Ki vezeti az oltár elé a jegyespárt a templomban, ha már van gyerekük és polgàrilag házasok?

válasza:Miért nem a lelkészt kérdezed meg?
Ha ennyire nem vagy képben, minek akarsz templomi esküvőt?
Melyik felekezet?

válasza:"Katolikus. Pap azt mondta, mehetünk együtt."
Mehettek együtt is, szülővel is. A katolikus házasságkötésnél erre nincs szabály. Bevonulni sem kötelező.
"Alapból viszont arra vagyok kíváncsi, hogy ilyenkor mások hogy szokták? Volt màr valaki ilyen helyzetben?"
Ez abszolút családonként eltérő. Talán a legelterjedtebb, ha a a menyasszonyt az apja, a vőlegényt az anyja kíséri be. Legalább is én ezt láttam legtöbbször. De hallottam olyat, ahol keresztszülő kísér.
Szerintem a ti esetetekben elegánsabb, ha együtt mentek, de ez az én személyes véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Úgy gondolom már rég nem Ők “gondoskodnak” rólunk, szóval itt teljesen bohóckodás lenne az “átadás-átvétel”. Szóval mi ketten és a gyerekek vonulnánk be, plusz előttünk a koszorús lányok. A pap szerint is rendben van. Szülők megharagudhatnak vagy ez teljesen érthető?
S bár te sem tudod elképzelni magad (egyenlőre) szülőként, de azáltal, hogy a másik fél ezt kijelenti, úgy érzed, mintha ténylegesen áldozatot kellene hoznod, hogy vagy Ő, vagy egy meg nem született gyerek, akire még lehet te sem állsz készen? Változhat a véleménye...
Apukámnak nagy vágya lenne, viszont egyházi esküvőt nem akarunk.
Falusi, katolikus templom, padsorok és a templomajtó díszítve, de idegenkedem a gondolattól, hogy kitegyem a szokásos fehér kardvirág gerbera kombinációt, vagy olyasmit amivel egyúttal temetni is lehetne, vagy, hogy 10000 fizessek, amikor én szívem szerint egyáltalán...
Apával nem jó a kapcsolatom, 3 havonta egyszer beszélünk, akkor is majdnem mindig vita lesz a vége. Egyáltalán nem szeretném, ha ő kísérne az oltárhoz (így az öcsémre esett a választásom), de nem is szeretném megbántani. Közölte édesanyámmal egy fél éve mikor megkérte...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!