Szerintetek ebben az esetben jogos a házassági szerződés?
Egy amerikai műsorban láttam ezt a történetet. A férfi és a nő 25 éve együtt vannak de nem házasok. Született három gyerekük is. A nő mondta a férfinek hogy szeretné ha összeházasodnának végre de a férfi azt mondta hogy csak akkor ha aláír egy házassági szerződést.
A férfi még a kapcsolatunk előtt egy vállalkozás indított ami ma már ott tart hogy több mint 300 alkalmazottja van és miliomos. A nő feladta a karrierjét hogy gyereket szüljön és otthon legyen velük. A férfi nem akarja a vállalkozást megosztani ugyanis ha összeházasodnak házassági szerződés nélkül akkor onnantól kezdve a cég profitját meg kell osztania ha a nő elhagyja. Sőt, úgy tudom hogy az amerikai törvények szerint házasság esetén visszamenőleg is van vagyonközösség onnantól kezdve hogy együtt élnek.
Házasság nélkül viszont ha bármi történik akkor a nő egy centet sem kap. Ha a férfi meghal akkor minden a gyerekeké lesz.
A legtöbb ember azt írta hogy ez így nincs rendjén mert hiába a férfié a cég, a nő gondoskodott a gyerekekről hogy a férfi tudja a céget irányítani és fejleszteni. Szerintem viszont a nő örülhet hogy otthon tudott maradni a gyerekeivel mert sok más nőnek dolgoznia kell gyereknevelés mellett is.
Mit gondoltok?

válasza:#10 Na, igen.Meg pláne az USA-ban a daycare annyiba kerül, hogy egy átlag két keresős családban gyakorlatilag elviszi az egyik fél fizetését.És ugye 3 gyerekük van...
Sőt, még a szülést is lehet számszerűsíteni mennyibe kerül, az USA-ban legtöbb államban legálisan, pénzért lehet béranyákat felbérelni.
A szexet szintén lehet, meg kell nézni mennyiért dolgozik egy prosti.
Ki lehet számolni mennyibe kerülne kaját rendelgetni otthon főzés helyett.Ki lehet számolni mennyit keres egy babysitter, egy házvezetőnő, egy takarító.
Ha ezekért mind piaci áron pénzt kérne a nő 25 évre levetítve, minimum a cég fele illetné őt meg MUNKABÉR gyanánt!
Azt nem tudom hogyan ő akart e otthon maradni vagy a férfi mondta neki hogy maradjon otthon gyerekekkel. Mivel vállalkozó volt mikor megismerkedtek, valószínűleg nem volt szegény ,ezért megtudta volna engedni azt hogy bébiszittert vegyen fel és a nő is tud a karrierjére fokuszálni.
Gondolom a három gyerek közül legalább egy már nagykorú és valószínű a legkisebb sem kisgyerek már , igy a nő vissza tudna menni dolgozni de azt nem tudom hogy dolgozik-e vagy még mindig otthon van. Ez nem derült ki.
A válás nem téma, egyelőre a nő akarja hogy összeházasodjanak végre de a férfi arra is gondol hogyha esetleg elhagyná a nő akkor ne forgassa ki a vagyonából.
Amerikában váláskor nem mindig 50-50 arányban osztozkodnak hanem a bíróság többet adhat a nőnek ha valamivel hátrányban van pl. hiába lenne része a cégbe ha nem tudja hogyan kell irányítani vagy nincs olyan végzettsége mint a férfinak akkor a biroság kompenzálásként többet itélhet a nőnek.

válasza:

válasza:Ezekt bíróság szabályozza.
Nem lehet foldonfuto az aki a gyerekeknek szentelte az eletét. A pasi dolgozni se tudott volna ha a 3 gyerek az ő nyakában lett volna eleve.

válasza:Itt a válás az igazán érdekes kérdés, mert halál esetén azért remélem hogy se nem a férj se nem a gyerek fog úgy gondolkodni hogy egyedül marad anyám/feleségem semmit se érdemel.
Szerintem írásba kell foglalni ami közös vagyon/felosztandó esetleges válás esetén (közös kassza, ingatlan, stb) és kikötni hogy mi az ami semmiképp sem. (teljesen megértem a férfit, saját felépített vállalkozásnak értéke túlmutat a pénzbeli értékén)

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:#18 Ja, viszonyításképp még annyit, hogy még a "cselédeknek" is szoktak ellátást adni a FIZETÉSÜK MELLÉ.
Tehát a kaját, rezsit még azoknak is fizetni szokták.Babysittereknek, házvezetőnőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!