokat (akár ruhát is). Ha marad belőle, akkor mehet arra, amire éppen kell. Ebbe a közös kasszába minden hónapban dobunk bele pénzt, annyit, hogy ezeket az alapvető dolgokat fedezzük vele. De amúgy rugalmasan kezeljük az összeget. A fizetésünk azon része, amit nem dobunk bele a kasszába, privát marad. Arra költjük, amire csak akarjuk, és nem szólunk bele a másik költekezésébe. A nagyobb kiadásokat persze megbeszéljük, és ha valamire spórolunk, azt is összeegyeztetjük.

Így meg lehet tartani a függetlenséget is, de megvan a közös kassza is. Mindenki költhet a hobbijára anélkül, hogy felelnie kéne a másiknak, de azt biztosítjuk, hogy az alapvető dolgokra van pénz.

Kerüljétek el azt, hogy minden forintról elszámoltatjátok a másikat, és azt is, hogy egyáltalán nem közösködtök.

2016. jún. 21. 13:03
 7/13 anonim ***** válasza:
55%
Szóval eljegyzett és most költöztök össze? Hát, sok sikert, de én az ilyenekből jó történetet még nem hallottam.
2016. jún. 21. 13:13
 8/13 anonim ***** válasza:
Azért azt várjátok meg hogy ki mikorra talál munkát és mennyit fog keresni! Ez is nagyban meghatározza a dolgokat.
2016. jún. 21. 13:33
 9/13 A kérdező kommentje:

Igaz, nem írtam pontos dolgokat:

7 éve vagyunk együtt és 4 éve egy lakásban másokkal az egyetem miatt.

2016. jún. 21. 13:37
 10/13 anonim ***** válasza:

pont ugy csinálnám mint a hatos.

szerintem teljesen jó, ha az embernek marad egy kis saját pénze is. a nagyobb dolgokat meg közösen.

2016. jún. 21. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!