Szerinted belefér a házassági szerződés ?

válasza:#1
Igen olyan 200-300 millió forintnyi

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Vicces. A nincstelen beházasodó akarja védeni azt, ami nincs?
A vagyonjogi szerződésnek a gazdag félt kéne védenie, hogy goldie digger ne tudja elvenni a felét annak, ami nem az övé.

válasza:

válasza:Én nőként írom korábbi rossz tapasztalat miatt, hogy igen, mindenképp. Exem 1/3-át se kereste annan mint én, mégis pénzt követelt az ingatalnomból, mert állítólag felujította. Eleve minden alapanyagot én álltam a fizumból és ez soha nem ment a háztartás kárára. Sőt, nem kellett bele adjon semmibe, azt se tudta, mennyi a rezsi.
A nagyobb munkákat szakemberek végezték. Ez exem glettelt, festett(olyan is lett, sose csinálta korábban), kicserélt egy csapot. Mégis követelőzött, mert hogy közös kasszán voltunk mikor ezeket vettem meg ő mennyit dolgozott a házon (rohadtul nem). Ja meg a megtakarításom egy részét vitte volna, miközben 2 évig ingyen lakott nálam, semmibe nem kellett adnia.
Nem ment el bíróságig, az ügyvéd lebeszélte. Viszont ezek után nagyon meggondolom, kivel/milyen körülmények között költöznék/házasodnék. Pártolom a szerződést.

válasza:6 a nincstelen behazasodónak lejet lakasa lenne ha nem más kölykére menne el a pénze a családba. Vagy ha más palival vennének közöset.
Ahol a palinak van ingatlana az nem fer válás után hogy mehetne az utcára a másik miután pénzét beleölte a csaladba.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ha igen, miért, ha nem, miért nem ? :)
Tesóm most készül házasodni. Nem gazdag, de azért neki is van már egy háza. Családi segítséggel vette. A barátnő szorgalmas, de "puci picsával" jött a kapcsolatba, illetve eléggé szórja a pénzt. A család meg tök hülyén néz rám, mikor kijelentettem, hogy szerintem...
Tudom, ez a szerződés főleg amiatt szokott megíratni, hogy válás esetén mi számít közös és mi magánvagyonnak és az esetleges valás esetén a hazasság előtt szerzett vagyon ne számítson közösnek. Arra lennék kíváncsi, fordított esetben ha mindkét fél úgy dönt, hogy a...
Függ a belefoglalandó vagyon/ingatlanok értékétől? Vagy ez teljesen ügyvéd-függő?
Ez a kérdés elsősorban hölgyekhez szól. Ti mit gondolnátok, ha a leendő férjetek házassági szerződéshez ragaszkodna?
Hogy nem volt érzelem csak kiválaszották a párt és egy találkozó után már összeházasodtak? Miért ez volt a normális?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!