Gáz a meghívó kiküldése után módosítani az esküvő kezdési időpontját? Eredetileg 14:00 lett volna, fél évvel hamarabb küldtük ki a meghívót viszont most 3 hónappal előtte állt össze teljesen a menetrend, a szolgáltatók minden,15:00 lenne az ideális.

válasza:

válasza:

válasza:Attól függ, hogy milyen az esküvő. Szűk családi, baráti körben, akiket egy fél óra alatt körbe tudtok telefonálni: ilyenkor nem (annyira) ciki. (Olvastam az előző kérdésed. Még mindig kevésbé ciki, mint 3 órát várakoztatni őket, aztán közben elmennek )
Ilyen 50+ fős vendégsereg esetén már inkább ciki lesz. Erősen olyan, mintha szervezetlen lenne, megy a fejetlenség meg a kapkodás, közben meg semmi sem biztos.

válasza:

válasza:

válasza:A #6-osnál a pont! Aki el akar menni az úgy szervezte eleve a napját, hogy aznap ott tudjon lenni. Hogy 14h-ra, vagy 15h-ra, urambocsá' 11h-ra vagy 16h-ra már csak technikai kérdés.
Mielőbb jelezd mindenkinek!

válasza:

válasza:Ezek az emberek elvileg azért vannak a meghívottjaitok közt, mert fontosak számotokra és fontosak vagytok számukra. Nem egy szolgáltatásra fizettek elő, hanem elvileg annak szeretnének tanúi lenni, hogy összekötitek az életeteket. Nem az a célja az esküvőnek, hogy egy tökéletesre szervezett eseményt nyújtsatok nekik a szórakoztatásukra, hanem meghívjátok őket, hogy veletek ünnepeljetek és igen, ez egy nagy rendezvény sok szemponttal, úgy, hogy nem az a szakmátok, hogy ilyeneket szervezzetek.
Miért ne változhatna 3 hónappal az esemény előtt a menetrend? Nem mindegy egy vendégnek, hogy 2 vagy 3? Ráadásul csak későbbre került, akkor elvileg eleve ott terveztek volna lenni. De ha valamiért számít, még mindig van 3 hónapjuk leszervezni.
Én úgy gondolom, hogy aki ebbe vendégként alapos indok nélkül beleköt, az ezzel azt az egyet bizonyítja, hogy nem érdemli meg, hogy foglalkozzatok a véleményével (sőt, kívülállóként megkockáztatnám a kérdést, hogy ha ennyit nem tud szeretettel kezelni, akkor mi keresnivalója van ott egyáltalán?)

válasza:Csak nekem nem világos, hogy miért küldtétek ki úgy a meghívókat, hogy nem is volt fixálva az esküvő konkrét időpontja? Tényleg nem értem.
Amúgy meg egyóra eltolódásról beszélünk, nem napok vagy hetek. Szóljatok nekik hogy egyórával későbbre készüljenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!