Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Vélemény a menüről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vélemény a menüről?

Figyelt kérdés

Mit variálnátok?

Én kis dilemmában vagyok, hogy hideg előétel legyen a leves előtt, vagy inkább a leves után egy pörkölt.... nem tudom.

Legutóbbi esküvőn amin voltam, a levessel és a pörivel úgy jól laktam (pedig fél adagot szedtem) hogy nem jutott hely a svédasztalnak, pedig arra vártam.

Előétel

Erdélyi padlizsánkrém, pirítóssal, grillezett gomolyával

Leves

Házias húsleves lúdgége tésztával csészében szervírozva

Főétel - svédasztalosan

Rosé kacsamell színes borskéregben

Mézes, borókás sertésszűzérmék roston sütve erdei gombaraguval

Sajttal, sonkával töltött sertésborda rántva

Rántott sajt

Héjas, fűszeres burgonya

Grillezett zöldségek

Friss vegyessaláta

Desszert

FEKETE ERDŐ KEHELY-csoki mousse rumos meggyel, piskóta lappal és tejszínhabbal

Éjfélkor:

Hidegtál (maradék sültek, franciasalátával, kaszinótojással, töltött sonkával kiegészítve)

Nem kevés a köret?

Nagyon puccosak a kaják, vagy jó? Csak nem pórias gondolom.

Lesz torta is, azért gondoltam ilyen könnyű desszertre.

Bármi ötletet szívesen fogadok!

Köszi

2016. jún. 23. 21:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Szerintem a desszert felesleges. Ha mégis, akkor én gyümölcs sörbetet kérnék. Többi nagyon nagyon jól hangzik. Meg is éheztem csak az olvasástól. Levesnél a tálas megoldás jobb szerintem, mindenki annyit szed magának, amennyit akar, nem mindenki szereti ha zöldség vagy hús van a húslevesében, más a sok tésztát szereti , stb.
2016. jún. 24. 15:30
 22/29 wiWell ***** válasza:

Kérdezo, elmehetek a lagzidra? Kivétel nélkul mindent szeretek, amit leírtál. Nagyon orulnék, ha ilyen menu lenne a kovetkezo lagziban ahova megyek. Nem unalmas és nem is hivalkozó.

Az eloételt meg a desszertet ki lehetne hagyni, de nekem mindketto nagyon érdekesen hangzik, és szívesen megkóstolnám :-)

2016. jún. 24. 15:44
 23/29 wiWell ***** válasza:
*hivalkodó
2016. jún. 24. 15:44
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
szerintem leves előtt nem kell előétel, a leves már előétel. A másik, hogyha a nyáron van az esküvő akkor a klasszikus hús levest hanyagolni kéne, mert egyrészt a pörkölt sültes tálak elé már túl sok másrészt a melegben ki akar egy meleg levest megenni. Én hideg levesben gondolkodnék, gyümölcsleves v. gaspacho. Aztán a főételt én szegényesnek érzem, legyen választási lehetőség, főleg ha már svédasztalos. Nem biztos, hogy mindenki sültestálat akar, én betennék egy őz v. marha, birkapörköltet is galuskával,illetve b. varriációként a sültes tál. Itt is szerintem legalább 2 féle saláta + savanyúság legyen. Aztán én hiányoltam az aprósüteményeket, szerintem kellenek, lehet nincs kész rögtön a kaja, akkor jó ha van valamit rágcsálni, ebben az esetben viszont a pohárkrém felesleges. Éjféli menü: ennek pont az lenne a lényege, hogy valami nehezebb kaja is legyen benne, ami felfogja a piát, hogy ne üljön el hamar a buli. jók a sültek, saláták, de én a töltött sonkát lecserélném mini- töltött káposztára.
2016. jún. 25. 09:10
 25/29 anonim ***** válasza:
Nagyon tetszik, de az éjfjéli menühöz ill. levesből is kellene egy vega étel :) Amúgy nagyon jó.
2016. jún. 26. 16:13
 26/29 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, míg nem voltam internet közelben, nagyon sok hasznos tanács érkezett.

A leves szervírozási módját már variáltam, nagy tálak lesznek, külön a leveshúsok és zöldségek, hogy mindenki kedvére olyat válogasson amit szeret.

Viszont az esküvő őszi lesz, így maradok a húslevesnél :)

2016. jún. 27. 16:32
 27/29 anonim ***** válasza:

Nekem egy valami tűnt fel: nem lehetne az egyik sertést csirkére cserélni. Én pl. sem a kacsát, sem a sertést nem bírom megenni. Ilyen módon, én biztos, hogy csalódott lennék. Persze te ismered a vendégeidet, csak nekem ez rögtön szemet szúrt. Meg nyilván csak egy tipp, nem hozzám kell igazodnod, cska hátha vannak ilyenek mint én. Körethez még hozzávenném a rizst is. Nem puccos amúgy a menü, teljesen oké. :)

Én nem rég voltam esküvőn, ott volt leves, meleg előétel, főétel is, desszert helyett sütiket hoztak, mi végigettük simán, éjfélkor is, meg a tortát is (ott már kicsit rosszul voltam)

2016. jún. 28. 19:37
 28/29 anonim ***** válasza:
Ezekből én a piritóst, a gomolyát és a panírt enném egész este, meg sütiket. Hiányzik a csirke és a rizs, meg a fűszerkeverék nélküli burgonya. Bocsi, nem jön be.
2016. jún. 28. 19:46
 29/29 anonim ***** válasza:
Ha el akarod hagyni az előételt, inkább emeld be a főételek közé, és hagyd ki a rántott sajtot! Vega vagyok, és az a tapasztalatom az esküvőkön, hogy a grillsajtra azonnal le kell csapnom, mert azt szinte mindenki szereti, ha lassú vagyok, éhen maradok. :D Egy ilyen fogás akkor is tuti siker, ha amúgy mindenki eszik húst, mert hát attól még, hogy nem vagy vega, nem biztos, hogy épp aznap is jól esnek a nehéz ételek. Az összes többi étel nehéz és fűszeres, én mindenképp benne hagynám ezt a menüben, mert könnyű, üde fogás, és nem egy megszokott uncsi lagzis tétel.
2016. júl. 5. 23:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!